Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 19. oktober 2010

Tekanner, en oppfølger.

Jeg føler en viss forpliktelse til å følge opp te-kanne-tråden fra tidligere, som har vist seg å være en hit og få stadige nye og uventede besøk.

Men jeg tok den enkle vrien, det ble ikke intens tekanne-shopping, jeg har istedet tatt bilder av andres kanner, og kopper, det ble litt i overkant å investere i et utall nye kanner bare for å ta bilder syntes jeg.

Jeg kan begynne med mine foreldres tekanner.

Denne er av fabrikat Arabia, navnet er Ruska i følge en bekjent, serviset stammer fra 60-tallet, og har vært ganske populært. Ting kan tyde på at dette er kaffekannen, og at tekannen er litt lavere, men den slags får man bare leve med.Denne tekannen er laget av en keramiker fra Bergen som heter Elisa eller Elsa eller noe lignende. Initialene er EA, det er i alle fall det den er stemplet med.

Denne kannen ble mye brukt i min oppvekst, jeg drakk mye te, og jeg likte godt denne kannen, i uglasert leire. Jeg liker godt fasongen på kannen også.Denne koppen er laget av samme keramiker, denne koppen liker jeg også godt.
Denne tekannen kjøpte jeg til mine foreldre en gang vi var i Danmark. Jeg vet ikke navnet på keramikeren, det står ikke noe på kannen, den er kjøpt i Blokhus.Hos min svigermor finnes to fine serviser som er kjøpt i Japan rundt 60-tallet.
Her er tekannen til det ene:Jeg er ikke så stø i japansk, så jeg tok bilde av stempelet, som dere ser her.
Dette serviset er av porselen, og holder man koppen opp mot lyset, ser man konturene av en kvinne, som man ikke ser om man bare ser ned i koppen, det er tykkelsen på godset som får frem det fine bildet.


Her er koppen:og her er fatet.Dette er deler av et middagsservise også fra Japan på noenlunde samme tid.Her er merket underHer er koppen som hører tilOg her er fatet.Da har dere noe å bryne dere på, mens jeg jakter videre på flere tekanner.

4 kommentarer:

 1. Mine foreldre har også ei Arabia Rustikk te kanne, men ein mindre type.
  -m-

  SvarSlett
 2. Foreldrekannen dette altså, interessant tilleggsopplysing.. ;-)

  SvarSlett
 3. Hei
  Det var utrolig morsomt å se igjen den blå tekannen - ja, den du har som kommer fra Blokhus:)
  Jeg har nemlig samme service og fikk det til jul av foreldrene mine for ca tjue år siden. Tekannen gikk dessverre i stykker for meg under en flytting. Ønsker du å selge din?
  Hilsen Mette
  mette.baret@gmail.com

  SvarSlett
 4. Hei!
  Fin kanne ja, men dessverre er den ikke min, men mine foreldre sin, så jeg kan nok ikke selge den.
  Kanskje de selger disse ennå i Blokhus, er ikke så mange år siden jeg kjøpte den.

  SvarSlett