Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 15. oktober 2010

Jeg og duppedittene.

Da har vi fått oss ny router, igjen. Neida, det er ikke lenge siden sist, jeg skrev vel om det da og.

Men hvorfor ikke skape seg hodebry helt frivillig, når man ellers har mer enn nok annet å ta seg til?

Vel, den forrige routeren, som vi helt plutselig måtte investere i, da lynet kom vår vei og tok affære med routeren før der igjen, viste seg å fungere akkurat sånn passelig lite bra.

Jo, den funket, på et vis, men plutselig så mistet man kontakten, og måtte inn og skru av og på routeren for atter å komme på nettet, og sånt er jo en smule irriterende i lengden.
Dessuten hadde routeren lagt seg til en irriterende høyfrekvent pipelyd, man føler man godt kunne være foruten.

Så da husets herre kom hjem fra utlendighet, hvor han hadde tatt en sjefsavgjørelse og lagt igjen mobilen i all sin godhet, noen i Polen ble sikkert glad da de fant den, måtte han jo skaffe seg ny mobil. Og i samme slengen tok jeg sjefsavgjørelsen om at vi like godt kunne kjøpe oss en skikkelig router og, når vi først var i handlemodus.

Joda, så langt alt vel.

Nå skal jo alt være så idiotsikkert i disse tider, så det var jo bare å sette sammen og følge bruksanvisningen, så skulle dette ordne seg helt selv.

Joda, routeren kom raskt i sving den, men da jeg satt på min vante plass i stuen, fikk jeg ikke kontakt med routeren.
Mye frem og tilbake, inn og fiklet med all verdens innstillinger jeg ikke ante hva var, og mye frustrasjon senere, var det rett før vår nye venn Jensen havnet tilbake i esken og ble bryskt returnert.

Men det var da et nederlag at man ikke skulle få til dette da. Alt skulle jo til og med ordne seg helt av seg selv, idiotsikkert som det var.

Jeg oppdaget dog at om jeg dro med meg laptopen inn i rommet der routeren stod, DA fikk jeg kontakt, som jeg stort sett mistet, når jeg kom inn i stuen igjen. Men dette skulle jo være en mye kraftigere router enn den forrige, så hvorfor skjedde dette? Ikke forstå!

OK, reset dingsen og prøv igjen fra start.

Nei, ingen bedring. Arghhh!!

Men så gjorde jeg en uventet oppdagelse. Da jeg prøvde å komme meg inn på nettet på kvelden var det ikke uventet ingen kontakt, så jeg dro med meg laptoppen inn der routeren stod, og så til min overraskelse at routeren var av, men at den likevel stod oppført i listen over tilgjengelige routere.

Det var bare å gå og legge seg og gruble over om det spøkte, eller hva i alle dager den teknikken nå utsatte meg for av slemme puss og uventede overraskelser.

En gang i løpet av natten må min hjerne ha hatt et lyst øyeblikk, for neste morgen hadde jeg planen klar, jeg måtte få gitt vår router et navn jeg valgte selv, men dette inngikk ikke i idiotsikker-installasjonen.

Jeg fikk plutselig en snikende mistanke om at en av naboene hadde akkurat samme mr. Jensen, som opererte i nabolaget med samme navn som vår router, og skapte totalt forvirring for en stakkars bærbar PC

Reset igjen, alt blir en vane, og etter å ha installert idiotinstallasjonen våget jeg meg inn på avanserte innstillinger.

Der, blant alle mulige rare valg jeg ikke ante hva var, fant jeg en mulighet til å endre navn, trodde jeg i alle fall, men slikt har jeg trodd før og, og under over alle under, det fungerte.

Nå står vår router med det klingende navnet QWERTYUIOP listet side ved side av naboens Airlink89300, som altså også var vår routers forrige alias.

Og vi bor på landet! Greit nok i byggefelt, men dog.

Hvem går inn og fikler med ting som skal være i orden av seg selv når man investerer i nye tekniske dingser man strengt tatt ikke forstår mye av?
Definitivt ikke jeg. Før jeg må.

Og jeg regner ikke med at jeg er alene om det, så hvorfor i alle dager er ikke det første man blir spurt om under installasjonen hva man vil kalle routeren sin?

For routere er vel neppe en sjeldenhet i disse dager, og man må da ha såpass håp om salg at man tar med i beregningen at to naboer kan komme til å kjøpe den samme, eller?

Skjerpings Mr. Jensen!

2 kommentarer:

 1. Du begynner vel å bli ekspert på dippedutter etterkvart, vil eg tru! Du som også har funnet ut korleis mobilen kan brukes som modem!? Det må du forklare meg ein gang :)

  SvarSlett
 2. Ja, helt mot min vilje er jeg nå dypt inni datanerdenes forvirrende verden og delvis innviet i deres forunderlige hemmeligheter.. ;-)

  Å bruke mobilen som modem er ganske enkelt. Du trenger en mobil med mulighet for 3G, du trenger et lite program (som mange pc'er finner selv om du kobler mobilen til PC, med medfølgende usb-ledning) Ellers kan man laste ned, f.eks. her:
  http://www.sonyericsson.com/cws/support/softwaredownloads/detailed/pcsuite/w595?lc=no&cc=no

  Om du ikke får det til skal jeg vise deg en gang. :-)

  SvarSlett