Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 13. januar 2011

Hvem skal ut?

For tredje gang på kort tid skal myndighetene hive ut en velintegrert ung kvinne, som ikke hverken er voldelig eller har brutt loven på annen måte enn når det kommer til regler for opphold.

Den første var en velutdannet russisk kvinnelig forsker, en av de fremste i landet på satellittnavigasjon, hun jobbet med doktorgrad på NTNU. På grunn av at hun pendlet på grunn av studier og jobb, oppfylte hun ikke krav til opphold, siden hun var kommet til landet på familiegjenforening, hun visste ikke at pendling var ulovlig.
Så selv om hun var et svært positivt bidrag til Norge ble hun hevet ut.

Hun fikk dog komme tilbake etter å ha anlagt sak mot staten som hun vant.

Så var det saken med den filippinske kvinnen Laila Naverud som kom til Norge som au-pair og giftet seg så med en norsk mann og fikk en sønn. På grunn av noen uforståelige koder i passet, som betydde at hun bare kunne jobbe som au-pair, skulle hun kastes ut, for hun hadde jo faktisk jobbet på en cafe', siden hun ikke visste at dette var ulovlig.

Nå er det Maria Amelie som skal sendes ut. Hun kom til landet sammen med sin familie i 2002 og har siden gått på skole og tatt utdanning i Norge, uten personnummer eller oppholdstillatelse. Hun har også gitt ut en bok om sitt liv.

Da saken med Laila Naverud kom opp var det så dumt at jeg tenkte at dette bruker myndighetene rett og slett for en unnskyldning for å endre loven for å få lettere opphold. For de kunne ikke gjøre et unntak for henne, her måtte loven endres. Og ganske riktig, loven ble endret.

Og dette var første tanke som slo meg da jeg leste om at nå hadde politiet gått til pågripelse av Maria Amelie, for å sende henne ut av landet.
Her ber man jo rett og slett om folkets engasjement, man ikke bare ber, man brøler.
Selvsagt kommer folket på banen nå for å hindre at en velintegrert, ung, kvinnelig ressursperson sendes ut av landet nok en gang, jeg mistenker rett og slett statsministeren og hele hans følge for å spekulere i dette.
For må de endre loven for å la henne bli, som de gjorde i Naverudsaken, så får også andre med ulovlig opphold bli, kriminelle eller ikke, ressurspersoner eller ikke, sånt må man jo ikke ta med i beregningen, man må jo ikke gjøre et unntak om det er en person man har spesiell nytte av, som den russiske forskeren, og som vil være et positiv bidrag til landet...

Så får vi se hvordan dette ender, hvilke lover som må endres for at Maria Amelie skal få bli. Det er ikke meg imot at hun får bli, for hun har sikkert mye å bidra med, og hun er velintegrert på alle måter, men jeg er skeptisk til en lovendring som vil gjøre det lettere for illegale innvandrere generelt å få bli i landet.

Og min tillit til politikerne som styrer i dette landet tilsier at dette meget vel kan være hele planen.

5 kommentarer:

 1. Kjære deg

  Er du med på å stemme inn politikere, eller stemte du dem inn for enkelte saker?

  Hvor lenge gjelder en løgn?

  Maria Amelie, er ikke hennes navn, hun har deltatt i en bløff i rundt 10 år.

  Hvis "navnet amelie" ønsket et lovlig opphold i Norge, så kunne hun og kjæresten (proforma) giftet seg.

  Dette har de nok ventet på. Både hun og Klassekamp journalisten visste at det kom.

  SvarSlett
 2. Er enig med deg i at det beste er å sende ho ut av landet. Ein regelendring kan ofte føre til at fleire som har oppholdt seg i ulovlig i Norge, får permanent opphaldstillatelse.

  -m-

  SvarSlett
 3. Jeg stemte ikke inn disse politikerne, jeg stemte ikke inn denne regjeringen.

  At dette ikke er hennes navn visste jeg ikke, men jeg visste at kjæresten hennes jobber i Klassekampen, og jeg vil jo tro at også hun kan gifte seg med en nordmann som andre kan, men hun må kanskje forlate landet først.

  Hun har gått høyt ut og tatt en sjanse, hun har mektige folk med seg, noen spekulerer i at regler skal endres, så spørs det hvem dette er, om det også inkluderer politisk ledelse.

  SvarSlett
 4. At det plusetlig skulle være greit for denne personen å få tillatelse, men ikke for de 52 hjemsendte irakerne for bare 6 dager siden, er for meg en nøtt!!!
  Den eneste grunnen til at denne jenta nå ansees som et “prakteksemplar” er rett og slett fordi hun har fått (nærmere bestemt svindlet seg til) sjansen til å integrere seg, mens tusener aldri fikk dette ifjor! Hun har utseende, og jukset seg fram til aksept bl.a. ved å bytte navn til ett som varmer norske hjerter… Den eneste grunnen at jeg sitter foran denne skjermen, er rett og slett fordi jeg har vært heldig… Jeg er en veletablert afrikaner i dette landet, men kunne fullt ut vært for “svær” for byråkratiets nåløye, og ingen hadde åpnet kjeften for meg dersom dette hadde skjedd… Jeg er rimelig sikker på at ingen hadde åpnet kjeften hvis jeg ble av en eller annen årsak hjemsendt idag…
  Jeg kjenner også til et prakteksemplar av en iraker som ble hjemsendt for vel 3 år siden nå… Synd at han var dum nok til å oppgi riktige opplysninger til UD, og ikke forsøkte å skjule seg…
  Jeg unner denne damen alt godt, og om hun blir, er det helt ok for meg, men de argumentene som anvendes for at hun skal bli er fullt så gjeldende for de tusener som sendes ut årlig uten at noen feller en tåre…

  SvarSlett
 5. Hun har mektige venner som gjør det de kan for å få fokus på denne saken, og klarer det.

  Samtidig er hun en ressursperson, en landet kan ha nytte av, en som har vært villig til å integrere seg, snakker språket bra, og føler seg norsk, siden hun kom her som ung og er vokst opp i landet.
  Det kan man dessverre ikke si om alle andre. Altfor mange er for opptatte av å ta avstand til det norske og forakte det norske, fordømme nordmenn og rakke ned på norske kvinner.
  Den type mennesker kan ikke forvente seg samme sympati.

  Samtidig er det selvsagt mange som er i samme situasjon, og som har like god grunn til å få bli i landet, men de får ikke medias oppmerksomhet.

  SvarSlett