Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 10. september 2010

Frykt som våpen.

Verden står på hodet i disse dager, fordi en mann i USA har sagt at han skal brenne bibelen. Man frykter voldelige reaksjoner.

Tja, er det noe å lage oppstyr om egentlig? Otto Jespersen brant jo en bibel for ikke så mange år siden, det ble da ikke noen voldelige reaksjoner av den grunn. De kristne har vel lest bibelen, og fått med seg at det står at om noen slår deg på ditt høyre kinn skal du vende det venstre til, at du skal elske din neste, og at den som er uten synd kan kaste den første stein.

Konklusjonen blir: Man skal ikke hevne seg, det oppfordres ikke til å ty til vold, så jeg tror ærlig talt ikke dette er noe å bekymre seg for.

Eh..nei... Det var ikke bibelen man skulle brenne, det var koranen, det stiller jo saken i et helt annet lys, eller?

Jeg synes ikke ideen er god, det er ikke nødvendig provosere bare for å skape bråk.

Men det jeg reagerer på er måten denne saken tar av på, og hvordan man liksom aksepterer at muslimer reagerer voldelig på enhver provokasjon, samtidig som man hardnakket påstår at islam er en fredelig religion.
Det skurrer liksom litt i mine ører.

Hva står det i denne koranen som gjør at så mange muslimer blir så fryktelig sinte når noen trør dem litt på tærne, det kan ikke være at man skal vende det andre kinnet til i alle fall.

Det mange ikke vet om koranen er hvordan boken er skrevet og hvordan den skal leses.
Den er sortert etter lengden på versene, altså ikke kronologisk. Samtidig er den selvmotsigende, og det er sånn at det er det siste Muhammed sa om et tema som er det gyldige, så om han et sted sier at du kan være venn med jøder og et annet sted sier ut du skal drepe jøder, så er det litt forvirrende, og man må gå til andre kilder for å finne ut hva han sa sist.
Typisk er det det minst sympatiske han sa sist, for han ble en hardere og mer hatefull mann med årene, spesielt mot jødene, som ikke ville følge ham som profet.
En annen ting er at Muhammed anses for å være det perfekte menneske, han er et idol for muslimske menn, og med tanke på hans livsførsel som involverte krig, vold, voldtekt og drap kan man vel hevde at han ikke akkurat er et strålende forbilde etter vår målestokk.

Det blir altså et oppstyr uten like fordi en mann i USA har tenkt å brenne koranen. Han gjør ikke noe som er ulovlig, han kan ikke arresteres for å brenne bøker han har lovlig kjøpt, på sin egen eiendom. HAN har altså juridisk sett sitt på det tørre. De som derimot svarer på hans handlinger med vold, drap og herjinger DE har ikke sitt på det tørre, men jeg føler at dette liksom ikke kommer så godt fram.

En voldelig mann som slår sin kone vil hevde at hun provoserte ham, det er hans unnskyldning for volden. Kanskje provoserer hun ham og, uvitende eller med vilje, men det er uansett ikke hun som skal lastes for volden hun så blir utsatt for, det er alltid den som tyr til vold.

Så også i dette tilfellet.

For mange er det en enorm provokasjon at det skal bygges en moske og et muslimsk kultursenter omtrent i ruinene etter 11. september, men det skal bare tåles og aksepteres.

Hvorfor skal det være så stor forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker?

I Saudi-Arabia er bibler forbudt. Du vil bli fratatt en bibel om du prøver å ta den med inn i landet, og hva skjer så med den? Sjansen for at den faktisk brennes eller kasseres er rimelig stor.
Og en flyvertinne ble fratatt sin bibel fordi den kunne sette sinnene i kok hos muslimske passasjerer, men hun kunne få ta med seg koranen i stedet!

Hvorfor aksepterer vi så lett denne groteske forskjellsebehandlingen?

I en del muslimske land brenner de kirker og forfølger kristne. Om de da ikke like gjerne drepes.

Kristne er de mest forfulgte for sin tro.

Det blir det ikke mye oppstyr om.

Men når noen har tenkt å brenne en bok, DA setter man inn støtet og de store bokstavene kommer frem.

Skal man ikke kunne forvente at ting settes LITT i perspektiv?
Skal man akseptere doble standarder? En for muslimer og en for alle andre?

Skal man ikke kunne forvente at muslimer må kunne tåle det som alle andre må tåle?

Og om svaret på det siste er nei, vil jeg sette pris på en god begrunnelse for svaret.

Å virre rundt som hjerneløse og hysteriske høns hver gang noe skjer som man tror kan tirre islamistene er korttenkt og en gavepakke til nevnte ekstremister.

Man viser at taktikken deres hjelper, frykten er deres våpen, og de har oss på kornet.

28 kommentarer:

 1. Helt super artikkel! :-) På min blogg roll har jeg tatt med link til din blogg.

  Vennlig hilsen Skyggen

  SvarSlett
 2. Visst pokker ble det oppstyr når Otto jespersen brant bibelen. Det ble også oppstyr når han brant det amerikanske flagget. Og når han "mobbet" Kjell Magne Bondevik, fikk han drapstrusler.

  SvarSlett
 3. Tja, nå skrev jeg vel ikke akkurat at det ikke ble oppstyr, jeg skrev at det ikke ble voldelige reaksjoner. Ser du ikke forskjellen?

  SvarSlett
 4. Dere må frostå at finnes ikke noe kristner i Saudia Arabia håper at dere leser om ting før dere snakker om ting.
  I Irak,Syria,Lebanon,Tyrkia og Indinosia osv er full av bibelen.Håper at dere leser Quran håper at dere leser Islam.
  Når dere har forstått alt så dere kam argumenter om Ismal osv.Det står i Quranen at alle muslimer skal tro på alle Bøkene Som Quran,Bibelen og Turat.

  SvarSlett
 5. Støtter deg i ditt syn!

  Dette er virkelig skummelt.

  Otto Jespersen fikk reaksjoner, men ingen vold ble utøvd.. Selvfølgelig tragisk med drapstrusler i denne sammenhengen også.

  Men det er forskjell på trussel og handling.

  Ingen NATObaser ble angrepet etter OJ brant Bibelen eller det amerikanske flagg.

  Samtidig som dette er skummelt, må jeg si at det er spennende å følge utviklingen i verdenssamfunnet.

  SvarSlett
 6. Koranen har nå en helt annen status enn bibelen, da de fleste "kristne" egentlig gir faen, mens koranen er det muslimene ånder og lever for. Hvordan ville du ha reagert hvis noen tok fra deg det som betydde mest for deg?

  SvarSlett
 7. Flott skrevet. Jeg er helt enig.
  Og, brenn i vei! Hvorfor ikke.
  Trim2010: 0 km i august?? Antar at dette er sykling? Hvis det er løping er det ganske imponerende. =)

  SvarSlett
 8. Jo takk anonym 10.09, jeg leser om ting før jeg snakker om ting.
  Hvorfor finnes det ikke kristne i Saudi-Arabia som du påstår? For det første er påstanden din ikke korrekt, grunnen til at de ikke er flere er at myndighetene gjør det ulevelig for et frihetselskende menneske, og spesielt for ikke-muslimer, å befinne seg der, hvorfor får bare muslimer lov til å reise til Mekka?

  Det finnes kristne i de landene du nevner ja, og om du studerer linkene jeg har lagt inn kan du lese om hvordan mange av de behandles der.


  Du kan jo si at det er spennende å følge utviklingen Anonym 10.17, men det er for en stor del en spennening jeg kunne klare meg uten. Jeg synes ikke det ser særlig lyst ut for fremtiden, det er for mye ektremisme og fanatisme fra mennesker som ikke tenker selv.

  SvarSlett
 9. The problem in defense is how far you can go without destroying from within what you are trying to defend from without.

  SvarSlett
 10. Anonym 10.24.
  Jeg er helt uenig i påstanden din. Mange kristne blir svært såret av hets de og, men det er ikke så naturlig for dem å reagere med vold. Jeg mener det er helt uakseptabelt å reagere med vold uansett, om det ikke er i direkte selvforsvar, som om noen prøver å drepe ungene dine foran øynene på deg.
  Man tar ikke fra en muslim noe som helst om man brenner en koran, man brenner da ikke hans koran, man brenner da ikke alle.

  Anonym 10.24. August 0 km.. hm her trengs en oppdatering ser jeg.. ;-)

  SvarSlett
 11. Islam skal behandles som en religion som alltid har rett, når de reagerer med vold har de lov, når de reagerer med trusler har de lov. Når en kristen prest ønsker å markere sin avsky mot en religion som er den religionen som har mest liv på samvittigheten i moderne tid(i tillegg oppfattet jeg at han ville gjøre det som en protest mot moskeen som skulle bygges på Ground Zero), blir det et rabalder uten like blant alle muslimer, og også en haug av politisk korrekte kjendiser, som jo fort kan få litt god pr av å gå imot dette her. Har faktisk et bedre forslag enn å brenne koranen, kast den i en grisebinge, og la grisene tråkke den fullstendig ned i møkka, og gjøre sitt fornødne på den.

  Om muslimer ønsker å være en del av en moderne verden er det på tide at de viser dette, og slutter å reagere som en 5-åring som ikke får viljen sin, så fort noen ytringer kritiske røster mot dem.

  Har ingenting til overs for verken islam eller kristendom, men man velger alltid det minste av to onder.

  SvarSlett
 12. Det som skjer i USA er vel bare for blåbær å regne i forhold til hvordan muslimene holder på i resten av verden. Muslimene sverger til en bok der det svart på hvitt står at alle som ikke er muslimer er hedninger og skal drepes. Og dreper dem en slik hedning blir dem martyrer og kommer dem til paradis der det venter over 70 jomfruer på dem. Bare til opplysning. Synd at vi ikke har samme mot her i Europa til å stoppe muslimenes negative innflytelse på samfunnet.

  SvarSlett
 13. Sjekk, The Hour: Interview with Christopher Hitchens, God Is Not Great, How Religion POisens Everything (Part 1-2)

  http://www.youtube.com/watch?v=fHmQZwP-cBQ&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=W9rGhUFJhWY


  Cristopher Hitchens - Religion Illustrated 1 of 2

  http://www.youtube.com/watch?v=CEFhEFbVcWE&feature=PlayList&p=41FF5C91A7882423&index=0&playnext=1

  http://www.youtube.com/watch?v=KgN8MkNHxJM&feature=related

  SvarSlett
 14. Mange mennesker har behov for en en gudstro, man kan mene hva man vil om religioner og gudstro, men det er uansett viktig at flest mulig velger det fredeligste alternativet når de først skal velge en, og der mener jeg at kristendommen og buddismen helt klart er å foretrekke.
  Man må også våge å tenke selv, og ikke bare blindt følge andres tanker. DET er det viktigste.

  SvarSlett
 15. Rettelse på noe, men ellers en bra artikkel.

  Jeg fant ut at jeg er født jøde først etter 42 år og det var i år. Men det jeg ikke skjønner er at på world trade center skulle det vært 4000 jøder på jobb den 11 september 2001 og NESTEN ALLE VAR SYKE DEN DAGEN FOR FØRSTE GANG. OG I PENTAGON KRASJET DET IKKE NOE FLY FOR INGEN HAR SETT FLYET OG BOMBEHULLET I PENTAGON VAR SMALERE ENN EN BOING SOM DE PÅSTO KRASJET DER. I VRAKRESTENE ETTER WORLDTRADE CENTER OG PENTAGON FANT DE RESTER ETTER SPRENGSTOFF SOM SPRENGER BYGNINGSKONSTRUKSJONER OG DET SAMME FANT DE I BYGNING 7. DET BLE TATT VEKK MILLIONER AV GULL FRA WORLD TRADE CENTER DAGENE FØR 11 SEPTEMBER OG GULLET ER ROBBET VEKK. DET VAR ALTSÅ GRUPPER MED AMERIKANSKE JØDER SOM GJORDE TERROREN OG IKKE MUSLIMER. Muslimer er stort sett snille med alle mennesker har jeg intrykk av. Jeg klarer å ikke tråkke dem på tærne og forstår hva de ikke liker. Jeg leste Islam for begynnere og der står det skrevet at Muhammed giftet seg med en rik enke på 40 år når han var 25 år og tjeneren hennes. hun varsikkert jøde og Muhammed ikke jøde. Men Muhammed sa på slutten at hellig krig var en indre krig inni enselv mot egoet og at selvet var en illusjon. Muhammed sa på slutten av sitt liv etter å ha vært i en av fjellhulene og meditert at hvis man klarer å fjerne selvet og være egoløs så blir man opplyst. Ofte er det egoistiske folk som omskriver læremesteres visdom til noe egoidtisk de selv kan bruke mot kona eller mot andre for å ha det bedre materiellt og ekteskapsmessig selv. Jeg fant jo ut at jeg er født jøde men jeg er jo buddhist siden 1992 og jeg fant ut at grupper i USA som leder USa er jøder og det er sikkert over 50 millioner av dem der og ikke 6 millioner som de juger om. Altså gruper av jøder gjorde terroren for få kun jøder i world trade center spm leder verdenshandelen og grupper av jøder terrorisrete Pentagon og drepte nesten alle son ikke er jøder der og dermed sjefer de over USA army også og de dreper soldatene sine når de kimmer hjem på perm etter at de har tatt gullet til Saddam og Afghanistan over til USA til jøder der. Det er mange gode jøder som ikke er griske og det er mange griske onde jøder. Jøde er ikke en rase som noen jøder kaller seg. Jeg er lys blond arisk rase med blå øyne, men jeg er visst født jøde fordi Abraham i bibelen er i morsslekta mi. Grupper av jøder skal liksom alltid prøve å tro de må bli sjefer fordi abraham løy opp historier om at han snakket med en stemme fra skyene om at hans barnebarn skulle eie jorden og lede andre sopm skulle være abrehams barns tjenere.

  SvarSlett
 16. Til -B-
  Der syntes jeg du har helt rett:)Jeg personelig har ingen tro verken på gud eller allah.
  Jeg tror det at hvis det ikke hadde vært for tro, hadde det ikke vært krig over hele verden! Folk er forskjellig så man må få tro på hva man vil, men drepe noen som brenner en bok eller tegner en tegning viser mangel på intelligens! Tommern opp for de som banner i kjerka:)

  SvarSlett
 17. Muslimer er narsissister (de tror de er universets gave til menneskene og at verden ligger for deres føtter hvor de skal serveres uten å yte noe til gjengjeld) og FORLANGER doble standarder, selvsagt fordi de tror de er spesielle.

  Våre myndigheter må være blant de mest bedøvede myndigheter noensinne, for ikke er de konsekvente, ikke har de peiling på hva islam faktisk handler om og ikke evner de å ta konsekvensene av andre lands erfaringer med muslimer og islam.

  SvarSlett
 18. I USA setter man fyr på moskeer og muslimer sjikaneres, bankes opp og blir til og med drept uten annen motivasjon enn hat, men det hører vel slett ikke med i eventyret ditt? Det passer liksom ikke inn?

  SvarSlett
 19. Vel Eve, jeg oppfattet innlegget ditt nærmest som spam, men jeg lot det passere. Ikke fordi jeg tror et ord av hva du skriver, hverken om din såkalte jødiske bakgrunn, eller de gjentatte løgnene og konspirasjonene om hva som skjedde 11.sept. Ditt jødehat lyser lang vei, og om jøder ikke er en rase, hvordan kan du nå hevde å oppdage å være født jøde?
  Den må du lenger ut på landet med, men i ytringsfrihetens navn lar det det passere.

  Anonym 11.25.
  Vel jeg linket denne artikkelen til en artikkel som omhandler at muslimer hetses i USA. Jeg har ikke hørt om at noen har satt fyr på moskeer der, det kan selvsagt ha skjedd. Jeg forsvarer aldri bruk av vold, uansett, jeg påpeker bare at forfølgelse og drap på kristne i muslimske land er et ikke-tema. Du kan jo lese linkene jeg har lagt inn til disse artiklene.

  SvarSlett
 20. Hadde jeg hatt Terry Jones i tale, ville jeg nok anbefalt ham ikke å tenne bål.

  Ser man på argumenterer i noen tube-snutter så har man blant annet:

  1. 9/11 viste islams sanne farge og markeringen skal vise farene ved hva som skjedde den dagen og hva som skjer i dag.
  2. Islams misjon er å;
  .a dominere verden.
  .b Erstatte vestlig styre
  .c Erstatte grunnlover med sharia-lover
  3. Mange land med islams styre mangler individuelle friheter og rettigheter.
  4. Det er en grunnlovsmessig rettighet å fremme meningen.
  5. Det er en radikal ting å gjøre, men tiden viser at såpass drastiske virkemidler er nødvendige.

  Han ser på islam og koranen som en stor fare mot den vestlige verden og verdier og ønsker på en drastisk måte å markere dette. Det virker som alle med en gang ser på dette som en markering rettet mot muslimer. Det er like mye en markering ovenfor likegyldige holdninger i hans egen bakgård; at disse må reagere på hva som skjer.

  Det er heller ikke slik at det er, som de ofte blir beskrevet "uvitende muslimer", i Afghanistan og andre områder som er årsaken til at de reageres med vold. Veldig mye av oppildning og hisserier skjer i vestlige land. Eksempelvis er det flere muslimske organisasjoner i England som har lagt ut "hisse til vold" videoer på Youtube i denne saken.

  Det er en del realiteter man ikke har lov å diskutere i vesten. Når man kritiserer islamister så får man som oftest argumentet med at det ikke gjelder alle muslimer. Greit nok. Men man må kunne sette søkelys på noen meget djevelske realiteter i hva som skjer, både i stater med islam styre som iran, og i vestlige land hvor islam skal få lov til å overkjøre våre verdier fordi man ikke skal støte dem.

  I så måte er det selvfølgelig mange politikere som benytter dette for hva det er verdt, og enda litt til, for å bekjempe eksempelvis KrF faget i våre skoler. Osv osv.

  Når det gjelder Jones, så er jo han pastor, og i så måte mener jeg det han gjør er feil. Bibelen er veldig klar på at du ikke skal hisse til vrede, du skal elske din neste og "Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som krenker dere og forfølger dere.", osv. Han burde med andre ord arrangert be for muslimene dag - (tenk hvor mye presse han _da_ ville fått!).

  Det er ikke meningen at han skal akseptere islam. Han kan også gå ut med klare meninger om og mot islam. Men fokuset bør ligge på å be for dem :)

  SvarSlett
 21. Er albaner og muslim selv. Har heldigvis blå øyne, blondt hår og snakker norsk flytende. Er heldigere enn de fleste muslimer i Norge for å si det sånn, men selv jeg merker en stor forandring i holdning mot meg i øyeblikket noen finner ut min tro. Er ganske latterlig egentlig. Teknisk sett er jeg den samme hyggelige personen som jeg var 5 sekunder før de fant ut at jeg var muslim. Synes jeg både er smålig morsomt og trist samtidig. Jeg kan forstå at ting har blitt som de har blitt. Pga idioter som sprenger seg i luften i guds navn og drar med seg en haug med uskyldige mennesker i slengen. Tullinger med turban i midtøsten som steiner kvinner til døde i Islams navn. Tullinger i kapper som erklerer at alle muslimer er i krig mot vesten. Jeg kan godt forstå folk i vesten, at de ser på folk som tror på denne ene guden og levemåtene som følger med denne troen med tvil og frykt. Hadde vel følt og tenkt det samme om det hadde vært omvendt. Men samtidig er det latterlig.. For de fleste muslimer har ett liberalt syn på sin religion. Når det gjelder idiotene som sprenger seg selv, følger i mine øyne ikke Islam, det er strengt forbudt i Islamsk tro å ta sitt eget liv, for ikke å nevne drepe uskyldige mennsker, selv i krig, hellig eller ikke. Dette står sort på hvitt i boken de sier de kjemper for. Når det gjelder kvinner som blir steinet til døde pga utroskap osv pga en eller annen mullah har "bestemt" det, så mener jeg det er dobbelt moral. Hvis de virkelig tror på Gud, at gud er alltvitende, og at alle får som fortjent på godt og ondt og at Gud ga mennesket fri vilje. Hvem er da de til å straffe mennesker for sine egne valg? Eller mener de kanskje de står over Gud? Eller tror de kanskje Gud ikke har fått med seg hva som har skjedd? Om de er utro eller ikke, Hvis de virkelig tror gud ga mennesket fri vilje, hvem er da de til å tvinge sin vilje på andre? Dobbeltmoral! Hvem er disse lederne til å bestemme at milliarder av muslimer skal "erklere krig" mot mennesker de ikke liker? De følger jo ikke det de sier de tror på, og bruker og ødelegger en fredelig religion på en avskyelig måte for å oppnå sine egne politiske forvridde syn. Håper vestens folk ikke lar hatet ta overhånd og lar det gå utover alle muslimer, for det er ikke alle muslimer som er ekstreme og imot frihet, tvert imot. Ber bare nordmenn bli lett mer obs på å rette aggresjon mot de som virkelig fortjener det og lager denne faenskapen. Religion er en personlig ting, som ikke kan påtvinges noe menneske eller blandes inn i politikken. Det har det gjort alt for lenge desverre og har ført til generalisering og hat på alle kanter. Håper bare ting bedrer seg..

  SvarSlett
 22. Vaseline Intensive Caroline11. september 2010 kl. 14:33

  De som har brent flest koraner er vel muslimene selv. De liker gjerne å gjøre det med noen småbarn som brensel. Det er ikke få bomber de har sprengt på torg, åpne gater, butikker, moskeer osv. Hvor er det muslimske raseriet da? Hvor er masseoptogene i vesten når slike ting skjer? Hvem roper på rettferdighet for disse? Hvor er nærbildene av gråtende muslimer som roper på rettferdighet?

  Nå er ramadan over og da får vi vel nok en gang, som hvert år, en oppgang i selvmordsaksjoner og vold fra muslimer. Det er deres vitnes BYRD.

  Jones er nok en som tråkker feil. Men i sammenligning med hva som skjer ellers i verden er det som å gå til rettsak (skyte, for de som ikke vet hva rettsak er) mot den som sitter ved siden av deg på T-banen fordi han har en bukse du ikke liker fargen på.

  Selv om jeg ikke støtter Jones i koranbrenning er det jammen på tide å våkne opp i forhold til veldig mange spørsmål som blir kuet og truet under duken, alt i dekke av antirasisme. Det handler ikke om rasisme. Det handler om å ta tak i ting mens man kan ha en dialog -FØR folk begynner å ta til voldelige verktøy.

  En utrolig merkelig sak er at de som har lest mye om historie og sosial adferd er noen av de verste til å rope "RASISME!" med en gang det er noen som forsøker å debatere islam tema (ikke les noen som Jones her). Det er som om de ønsker vold og blod i gatene. Hva er dette?

  Glad jeg har venn og slektning med lidenskap for Star Trek med nærmere 1 mrd på bok. Mars-koloni neste.

  SvarSlett
 23. http://edition.cnn.com/2010/US/07/29/florida.burn.quran.day/index.html#fbid=qG66edzLqkX&wom=false

  SvarSlett
 24. Dobbeltmoralen som presenteres i denne koranbrenningssaken og Ground Zero-moskeen er rett ut ufyselig. I begge tilfeller er det privatpersoner som vil bygge/gjøre noe på sin private eiendom. Men pastoren må ikke brenne koranene, som han har kjøpt og betalt for, og de som er imot denne handlingen har all verdens rett til å være lei seg og rasende. Men alle de amerikanerne som er såret og sinte over moskeplanene, de har bare å holde kjeft, og hvis de protesterer mot dette, da er det de som er de hatefulle og krigshisserne. Hykleriet til de liberale og muslimene kjenner ingen grenser.

  SvarSlett
 25. Q, jeg er enig i det du sier.

  Anonym 13.56.
  Jeg forstår din frustrasjon, og er enig med mye av det du sier. Jeg mener det er stor forskjell på å fokusere på islam som religion og ideologi, og det å la det gå ut over enkeltmuslimer. Det er det første man kritiserer, men dessverre har så mange onde handlinger som er blitt begått av ekstreme muslimer skapt et sinne hos mange som lett rammer alle muslimer.

  Personlig gir jeg alle mennesker en sjanse. Vi inviterte f.eks tre iranere vi traff litt tilfeldig hjem til middag, og det ble en svært hyggelig og lærerik kveld. Det viste seg etterhvert at iranerne ikke så på seg selv som troende muslimer, men utad måtte de jo late som de var det. Svært hygelige og sympatiske folk var de i alle fall.

  Jeg er enig i din måte å oppfatte en gud på. Det må da være opp til ham å straffe de som straffes bør, når den tid kommer, det er vel nærmest blasfemi å føle seg forpliktet til å gjøre hans jobb der. Men samtidig er det så mye i koranen som gir de som studerer den grunn til å handle som de gjør, f.eks sharialovene som handler om straff for konkrete forbrytelser.

  Men heldigvis finnes det mange moderate muslimer som deg. Det er dere som blir redningen. Det er viktig at alle gode krefter er på lag og kjemper sammen, vi må få se mer til de moderate muslimene, de må komme mer frem i samfunnet, ta ordet og vise alle at også dette er muslimer, og at de trenger man ikke frykte.
  Stå på!

  Enig Madeline, atter en gang dobbeltmoral, den blir vi visst aldri kvitt.

  SvarSlett
 26. Vaseline Intensive Caroline:
  Sorry, la ikke merke til innlegget ditt med en gang, trodde det var reklame for hudprodukter.. ;-)
  Jo jeg er enig med deg og. Det er rart hvordan de såkalte intellektuelle og opplyste er så naive i forhold til ideologier som oppfordrer til vold og drap, de vil liksom ikke se.

  SvarSlett
 27. Enveis respekt:

  http://www.document.no/2010/09/enveis-respekt.html

  Af Uwe Max Jensen

  Det har udløst global fordømmelse, at en amerikansk præst, Terry Jones fra Florida, har truet med at brænde et eksemplar af koranen den 11. september på årsdagen for det islamiske terrorangreb på World Trade Center i New York. Men hvorfor går kravet om respekt altid kun én vej?
  Den respekt, som koranen og islam vises, er nemlig langt fra gengældt. Der er udelukkende tale om en énvejsrespekt. Koranen og islam kræver respekt. Men giver ingen.
  Koranens notoriske had mod jøder er velkendt stof. Heller ikke kristne og vantro er der nogen respekt for i koranen. Desuden fremstilles Jesus (i kristen optik guds søn, i koranen reduceret til en simpel profet) som en fupmager, der ikke døde på korset for at sone menneskenes skyld.
  Religionsstifteren Muhammed nærede ikke respekt for andres religion. Da Muhammed i 629 erobrede Mekka rensede han Kaaba'en i Mekka (et tempel for det førislamiske hedenskab) for gudebilleder og gjorde i stedet Kaaba til islams centrum. Over tusind år senere - i marts 2001 - sprængte taliban-regimet i Afghanistan to gigantiske Buddhastatuer i luften i Bamiyan provinsen 230 kilometer fra hovedstaden Kabul.
  Heller ikke dannebrog, som gud ifølge skriftlige kilder begavede danskerne med under et slag i Estland i 1219, bliver sin gudgivne natur til trods respekteret. I forbindelse med Muhammed-krisen blev dannebrog brændt af og trådt på i den muslimske verden.
  Heller ikke vestens sekulære symboler for handel (World Trade Center), militær magt (Pentagon), demokrati (Det Hvide Hus), ytringsfrihed (Kurt Westergaard, Salman Rushdie, Lars Vilks med flere) står der respekt om. De opfattes derimod som symboler, der enten allerede er eller skal knuses.
  Kravet om respekt går én vej. Islams.

  SvarSlett