Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 5. september 2010

Ære være Tormod Strand

Tormod Strand er mannen som redder nrks ære. Gang på gang (om det ikke skjer så ofte) kommer han med reportasjer som sier det mange vet, men ikke skal snakke om.
I går hadde han er reportasje om Groruddalen i Oslo, som på kort tid har gått fra å være en del av Norge til å bli, tja hva skal man kalle det, et mini-Midtøsten midt i Norge?

Innvandrere flytter inn, og nordmenn flytter ut. Er nordmenn rasister som ikke vil leve samen med mennesker med annen etnisk bakgrunn?
Nei, nordmenn ønsker bare at deres barn skal vokse opp som norske, snakke norsk språk, og lære mer på skolen enn å snakke et noenlunde brukbart norsk.
De ønsker at deres døtre skal slippe å bli kalt horer fordi de kler seg som norske jenter gjør, og slippe å farge sitt blonde hår av samme grunn. De ønsker at deres sønner skal kunne spille fotball, uten å risikere bank eller drapstrusler om noen ikke får den pasningen de ønsker.
De ønsker rett og slett å være en del av norsk kultur, og det kan man ikke lenger på steder som Groruddalen.

I reportasjen ser man hva som skjer med enkelte av de få norske som faktisk blir boende, en ung etnisk norsk gutt snakker rett og slett gebrokkent norsk, som hans kompiser gjør.

REPORTASJEN LØRDAG 4.SEPT. 2010


I samme slengen har jeg hentet frem noen av de andre reportasjene som Tormod Strand tidligere har laget.
En går på jødehatet i Sverige, og i norsk skole, og hvordan lærerne ikke våger å sette seg til motverge, og i Sverige flytter jøder rett og slett fra landet.

Her er noen av uttalelsene fra lærere i Osloskolen:

Lærer 1, kvinne:
«Det er en notorisk uthenging av jøder. Alt fra vitser til åpenbare drapstrusler. "Det står i Koranen at du skal ta livet av jøder, alle riktige muslimer hater jøder. Jøder skal drepes hvis de kommer hit til denne skolen", er det elever som sier. Å rose Hitler for det han gjorde med jødene er en annen gjenganger fra elever ved min skole. Det verste med dette er at jødehat er blitt helt legitimt i store elevgrupper med muslimsk bakgrunn.»

Lærer 2, mann:
«Jeg ser jødehatet spesielt i samfunnsfagtimene. Elever sier jøder styrer alt, hele Vesten styres av jøder. Flere sier også at de beundrer Hitler, fordi han drepte jøder. "Angrepet på Tvillingtårnene i New York 11. september 2001 var det jødene som stod bak." I min klasse er det slik at hvis noen sier de støtter terroisme, så er det noen som protesterer. Men hvis noen gir utrykk for jødehat, er det ingen som protesterer.»

Lærer 3, kvinne:
«Flere elever hånflirer når jeg snakker om Holocaust. En gutt reiste seg og kommanderte meg til å stoppe å snakke om jøder og Holocaust. De fleste av disse ungene er født og vokst opp i Norge. Jeg synes det er sjokkerende at det går an å vokse opp i Norge med slike holdninger. »

Lærer 4. mann.
«"Jævla jøde" er et mye bruk skjellsord i timene. Hadde jeg vært jøde ville jeg følt det veldig krenkende. Disse uttalelsene er et stort problem. »


REPORTASJEN LØRDAG 13.MARS 2010Så hadde Tormod Strand en reportasje fra Gøteborg, uken etter valget i Norge høsten 2009. Der ser man hvordan innvandrerungdom driver regelrett krig mot politi og brannvesen, hvordan de hiver tunge steiner fra gangbroer ned på brannbiler i utrykning, som lett kan ende med katastrofe for brannmennene.

Man unnskylder seg med at innvandrerungdommene er frustrerte og utenfor, ja det er klart det må være frustrerende å få leve og vokse opp i et trygt land, hvor man får alt man trenger opp i hendene, ikke rart man betaler tilbake med vold, påsatte branner og angrep på hjelpepersonell.

REPORTAJSEN SØNDAG 20.SEPTEMBER 2009


Sist kan man jo ta med den forferdelige reportasjen han hadde fra Somalia, hvor man får høre skrikene til den stakkars jenten som blir utsatt for et grusomt overgrep, som tradisjonen er i Somalia, og som rammer 98 % av alle jenter der: kjønnslemlestelse.

Det ble oppstyr i Norge, en stund, men så hyrte man inn Aud Talle, som ved sin «forskning» klarte å finne beviser for at dette var ikke noe problem, hun spurte ut miljøet, og fikk til svar at neida, slikt driver vi da ikke med. Så da så.

REPORTASJEN SØNDAG 24. JUNI 2007

Takk og pris for Tormod Strand. Det en bedre med en som våger å fortelle sannheten enn ingen, selv om det selvsagt hadde vært en fordel om de alle hadde gjort det.

5 kommentarer:

 1. At NRK blir mere og mere ubrukelig som 'folkeopplyser' er jo noe enhver med normalt gangsyn kan se. Det burde være 100 som Strand, istedenfor 100 som bare jatter med styresmaktene. Serviliteten er direkte pinlig.
  Talle nyter nok respekt hos oppdragsgiverne, siden hun leverer konklusjoner som bestilt, men neppe hos mange andre. Dessverre er det flere forskere som gjør det samme. Ikke mye integritet der i gården heller! Burde universitets- og høyskoleundervisningen bli gjenstand for en gjennomgåelse? Jeg vet av egen erfaring at undervisningen er, skal vi si, noe 'vridd'.

  SvarSlett
 2. Det som forundrer meg litt er at han faktisk får lov, når han omtrent er den eneste som leverer denne type reportasjer. Og om han får lov, hvorfor er det ingen av hans kolleger som prøver på det samme, de bor jo i Oslo og ser problemene de og.

  "Hjernevask" med Harald Eia viste til fulle hvordan flere av de såkalte forskerne tenker og jobber. Bestem deg for hva du vil mene, finn bevis for din teori, og overse alt det andre.

  Ingen grunn til å tro at Aud Talle er noe bedre nei..

  Og tenk hvor mye skade slike som henne gjør, det er uskyldige unger som rammes.

  SvarSlett
 3. Jeg er overrasket over at NRK i det hele tatt var villig til å lage disse repotasjene i utgangspunktet. Det strider jo mot hele konsensusen om hvor fin multikulturen er. Eller kanskje de bare lar Tormod Strand holde på for å vise at de er "balanserte" og "viser ulike syn".
  De får ikke noe mer kred i mine øyne, uansett.

  SvarSlett
 4. Nei, det skal mer til for å rette opp et skakkjørt inntrykk, og så har de jo Sissel Wold, det skal en del Tormod Strand'er til for å utjevne henne..

  SvarSlett