Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 17. juli 2010

Trivelige Tyrkia

I dag kan man lese, vel ikke i norske aviser, men på blogger, at Syria nylig har drept flere hundre kurdere, og skadet rundt tusen. Ikke nok med det, Tyrkia har lånt ut israelske droner til Syria, som er et alvorlig brudd på avtalen mellom Israel og Tyrkia. Tyrkia er et NATO-land!
Hizbollah jakter på flyktende kurdere ved hjelp av disse dronene.
Hva skriver norske aviser?
Så langt ingenting faktisk. Er ikke 300 kurdere like mye verdt som andre mennesker, eller er ikke nyheten interessant fordi det er feil overgriper?

Tyrkia er et land mange nordmenn reiser til på ferie. Ingen snakker om å boikotte dem.
Hva vet man om Tyrkisk historie?
Vel det kan jo være interessant å nevne at Tyrkia i 1974 angrep og okkuperte deler av Kypros hvor de så opprettet en Tyrkisk stat og bosatte området. Hvem snakker om okkupert land, hvem snakker om brudd på folkeretten, hvem kjemper for retten til menneskene som bodde i dette området til å få landet sitt tilbake?


Og så er det folkemordet på armenerne.
Nå skal man ikke beskylde dagens tyrkiske regjering for dette, problemet er at Tyrkia nekter å kalle folkemordet på armenerne (tallene er omstridt, men man antar at rundt 1,5 millioner armenere døde) for et folkemord. De har nylig hjemkalt sine ambassadører både fra Sverige og USA etter avstemninger der om man skal kalle hendelsen for folkemord.

«Tyrkerne valgte å grunnlegge sin stat på sjåvinistiske prinsipper, der annerledes-borgere ikke hadde noen plass. Denne nasjonalismen bygget på islam og islamsk kultur. Armenerne var kristne og hadde europeiske vaner. Derfor passet de ikke inn. Men det holdt ikke å utstøte dem, de måtte drepes.
Dermed er Tyrkias problem også blitt Europas problem: Europa har problemer med å "come to terms" med sine muslimer, slik det offisielle Tyrkia har problemer med å stå ansikt til ansikt med sin fortid. Det er en farlig symmetri.» Fra document.no

Statsminister Erdogan truet med å utvise 100 000 armenere om USA ville ratifisere resolusjonen om folkemord.

Tidligere i sommer kunne man lese advarsler om å passe seg om man skulle på ferie til Tyrkia. Kvinnesynet i Tyrkia er ikke som her, og i løpet av de siste to somrene har 14 norske kvinner vært i kontakt med den norske ambassaden grunnet voldtekt i Tyrkia (20 siste tre år)

Tyrkia fikk i 2002 ny statsminister, Erdogan, fra AKP, som leder landet i islamistisk retning. Forholdet til Israel som lenge har vært godt, er nå i ferd med å rakne. Blant annet grunnet den såkalte nødhjelpkonvoien hvor tyrkiske aksjonister gikk til angrep på uforberedte israelske soldater, som drepte 9 av aksjonistene i selvforsvar etter å ha blitt angrepet med kniver og stålrør.
Det så en stund ut som det kunne bli krig mellom Tyrkia og Israel.
(link virker ikke, søk på: nestenkrig Israel-Tyrkia )


Så kan man nevne kurderne, som bor i Kurdistan, et område som ligger i grenseområdet mellom Tyrkia, Irak, Iran og Syria. Uvisst av hvilken grunn, har ikke de samme sympati verden over som palestinerne, selv om likhetene er mange, de ble blant annet lovet sin egen stat etter 1. verdenskrig. Tvert imot, de utsettes for stadige overgrep, som verden ikke ser ut til å bry seg om. Tyrkerne, araberne og perserne gjør det de kan for å utslette den kurdiske kulturen og identiteten.

Æresdrap er utbredt i Tyrkia og ser ut til å øke. Nå er også en ny «trend» på fremmarsj; selvmord. For å skjule æresdrap kamuflerer man det som selvmord, siden det frem til ganske nylig var lave straffer for æresdrap, men dette er nå skjerpet.

Tyrkia er altså et populært ferieland, et NATO-land, og mange ønsker dem også som EU-land, og de er fritatt både for kritikk og boikott.
Er verden er rettferdig sted?
Bør det være forskjellige standarder for forskjellige land, avhengig av religion og etnisk opphav, når det kommer til kritikk og fordømmelse?

Hvorfor slipper noen så lett unna?

2 kommentarer:

  1. "I dag kan man lese, vel ikke i norske aviser, men på blogger, at Syria nylig har drept flere hundre kurdere, og skadet rundt tusen. Ikke nok med det,"

    Visst ikke dette. Ikke overraskende med så mentalt avstumpet regime.

    " Tyrkia har lånt ut israelske droner til Syria, som er et alvorlig brudd på avtalen mellom Israel og Tyrkia."

    Det visste jeg heller ikke. Og der røk tilliten Israel kunne ha til Tyrkia. Utrolig dumt av Tyrkia.

    Fint å kunne lese sånne nyheter som underslås i Norge...

    SvarSlett
  2. Ja det er merkelig hvordan mange av de som hater Israel intenst og skriker på boikott, ikke ser noe galt med Tyrkia. Blir ganske absurd og uopplyst i mine øyne. Det ser ut som om Tyrkia også bruker kjemiske våpen mot kurderne, men hvem bryr seg?

    http://www.document.no/2010/08/-_tyrkia_bruker_kjemiske_vapen.html

    SvarSlett