Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 31. juli 2010

Iran er et merkelig land.

Lenge var det et moderne og vestlig inspirert land, men ledet av en diktatorisk sjah som ikke behandlet befolkningen i landet bra. Revolusjon med folkelig støtte fjernet sjahen, men den som tok over var Ayatollah Khommeini, og han innførte islamske reformer og ledet landet i anti-vestlig retning.

Nå ledes landet av Mahmoud Ahmadinejad.
Etter valget i fjor var det store opptøyer, for folket mente av «valgseieren» til MA var på grunn av juks. Men det knallharde iranske styret klarte å slå ned opprøret, til tross for enorme demonstrasjoner i gatene, og helt tydelig et stort ønske om et annet styre.

For tiden er Iran atter i media fordi de har dømt en kvinne til steining. For utroskap.
Saken er tragisk, straffemetoden er barbarisk, dette er sharia i praksis, dette er hva islam sier er den rette straffen for en kvinne som har vært utro. Eller er beskyldt for å ha vært utro, eller er blitt voldtatt. For om en kvinne hevder seg voldtatt, trenger hun 4 vitner på at det hun hevder er sant, om ikke risikerer hun selv straff for utukt.

Men mens Irans gode herrer sitter på sin høye hest, og dømmer kvinner til bestialske straffer, for noe man i normale land ikke ser på som en forbrytelse, så søker de samme herrer etter prostituerte. For pilgrimene må jo ha noe å more seg med må vite.
Man kaller det bare ved et annet navn, så er saken grei. For det geniale er at islam tillater midlertidige giftermål. Man kan være gift i timer, dager eller uker.

«Et tegn på det er nyheten om at en kjent helligdom over den 8. imam, Reza, søker kvinner i alderen 12 til 35 år til kortvarige ekteskap for å glede pilgrimene som er på reise langt borte fra familien. De religiøse trenger trøst og glede, og kan kjøpe seg en kone fra fem timer til maks 19 dager.»

Så ønsker du deg en 12 år gammel kone i 4 dager, intet problem, det tillater nemlig sharia.

Samtidig kan man lese at en sekt som ønsker å fremskynde endetiden får stadig mer makt i Iran, blant annet skal presidenten tilhøre denne sekten.

De venter på gjenkomsten til den 12. imam, problemet er at denne imamen skal komme til Jerusalem, og der bor det jo jøder, så de må først fjernes.
Og driver man en endetidssekt så vet man vel hvordan det bør gjøres. Ikke rart Iran prøver å skaffe seg atomvåpen.

Det triste med Iran er at folket er kneblet av dette motbydelige lederskapet. Litt tilfeldig ble vi tidligere i år kjent med tre iranere som tilfeldigvis krysset vår vei. Vi inviterte de til middag, og de var svært hyggelige mennesker som har invitert oss så mange ganger til Iran nå, at det nesten er flaut ikke å ha reist dit ennå.

Og det de hevdet var at ingen av dem regnet seg som muslimer, selv om de utad måtte late som de var det. Irans nedtur begynte da landet ble «angrepet av islam» som de kalte det, og jeg unner virkelig våre iranske venner å slippe ut av det fengselet de er havnet i, helt uten å ha gjort noe som helst galt, de er bare så uheldige å bo i et land med feil styre.

Nylig hørte jeg et foredrag, hvor foredragsholderen, som virket som han var en svært bereist mann, anbefalte på det sterkeste å reise til Iran, for aldri noe sted var han blitt bedre mottatt og mer hjertelig behandlet på sine mange turer.

Det gjør jeg gjerne, iranerne må bare gjøre alt de kan for å få fjernet sin motbydelige president og hans menn først. Jeg ønsker ikke å havne samme sted som de tre uheldige amerikanske fotturistene, og som nå har sittet et år i fengsel i Iran.

Og til slutt det mest absurde: Iran er valgt inn i FN-kommisjon for kvinners rettigheter. Neida, det er ikke 1. april, det er bare den sinnsyke og absurde verden, hvor FN er i ferd med å miste sin siste rest av troverdighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar