Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 17. september 2010

Skrotnisse i huset

Mannen min synes at jeg er en skrotnisse.

Personlig tror jeg heller det er et steinaldergen jeg er befengt med, som innebærer at jeg har et sterkt behov for hamstring, uavhengig av om det er ting jeg vil få bruk for eller ei. Man vet aldri når slikt kan komme til nytte, som Øystein Sunde så presist synger.. og i steinalderen var det ikke bare å gå på butikken og kjøpe det man trengte.

Så vi har mange skap, og de er alle fulle, fylt til randen av ting man ikke vet hva er, for prøver man å hente ut noe, følger også resten med, så dette bør gjøres med ytterste forsiktighet.

Jeg får stadige hint om at vi har for mange plastbokser, det er stadig masing om at vi har for mange drikkeflasker «Trenger vi 19 flasker på 5 personer?» undrer husets herre.
«Trenger vi 30 plastkopper?»

Nei vi gjør kanskje ikke det, men skal man liksom hive nyttige ting, som man aldri vet om en gang kan komme til nytte?

I dag rant det litt over for husets herre, han er et oppkomme av gode sitater, så mens de strømmet ut som perler på en snor tok jeg noen notater av hans kloke ord:

«I motsetning til hva enkelte tror blir det ikke reint av å ha et skap fullt av vaskemidler» hevdet han, mens han tømte skapet, hvor vi oppbevarer såpe, oppvaskmiddel, skokrem, diverse impregneringsremedier, fyrstikker, sølvpuss, stjerneskudd, forkler og alt sånt som man må ha et sted, fordi man trenger det i nye og ne.

«Man skulle tro vi satte av to timer dagen til skopuss», var neste kommentar, da han så hvor mange varianter av skopuss vi faktisk hadde i dette skapet.

«På mange måter er du en alvorlig konkurrent til Nillo på skjæret» fikk jeg servert som ettermiddagens store kompliment, etterhvert som haugen på gulvet vokste, av ting jeg en gang hadde stappet inn der, og som nå ble avdekket i all sin velde.

Så en del ble kassert, noe omplassert, og resten ble satt fint tilbake på plass, så nå vet vi i alle fall hva vi har i DET skapet.

Og vi kan jo avslutte med husets herres favorittsitat, som har glimrer med i sine mest frustrerte stunder:

«Hvorfor ha det fint når man kan ha det stygt?»

Ikke bare sliter han med hamstergenet mitt, han sliter med rotegenet mitt også...

4 kommentarer:

 1. Å du er en kvinne etter mitt hjerte!
  Jeg var også hamster i mitt forrige liv. ;-))
  Min hulde viv er rimelig oppgitt over at jeg tar vare på "ting" som kan komme til nytte, og erfaringen viser at behovet oppstår senest 24 timer etter at hun har kastet det.
  Når din Hr.Komponent bærer seg som værst kan du gi ham et av min gamle mors sitater: " En kvinne kan måke ut av et hus fortere med teskje enn en mann klarer å spa inn med spade!" Mao, han skal være glad for at han har en økonomisk fornuftig og nøysom hustru! Ikke alle er like heldig!! ;-))

  Spiralis

  SvarSlett
 2. Ja visst skal han være glad for det, men vet han å sette pris på det?
  Og hva skal man si om han, som har loftet fullt av TOMME pappesker (du vet hva han skal med de)

  Nei han skal være glad for at vi faktisk har det han trenger når han trenger det, tenker han blir sur den dagen skapene er tomme og han sårt trenger noe som burde ha vært der.. ;-)

  SvarSlett
 3. Tomme pappesker ja! :-)) Vet jeg godt, men jeg har "demontert" mine så godt som mulig for at de skal ta mindre plass, men kaste dem?? Nei Gud forby! Det kan da være at oppgraderingsspøkelset kommer og man må selge noe av HiFi utstyret fordi man vil kjøpe noe nytt. Det er et ubestridt faktum at de som kjøper brukt HiFi utstyr betaler bedre om de får med orginalembalsjen og den opprinnelige kvitteringen, - så slikt ( og masse annet ;-D ) tar vi da vare på, selv om jeg nok ikke kommer til å selge min HiFi for jeg har funnet Nirvana i så måte.

  Spiralis

  SvarSlett
 4. Har en fornemmelse av at "demonterte" pappesker taper seg i verdi, så denslags driver ikke vi med nei..
  Men nå er det vel også oftere utskifting hos oss enn hos deg antar jeg, så det ville blitt et styr uten like om man skulle demontere og montere disse eskene hele tiden. ;-)

  Når det er sagt har det faktisk vært ganske stille på den fronten lenge nå. Etter at han egenhendig importerte høyttalere fra Israel har han visst havnet i et slags Nirvana han og.. :-)

  SvarSlett