Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.mandag 6. juni 2011

Nær-døden opplevelser.

Jeg kom tilfeldigvis til å se Schrødingers katt i forrige uke, det var et program om nær-døden opplevelser. Veldig interessant!
Programmet tok for seg opplevelsene til mennesker som hadde dødd, men var vekket tilbake til livet. Det var forskjellige typer mennesker, noen var troende andre var ikke, men en ting som var felles for dem alle var at etter denne opplevelsen så endret de personlighet. Man ser på livet med helt nye øyne etter en sånn opplevelse tydeligvis.

Og opplevelsene var veldig like for de forskjellige personene. De opplevde at de svevde oppunder taket i rommet ( dette var hendelser som hadde skjedd på sykehus, når hjertet var stoppet, og man derfor ikke kan ha noen hjerneaktivitet i følge legene) De så ned på kroppen sin og det som skjedde der, de så leger og pleiere jobbe med å få liv i dem igjen, noen passerte så gjennom en tunnel og opplevde et praktfullt lys og en voldsom lykkefølelse, og noen opplevde å se livet passere revy, men de så ikke bare livet som de selv hadde levd det, men oppfattet også følelser de hadde skapt hos andre på grunn av sin oppførsel.

Noen opplevde et stort dilemma når det kom til å måtte velge om de ville gå tilbake til livet eller bli i den nye tilværelsen, en kvinne traff sin avdøde mor, men samtidig så var tanken på å forlate sønnen uutholdelig, så selv om det var et vanskelig valg ble det til at hun vendte tilbake til livet. De som hadde vendt tilbake til livet angret ikke på det, men de fryktet heller ikke døden.

Noen opplevelser var ganske spesielle, blant annet var det en blind kvinne, som for først gang i sitt liv opplevde å se etter at hun var død. Det må ha vært litt av en opplevelse.

En annen person som hadde cerebral parese og som hadde en hånd han aldri hadde kunnet strekke ut fingrene på, opplevde at han kunne strekke ut fingrene etter å ha våknet opp igjen fra denne tilstanden.

Hva skal man tro? Skeptikerne fnyser på nesen, men det er helt klart et fascinerende og interessant tema som det nå forskes videre på, blant annet har de begynt å legge bilder øverst på skap og hyller på rom på sykehus, så man kan sjekke om personen virkelig har «svevet» der oppe og sett ned ved å spørre dem ut om disse bildene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar