Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 17. august 2010

Hva skjer i Iran, og hvorfor får vi ikke høre om det?

På utenlandske nettsider kan man lese om dramatikk i midtøsten som man merkelig nok ikke finner noe om i norske aviser.

Den 21. august skal reaktorene til Irans atomkraftverk startes opp, med russernes hjelp. Russerne hadde lovet at de skulle vente med oppstart, men har nå tydeligvis skiftet mening.
Er reaktorene først startet opp, kan man ikke lenger stanse dem utenfra, uten å risikere radioaktive utslipp som er til fare for menneskene i området. Derfor er det god grunn til å tro at noe snart vil gjøres for å hindre Iran fra å få i gang sitt atomkraftverk, som vil gi dem økte muligheter til å utvikle atomvåpen.

Den 1. august ble reaktoren truffet av tre droner, som man ennå ikke er sikker på hvor kom ifra. Og i dag skjøt Iran sannsynligvis ned ett av sine egne fly, det er nervøs stemning der nede nå, noe er på gang, Israel kan neppe sitte og se på at Iran kommer et skritt videre i sin jakt på atomvåpen.

Den dagen Iran får atomvåpen blir situasjonen i området enda mer spent og enda mer farlig, Iran har en mann ved makten man ikke på noen måte kan stole på, dette kan bli en selvmordsbombe man aldri før har sett maken til.

For Israel skal jo utslettes, det er det stor enighet om blant flere av landets naboland, men hvordan utslette Israel, uten også å ramme naboene?

Et land som steiner sine kvinner, er troende til hva som helst.

4 kommentarer:

 1. det finnes ikke noe som sier at ikke bry seg om irans steining-sak.
  Dette er menneskers plikt å si noe som urettferdig.
  Man står ikke på se på når en kvinne blir voldtatt!
  Man står ikke se på når man ser en voksen person mishandler et barn!
  Man står ikke se på når man ser en mennesker angrep av en hai i havet!
  Man står ikke ser på når man ser urettferdig!
  Det er en plikt som mennesker må gjøre, å si fra når man ser urettferdig ting i verden.

  SvarSlett
 2. Vi må bry oss om hva som skjer i Iran. Brudd på menneskerettigheter berører oss alle.
  http://fhjpeder43.wordpress.com/2010/08/17/de-brysomme/

  SvarSlett
 3. Selvsagt skal vi bry oss om hva som skjer i Iran, det er jeg helt enig i. Det er viktig at verden protesterer mot overgrep, som saken om steiningen av denne kvinnen. Dette har jo også norske aviser skrevet en del om, og jeg har stor sympati med det iranske folket som må leve under slike lover, og under et slikt fryktelig regime.

  Det jeg reagerer på, er at man ikke skriver noe om den spente situasjonen der nede nå, i forbindelse med oppstart av Irans atomreaktorer.

  SvarSlett
 4. Norske journalister er ikke dummere enn at de skjønner at for mye kritikk av et islamsk land kan sette kjepper i hjulene for Jensemann sin drøm om et godt betalt verv uten ansvar og krav om resultater i FN, og det tar de vel ikke sjansen på. Krypingen for makthaverne fortsetter!

  SvarSlett