Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 15. januar 2011

Et velkomment virus

I august 2010 startet Iran opp sine atomreaktorer, med russernes hjelp.
Verden lurte på hva Israel ville gjøre for å hindre dette, ville de prøve å bombe som de gjorde i Irak, og som hindret Saddam i å få atomvåpen?

Noen droner traff reaktorene, men det helt store skjedde ikke, trodde vi.

Men hjernekraft er ofte bedre enn muskelkraft, israelerne er som alltid ellers et hakk eller ti foran de fleste andre, for det viste seg etterhvert at Irans atomprogram var blitt utsatt for tidenes mest avanserte datavirus, Stuxnet.
Man antar at viruset er produsert av Unit 8200 innenfor Israels militære etteretningstjeneste. Denne enheten har de siste 20 år rekruttert et stort antall datahackere, som har fått bruke sine evner til noe kreativt.
Viruset er så avansert at man har aldri sett maken. 

Det er bekreftet at viruset har ødelagt over 1000 sentrifuger ved et atomanlegg i Natanz og det har ført til utsettelser ved atomreaktoren i Busher. Viruset får uransentrifugene til å øke og redusere omdreiningshastigheten, som fører til overopphetinger og av og til også eksplosjoner.
Det er også ting som tyder på at viruset har infiltrert det iranske flyvåpenets radaranlegg, så operatørene ser falske ekko. Det er dessuten påført skade på andre militære dataanlegg.

Høstøvelsen til revolusjonsgarden ble nærmest en katastrofe, med den ene militære fiaskoen etter den andre, og stadig oppdages nye typer skader som Stuxnet har forårsaket.

Israel må ha hatt hemmelige agenter inne i Irans anlegg for å plante dette viruset. Viruset sprer seg av seg selv, sletter sine spor så maskinen virker virusfri, og tar seg med ujevne mellomrom en lengre pause, så virusbekjemperne får en følelse av at nå er viruset borte.
Men så gjenoppstår viruset i en ny variant, og retter sine angrep mot nye områder.

Det har vært spekulert i hvem som står bak viruset, selv om Israel var sterkt mistenkt.
Men nå må man vel kunne si at det er bekreftet, da Israels visestatsminister uttalte: «Israel har nylig vunnet en formidabel delseier over den iranske atombomben. I en topphemmelig «krig».

Iran er for tiden ikke i stand til å bygge noen atombombe på egen hånd. Når det gjelder Irans fremtidige muligheter til å bygge sin egen atombombe, snakker vi nå om en tidsramme innenfor omtrent de tre kommende årene»

Inntil nylig var det snakk om tre måneder.

Så nå er det bare å hindre at Iran får kjøpt atombomber av andre, som f.eks Nord-Korea.

Kilde: Dagenmagazinet 14.01.2011

1 kommentar:

 1. NORGE SOM ET KJØTTSTYKKE:
  Norge kan sammenlignes med et kjøttstykke. Kjøttstykket må oppbevares i frysern for å bli bevart = Norge må styres av de rette og handlekraftige politikerne.
  Kjøttstykket står i romtemperatur = Norge styres av politikere fra venstresiden. Kjøttstykket begynner å lukte og drar til seg fluer = Venstresiden i norsk politikk stinker og tillater muslimer å komme inn til Norge i stort antall.
  Fluene legger egg og larvene begynner å spise samtidig som mere fluer kommer til.= Muslimene formerer seg og blir flere, samtidig som myndighetene slipper inn enda mere muslimer. Norge på vei til avgrunnen.
  Kjøttstykket er spist opp. = Norge har blitt en islamistisk stat.

  SvarSlett