Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 1. januar 2011

Godt nytt år.

Det er den dagen i året hvor vi alle ønsker hverandre Godt nytt år.

Nyttårsforsettene sitter løst, DETTE året skal man jammen bli et nytt og bedre menneske, NÅ skal man klare å gjennomføre planene om røykekutt, slanking, trening og andre ting man burde burde, men sliter med å komme igang med.
Men vi vet jo at det skjærer seg for de aller flest av oss...hver gang, for vi blir ikke et bedre og mer standhaftig menneske, basert på tall og datoer og litt fyrverkeri.

Men så var det dette med GODT NYTT ÅR.

Er det bare et tomt ønske, eller er det noe man selv er villig til å bidra til? Man hevder jo å ønske hverandre et godt nytt år, hva kan man så selv gjøre for å hjelpe til med å faktisk oppnå akkurat det?

Hva om vi alle hadde snudd det andre kinnet til, og nektet å kaste den første stein?
Hva om vi alle kunne innse at størst av alt er kjærligheten?
Hva om vi alle våget å stole på vår rettferdighetssans og sunne fornuft, fremfor vedtatte sannheter, hva om vi våget å tenke mer selv?

Ser man seg om i verden så er menneskelig ondskap, grådighet og egoisme den viktigste grunnen til at mange ikke får oppleve et godt nytt år, dette året heller.

Alt for mange er opptatt av å passe på hva alle andre gjør. Noen føler de har rett til å straffe eller undertrykke andre mennesker for å elske feil person, for å tenke feile tanker, for å tilhøre et bestemt kjønn, en spesiell legning eller et spesielt etnisk opphav. Eller for å si, tegne eller skrive noe man selv ikke liker.

Det blir ikke et godt nytt år før alle legger denne type tanker bak seg, og det er intet som tyder på at det er spesielt store planer om det, dette året heller dessverre.

Men håpe på et skritt i riktig retning kan man alltids, og jeg mener det når jeg sier det, at jeg ønsker dere alle sammen et riktig godt nytt år.

1 kommentar:

  1. Fine tanker! Eit riktig godt nytt år til deg og dine! :)

    SvarSlett