Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 30. mars 2010

Dyr i mange varianter

Mange skaffer seg dyr for glede og nytte.
Det enkleste er vel hamster og akvariefisk. Hamsterne styrer med sitt, man ser de sjelden, for de er oppe om natten og sover om dagen, så helt optimalt er jo ikke dette konseptet som kjæledyr. De er dessuten glad i å løpe i hjul, med påfølgende klapring i bur eller kvining i hjul, så det kan jo ta på nattesøvnen for en stakkars eier, men de er lettstelte og man kan reise fra de om man får naboen til å fylle på med vann og mat innimellom.

Vi har hatt flere typer hamster, de har alle vært dverghamster, og med unntak av den ene, ble de aldri tamme. De bet, og var strengt tatt ikke spesielt koselige. Den siste vi hadde ble plutselig til 9 over natten, noen uker etter at hun kom i hus lå hun der med 8 unger, og vi fikk et svare strev med omplassering. Det endte med at vi beholdt to av ungene og, den ene fordi den var så vill at ingen ville ha ham, og den andre fordi den tross alt var relativt tam og det gikk an å ha en viss form for sosialt samvær med den.

De litt mer avanserte går for katt eller hund. Katten går jo sine egne veier, men trenger en matskål og et fang i ny og ne, men har man gode naboer er det heller ikke noe problem å reise fra de noen dager, så lenge de har tilgang på mat og kan komme seg inn for å sove litt.
Hund har jeg aldri hatt, men der er det jo tydeligvis en del mer styr, de må gå i bånd og de må luftes flere ganger daglig. En fin måte å holde seg i form på sikkert, men sannsynligvis litt surt de dagene man har mye mer lyst til å slappe av i badekaret eller sitte foran ovnen med en bok fremfor å tre på seg regnklærne og kjempe i motvind.

Så er det noen som tar'an helt ut. De går for Skotsk høylandsfe. Noen venner av oss foretrekker den varianten. De har hatt to kyr, nå fikk begge nylig hver sin kalv, født i snøbyger ute på et jorde. De holder seg til hippiestilen, med lang pannelugg, og foretrekker å bo ute, året rundt. Flotte dyr, kunne nesten vurdert en selv, med tanke på den kommende gressklippe-sesongen...

Jeg tok noen bilder med mobilen, klarte på mystisk vis å ikke finne speilrefleksen da jeg trengte den.. sånn er det når man har orden i sakene.

Den som hadde hatt et pannebånd..sukk.

2 kommentarer:

  1. Jeg også vil ha! For noen fantastiske dyr.
    Har ofte tenkt at høns kunne være koselige å ha, men her er så mye mink og hauk at det ville være fåfengt.
    Men skotske kyr.....?

    SvarSlett
  2. Ja de er veldig flotte, skal visst være veldig sympatiske og fredelige også. Den luggen må være ganske plagsom.. men skal visst være sånn. Det blir litt som med villsauer, de klarer seg selv, og er ute hele året. Det går noen av samme typen på Landa så vidt jeg vet, du kan jo ta en nærmere kikk på de der.

    SvarSlett