Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.mandag 11. oktober 2010

Svenskevitser i praksis.

Vi som er oppvokst med svenskevitser har plutselig innsett at de ikke bygger på fordommer, som vi faktisk har trodd, svenskene viser seg nå å leve opp til fordommene på en måte man ikke i sin villeste fantasi ville trodd var mulig.

Det begynte under valgkampen, som jeg har skrevet om før, hvor man brukte det man hadde av skitne triks på å fryse ut politiske motstandere som våget å ta egne standpunkt.

En svensk avis har hatt en kampanje med det inkluderende navnet «Vi giller olika», uten at man har klart å overvinne egne fordommer, og man har drevet en mobbekampanje man ikke finner maken til i et sivilisert land, som jeg kjenner til.

På valgnatten nektet en svensk politiker fra V å dele sminkerom med en politiker fra SD.
Miljøpartiet og Vansterpartiet nektet så å sitte i samme riksdagsbygning som SD, noe som førte til flyttesjau og omorganisering i Riksdagen, for man vurderte visst ikke forespørselen som utidig nok til å avslå. Nå er man begynt å låse dører mellom korridorer, noe som fører til større samarbeidsproblemer og ikke minst til store praktiske problemer for en SD-politiker som sitter i rullestol.

Og som prikken over i-en, for virkelig å understreke lavmålet man har sunket til, for virkelig å smøre det inn; man krever et nytt køsystem i kantinen, så de rene politikerne skal slippe å stå i kø med en SD-politiker foran eller bak seg i køen.

Jo jommen gillar man olika.

Men kritikken, hvem retter så den seg mot?
Jo den retter man mot SD-politikerne som under åpningsgudstjenesten for riksdagen, måtte sitte og høre at biskopen hyllet demonstrasjonen som hadde foregått kvelden før, og som var rettet nettopp mot... SD. Da de reiste seg i protest og forlot kirken var det visst aldeles uholdbart at de ikke ville sitte der og la seg mobbes.
Ikke en gang kirken klarer å holde politikk og mobbekampanjer utenfor.

Hvor mye har man lov til å mobbe noen man er uenig med?
Finnes det ingen grenser i Sverige? Jeg sitter bare her og venter på neste utrolige utspill.

Og hva er så grunnen til alt dette?
Jo, SD er rasistisk får vi høre.

Ja er de nå det?
Har de som hevder dette lest SDs program?
Merkelig nok ser jeg aldri eksempler på den nevnte rasismen dokumentert med sitater fra programmet, som kan underbygge hvilke grusomme mennesker vi har med å gjøre.

Så kanskje bevisene ikke finnes?
Kanskje man rett og slett bare opplever et utslag av god gammaldags fremmedfrykt og fordommer her?

Det mest alvorlige i denne saken er kanskje at Sveriges statsminister i valgkampen legitimerte voldelige angrep på Sverigedemokratene ved sin uttalelse om at «man må ikke bli forundret om slik hender», da et medlem av SD ble utsatt for angrep med kniv.

Ved å ikke entydig ta avstand fra bruk av vold, mot alle, uansett, har Reinfeldt i praksis vist forståelse for å angripe de som ikke mener det som er rett å mene.

Den anledningen visste noen å benytte seg av, da den kristne syreren Issa Issa, som var medlem av SD, ble angrepet av 40 menn, stukket 18 ganger med kniv, og vil få men for livet. Ikke nok med det, de angrep like godt hans mor med det samme.

Issa er ikke lenger medlem av SD, sånn ordnet man effektivt og greit den saken. Da gjenstår vel bare angrep på alle de andre medlemmene av dette gufne partiet, en dugnad blant alle Sveriges gode borgere bør vel kunne fikse den saken rimelig rakst og greit?

Det er blitt legitimt å kutte ut gamle venner, om de viser seg å sympatisere med SD.
Man ofrer faktisk vennskap, for politisk korrekthet.
Men hvem trenger venner som det?
Fagforeninger mener de har rett til å utvise medlemmer som er aktive i SD.

Personer som mistenkes for å være medlem av SD blir stukket ned.

Kriminelle nettverk som har fått tak i medlemslister til SD lover å ta affære og skremme folk til å melde seg ut.

Hvem snakker om demokrati?
Hvem snakker om å «gilla olika»

Greit å være ulik, bare man ikke overdriver?

1 kommentar:

  1. Sverige er blitt til et slags forvrengt bilde av et mareritt av Lewis Carroll. Å si at landet har gått fra vettet, er en underdrivelse. Det er blitt totalt sinnsykt. Spørsmålet nå er egentlig bare hvor lenge det er igjen til hele landet er blitt et 3. verden-land.

    SvarSlett