Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 21. august 2010

Den livsviktige tilliten.

Den såkalte Gaza-flotillaen ble en stor suksess for aktivistene, til tross for at de ble avkledd som løgnere og terrorister, fordi pressen, som alltid, var ute og fordømte Israel før noen i det hele tatt hadde fått et overblikk over situasjonen, og visste hva som faktisk skjedde. Det er førsteinntrykket som fester seg hos mange, og fakta i ettertid er ikke alltid så viktig for å rette opp inntrykket, når man «vet» hva som skjedde.. for man fikk da med seg overskriftene om ikke annet, og mange trenger da ikke mer for å vite.

Gaza-flotillaene er en skammelig misbruk av nødhjelp med politiske hensikter, ingenting er «hellig» lenger, alt kan raseres i den onde hensikt, også der man i så stor grad trenger tillit og burde heve seg over politikk. Men nei, nå er også dette ødelagt.

Man har jo sett det tidligere blant de samme menneskene, at man bruker ambulanser til å frakte våpen og terrorister, det som er ille er at verden lar det skje, og på toppen sympatiserer med aktivistene.

Nå skal noen på tur igjen. Sist gang var det «fredsaktivister» som viste seg å være lett ispedd terrorister som gikk til angrep på israelske soldater med kniver og stålrør. Denne gang er det «kvinner», hvilke overraskelser vil dukke opp denne gang tro?

Også norske stortingspolitikere drømmer og å reise på cruise.

Hva gjør slike mennesker på Norges Storting? Og hva gjør en norsk arbeidstakerorganisasjon i denne suppen? Skal ikke de jobbe for norske arbeideres rettigheter? Punktum. Hva i alle dager har utenrikspolitikk å gjøre i deres konsept, jeg håper virkelig LO opplever et skred av utmeldelser for denne uakseptable innblandingen i saker de ikke på noen måte har noe med. Dessverre kan jeg ikke melde meg ut, da jeg er medlem av en annen organisasjon, som driver med det de skal og bare det.

Det har noe med tillit å gjøre. Man ødelegger den utrolig viktige tilliten til at nødhjelp er nødhjelp, og skal fraktes til de trengende. Man ødelegger den viktige nøytraliteten, man skal hjelpe et menneske i nød, og ikke bruke dette til egen vinning, man hjelper fordi man er human og medmenneske, ikke for å drive politisk spill.

Hvem trenger nødhjelp i disse dager? Skal vi se, ringer det en liten bjelle når jeg sier: Pakistan? Burde man kanskje hive seg rundt og arrangere en liten nødhjelpstur til Pakistan kanskje? Ville det ikke vært sympatisk og troverdig å hjelpe sine brødre og søstre i Pakistan som virkelig er ille ute i disse dager?

Men nei, de skal til Gaza. Ikke fordi det er flom, eller sult eller nød på Gaza. Ikke fordi innbyggerne på Gaza trenger mer medisiner som er utgått på dato, som var blant varene på det forrige skipet, blant mange andre varer man ikke normalt definerer som nødhjelp.
Men fordi man atter en gang skal gjøre alt man kan for å stille Israel i et dårlig lys,fordi man skal fortelle enda flere løgner om dette landet, fordi man skal presse frem en konfrontasjon, helst voldelig selvsagt, og denne gang bare med «kvinner», for hvilke udyr vil vel angripe et skip med kvinner som kommer med nødhjelp?

Så kynisk, så gjennomskuelig, så skammelig.

For ikke mange dager siden satt jeg i båten på vei ut i den flotte norske skjærgården. Været var deilig, og livet var herlig, og jeg satt og tenkte: «hvorfor kan ikke alle ha det sånn som oss»
Selvsagt en smule naivt å tenke sånn, med tanke på all nød som finnes i verden, men bakgrunnen til svært mye av denne nøden er dessverre grunnet menneskelig ondskap og grådighet. Hadde menneskene oppført seg mer menneskelig og mindre egoistisk mot hverandre ville også verden vært et bedre sted.

Vi får stadig høre at vi er så naive og godtroende i dette landet. Vi stoler på hverandre, gud bedre. For en ufattelig dum ting å gjøre. Men vi stoler på hverandre fordi det er til det beste for alle å være ærlige og stole på at andre også er det. Nå har noen nylig ødelagt det å kunne ringe på en dør og be om hjelp, ved å slå ned og mishandle det stakkars godtroende mennesket som bare ville hjelpe det man antok var et menneske som trengte hjelp. Den dagen det står noen og virkelig trenger hjelp, vil man kanskje ikke våge å åpne døren. Hva hadde skjedd om den stakkars dansken som kom og ringte på døren til et eldre par seint på kvelden ikke var blitt sluppet inn? Han hadde 5 kamerater i nød og trengte hjelp, heldigvis fikk han hjelp, men med de siste tiders nyheter i bakhodet kunne det eldre paret like gjerne nektet å åpne for ham. Vi må ikke ødelegge det som er igjen av tillit mellom mennesker, vi må ikke bli et samfunn hvor vi ikke stoler på hverandre, og ikke stoler på at mennesker som trenger hjelp faktisk er trengende.

Men sånn er vi i ferd med å bli, med god hjelp av de som støtter disse politiske middelhavscruisene.

Da vi kom hjem fra båtturen, til ulåst dør, viste det seg at døren heller ikke var lukket, utedøren stod på vidt gap.
Men hva gjorde det? Vi bor på et sted med mennesker vi kan stole på. Ingen hadde vært inne og robbet huset vårt.

Sånn kan det være, i en verden hvor mennesker er naive, og stoler på hverandre.

7 kommentarer:

 1. Tenkte akkurat det samme om det eldre ekteparet og den stakkars dansken. Jeg er ikke sikker på om jeg hadde åpnet døren så sent på kvelden. etter hva som har skjedd den siste tiden.

  Jeg tror, og håper må jeg nesten si, at disse kvinnene ikke forstår at de bare blir brukt av kyniske politikere i denne saken. Hamas er vel sikkert innblandet og gir sikkert også finansiell hjelp til denne båtaksjonen. Man kam mene hva man vil om Israel og deres politikk, men med slike dumme aksjoner, kan man ikke vente stort av fredsforhandlingene som blir planlagt i september i USA. Disse kvinnene skulle heller reise til andre land, hvor nøden virkelig er stor.

  SvarSlett
 2. er enig Kaja. er egentlig imot Israel på mye, men dette er ren provokasjon.

  tror nok at Pakistan trenger mer hjelp AKKURAT NÅ.

  SvarSlett
 3. Hvorfor skulle de damene til Pakistan?? Det er jo ikke jøder der. Dette er helt bak mål.
  Provokasjon er det hele.

  SvarSlett
 4. Dette er provokasjon. Samtidig er det et forsøk på å åpne en essensiell kanal for terrorregimet Hamas med støtte fra ekstreme grupper i mange land for å åpne en kanal hvor de fritt kan frakte våpen og ikke minst langdistanse raketter. De sier det rett ut - ``vi ønsker å utslette Israel´´.

  Hvor godt lyder dette budskapet ut blant media? Hva tror dere situasjonen på Gaza vil være dersom/når kraftigere våpen blir anbrakt og brukt mot sivile mål i Israel? Men det er vel muligens dette aktivistene ønsker?

  Hva ville du gjort dersom danskene sendte våpen til Sverige som ble brukt til å sende raketter inn i skoler, barnehager, byggefelt og byer i Norge?

  Hamas ser det ikke som tap dersom Israel blir tvunget, nok en gang, til å forsvare seg via krig. De ønsker det. De provoserer oppvigler og sender stadig raketter.

  Takket være mur og ekstrem streng grensekontroll ser man ikke torg i Israel som ofte er bombet av selvmordsbombere - slik man gjorde tidligere. Hamas sender gråtende barn med psykiske lidelser innbundet i sprengstoff over grensen til Israel - som grensevaktene heldigvis i mange tilfeller klarer å redde. De dreper familie fedre mødre og barn som ikke vil være en del av deres terror. Er dette virkelig noe man bør kaste seg i båter for å kjempe for? Hvor kyniske er disse aktivistene? Hvor hatefulle og blodtørstige er de?

  De kaller det frihetskamp - og dessverre blir de sitert på dette i media som om det er hva det er. Det er en utryddelse kamp. De ønsker å utslette Israel og drepe alle jøder - som Koranen så vakkert forteller dem. De hyller nazismen og sender barna på krigsleir fremfor barnehage. Det er totalt kynisk og hatfylt. Skal man støtte dette med flotilla propaganda?

  I følge internasjonal lov setter flotillaene seg i en posisjon hvor de erklærer krigshandling mot en forsvarende makt når de forsøker å bryte blokaden. Israel er ikke en gang, i følge internasjonal lov, pålagt å borde skipene - bare stanse dem med den makt nødvendig.

  SvarSlett
 5. Det er bra det er såpass enighet om disse aksjonene, og at folk flest gjennomskuer hensikten.

  Når det kommer til den som sa at han/hun egentlig er imot Israel på mye, så er jo ikke det en uvanlig mening i dette landet, men samtidig lurer jeg ofte på hvor mye de som er imot Israel, har satt seg inn i hva denne konflikten går i, og hva Israel faktisk sliter med og hvilke valg de har.
  Jeg lurer også på om de ikke synes det er rart at ikke f.eks Tyrkia får like mye kritikk og boikottaksjoner, for de driver med mye av det samme (og mye verre) av det som man kritiserer Israel for. Når Tyrkia dreper kurdere får vi ikke en gang høre om det. Ingen tenker på å kritisere det, ingen boikotter Tyrkia. Da lurer jeg på, hva vet folk egentlig om hva som foregår.

  Man skal kritisere urett og overgrep, men det hører ingen steder hjemme å plukke ut EN syndebukk, og se bort fra hva alle andre gjør som er mye verre, det må være en standard, som skal gjelde for alle, alt annet er uholdbart.

  SvarSlett
 6. Kan bare slutte meg til øvrige kommentarer over. Å bruke de svakeste for sine egne kriminelle formål er ikke bare forkastelig og umoralsk, det er rett ut umenneskelig. Bland dette med den orwellske nytalen hvor "terror" er blitt til "frihetskamp" og "terrormedvirkning" er omdøpt til "nødhjelp", og len deg tilbake og se på mens tilliten smuldrer opp.

  SvarSlett
 7. Apropos:
  "BBCs Panorama har laget en dokumentar om israelernes storming av "Mavi Marmara" som langt på vei bekrefter Israels versjon: Målet var ikke humanitær hjelp, men en politisk provokasjon, og aktivister stor klar på dekk, bevæpnet.

  At BBC bekrefter Israels versjon har gjort pro-palestinske aktivister rasende. Det ble organisert en demonstrasjon utenfor BBCs hovedkvarter i London søndag.

  Programmet er en stor seier for Israel: internasjonale medier skummet av indignasjon over israelernes aksjon, som kostet ni tyrkere livet. Norske medier har deltatt i kampanjen, til tross for at det tidlig kom bilder som tydet på noe annet.

  FN har også deltatt i fordømmelsen. Nå bekrefter BBC at det Israel har påstått hele tiden, er sant."
  http://www.document.no/2010/08/bbcs_panorama_om_mavi_marmara.html

  SvarSlett