Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 26. august 2010

En liten bokanmeldelse: Fedrenes løgner.

Jeg tenkte å skrive en bokanmeldelse av de bøkene jeg leser som fortjener det. Jeg leser en god del bøker, men av de jeg har lest i det siste er det ikke så mange jeg ville anbefale andre å lese.

Men den siste boken til Tom Egeland er unntaket.

Tom Egeland har skrevet flere krim og spenningsbøker, blant annet serien om arkeologen Bjørn Belto, albino og antihelt, men med pågangsmot og humor. Disse bøkene fortjener også å bli lest.

Men den jeg skulle skrive om nå, er «Fedrenes løgner.»

Dette er ikke krim, og kan vel heller ikke kalles spenningsroman, men det er definitivt en bok man ikke så lett legger fra seg.

Historiens hovedperson heter Victor Scott. Hans far forsvant under en polekspedisjon da Victor var guttunge, mange år seinere driver en vannbeholder i land på Barbados. Innholdet i beholderen viser seg å være lagt der av Victors far, der ligger fortellingen om hva som hendte da faren forsvant.

Denne oppdagelsen får Victor til å begynne å grave i sine forfedres livshistorier.
Om faren som forsvant, om bestefaren som var en stor forfatter og vant Nobelpris i litteratur, før han døde i krigen, og om oldefaren, som tilbragte 20 år alene som strandet på en øde øy, før han ble reddet.

Victor begynner på en bok om sine forfedre, og vi får høre historiene deres, det han klarer å grave frem om dem..

Dette skjedde på 70-tallet, men boken hans ble aldri ferdig skrevet og utgitt, før man finner hans manuskript, etter Victors død nå i 2010.

I løpet av boken avdekkes mer enn glansbildene om hans forfedre. Han oppdager at medaljen har en bakside.

Mer bør jeg vel ikke avsløre...

Tom Egeland er en av Norges bedre forfattere etter min mening. Han skriver bra, han skriver fantasifullt, og hans bøker fortjener å bli lest.

«Fedrenes løgner» anbefales!


2 kommentarer:

  1. Høyrest ut som ei spennande bok, trur eg må ein tur på biblioteket.....
    -m-

    SvarSlett
  2. Jepp, skal levere den inn så du får en å låne. ;-)

    SvarSlett