Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 3. oktober 2010

Ord og utrykk man ikke helt forstår III

I serien "Ord og uttrykk man ikke helt forstår" er vi kommet til del 3

Vi kan jo begynne med det noe bisarre utrykket dans på roser.
Jeg er ingen utpreget danser, så dans har jeg ikke greie på, og skal ikke uttale meg så bastant om, men roser derimot, de har jeg relativt god greie på. Jeg har i alle fall stukket meg på et par..
Selv om roser er vakre, så har de sine dårlige egenskaper, også kalt torner, i alle fall fra et «dans på» synspunkt. Å danse på roser må være en usedvanlig smertefull opplevelse, så hvorfor i alle dager brukes dette uttrykket positivt og betyr noe sånt som sorgløs tilværelse?

Man kan visstnok skyte en hvit pil etter noe. Det betyr å gi noe opp, la det gå, man når det ikke.
Men hvor kommer den hvite pilen inn i bildet, hva er det med de hvite pilene, egner de seg ikke for å treffe målet med? Og om ikke, hvorfor bruker man så hvite piler?

Trøtt som en strømpe.
Et det slitsomt å være strømpe? Jo kanskje, man blir jo trødd på rimelig mye, det må jo være ganske deprimerende, innestengt mellom illeluktende tær og trange sko kan man også risikere å bli, men er det ikke enda verre å være sko tro?
De må gå på støvete veier, bli slitte og skitne, og vil tro de må bli enda trøttere enn strømpene som tross alt kan slappe litt mer av der på innsiden.
Men hva vet jeg, jeg har jo aldri vært en strømpe...

Ugler i mosen. Noe muffens visstnok, men hvorfor? Ugler er da sympatiske dyr, og hva de gjør i mosen, og hvorfor det er muffens er mer enn jeg kan fatte, men så er jeg tydeligvis også elendig til å tolke ordtak..

I mørket er alle katter grå.
Tja det er en påstand, en ganske drøy en og, for forandrer virkelig katter farge i mørket? Det tror jeg neppe, vår katt en svart og hvit, også i mørket, er det så mørkt at hun blir usynlig, så er hun i alle fall ikke synlig grå.

Det ligger en hund begravet. Det er noe som ikke er synlig, noe ligger under her og en ubehagelig overraskelse kan dukke opp.
Kanskje ikke helt uforståelig denne, men er nå hunden død, så må man nesten begrave den, og der den ligger gjør den vel ingen fortred. Så det er da ikke noe å lage oppstyr om?
Personlig har vi hagen «full» av begravde hamstere og akvariefisker, føler i alle fall ikke at det er et problem, men dette med hund har vi altså ikke testet ut, og tror vel strengt tatt ikke vi kommer til å gjøre det heller.. siden vi ikke har hund som kan komme til å dø.

Bedre med en fugl i hånden enn ti på taket.
Joda, det kan man jo si, om man er veldig opptatt av å fange fugler. Den ene fuglen har man, de ti på taket vil antagelig lette og fly før man får tak i dem.
Men hva skal man med fugler? Jeg foretrekker helt klart at de er ute i naturen og flyr der de selv ønsker, en fugl i hånden tyder på at den er død, fordi katten nettopp har drept den, eller skadet, fordi den har flydd på et vindu.

Nei takke meg til ti på taket...så lenge det ikke er skjærer, for de er en lidelse å høre på der de sitter, og mobber katten vår.

Irritere seg grønn. Man kan jo irritere seg grønn over alle disse ordtakene man ikke forstår, men hvorfor man blir grønn er jo også en gåte.

Rosinen i pølsen. For oss som ikke liker rosiner ( og nei, vi liker ikke sukat heller) er det ekstra uforståelig at dette liksom skal være en pølses høydepunkt. Aldri har jeg funnet en rosin i noen pølse, og takk for det! Den dagen jeg finner en, vil jeg definitivt ikke se positivt på det, og ikke tror jeg at jeg kjenner noen andre som ville det heller. Fysj!!

Smake pyton. Ja. Apropos forrige sitat; rosiner smaker pyton. Det bare vet jeg, selv om jeg aldri har smakt på pyton, men hvem har vel egentlig det tro?

Det får bli dagens dose, jeg er forvirret nok som det er, det er visst ikke ende på disse komplett uforståelige utrykkene, det er fare for at det blir en fjerde runde...


Hverken i hånden eller på taket, men akkurat der den bør være..

1 kommentar:

  1. Lurte også veldig på dette med "rosinen i pølsa" ! d har seg sånn at vi er for ung til å forstå den! Før i tiden brukte de nemmelig rosiner i blodpølse! sikkert nå å...for de som spiser sånn møkk! :-P det var hvertfall "supert" :-P

    SvarSlett