Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.mandag 26. april 2010

Jeg sliter litt med å bli voksen.

Det er enkelte voksen-ting jeg ikke helt har fått dreisen på.. som kaffedrikking.
TE drikker jeg i bøtter og spann, eller i alle fall i kanner og store kopper, men kaffe synes jeg rett og slett ikke smaker godt, og jeg har prøvd.. litt.

Ikke at det er viktig, men det blir alltid så mye styr når man er et sted og noen spør om man drikker kaffe. Lett beskjemmet må man innrømme at nei, det gjør man altså ikke, men te derimot...
Så begynner verten å flakke med blikket, og det blir febrilsk leting gjennom alle kjøkkenskap, før verten lettet, stolt og glad kommer over noe gammel fruktte. Fruktte er ikke te etter min mening, men dette vil man helst ikke fortelle verten, etter all den letingen, så man heller da i seg skvipet, og smiler et tappert smil.

Men nå er jeg i en prosess.
Det har vært 10-kroners marked. Det betyr enkelt og greit at butikken selger en masse varer for 10 kroner per stykk. Noen varer som ellers koster 11, koster nå 10, andre varer som ellers koster 30, koster også 10. Det er da man oppdager nye ting.

Jeg kom over noen kjekke pakker med kaffeposer med sjokoladesmak, nedsatt fra nesten 30 til 10 kroner, dette tilbudet kunne man da ikke la passere.
Så jeg kjøpte selvsagt en pakke, til husets kaffedrikker.
Men sjokoladekaffe, det hørtes jo ganske godt ut, så hvorfor ikke smake?
Joda jeg smakte. Det smakte i overkant mye kaffe, men om jeg samtidig knasket på et stykke kandisukker var det slett ikke verst.
Så jeg har hevet i meg sjokoladekaffe og kandissukker daglig den siste uken, og i dag fikk jeg jammen i meg en kopp UTEN kandissukker og, så dette går rette veien, tror jeg, kanskje.

Så spørs det om det er verdt å stappe i seg så mye sukker (for det er i utgangspunktet mye sukker i sjokoladekaffen og) for å venne seg til kaffesmak i et et tappert forsøk på å fremstå som litt mer voksen.
Det er vel kanskje ikke det.

Det beste er nok, tross alt, at alle siviliserte mennesker som inviterer meg på besøk, sørger for å ha te i huset. Twinings Earl Grey.. løs vekt, ikke poser. Helst.

Eventuelt kan man ha noen pakker sjokoladekaffe i huset... som en nødløsning.

Ikke liker jeg øl heller, så ha gjerne en flaske cola på lur, i tilfelle..

Te, cola og saltstenger, da er jeg fornøyd.
Og kanskje en liten bit mørk sjokolade.

3 kommentarer:

 1. ...ok...
  får gå til innkjøp av Twinnings earl grey i løs vekt til neste gang da...
  Vi tar jo eit forsiktig hint ;)
  Her har du fått earl grey green tea...må jo vera ein sunnere utgave det da?
  Og den har vært forsvarlig pakka ned i eit lufttett glas, i lag med Lipton yellow label...

  SvarSlett
 2. Det var ikke dere jeg tenkte på, dere er jo relativt kultiverte på te-fronten, derfor våger jeg jo også å besøke dere. ;-) Nei, det var alle de andre..

  SvarSlett
 3. Å, fint! :) Godt å høre. Men også veldig greit å få klar beskjed kva som er favoritten. Eg skal snart begynnå å venne meg til å drikke te, tenkte eg, så da kan eg jo begynne med twining earl grei i løs vekt, da :)

  SvarSlett