Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 12. februar 2010

OL nå igjen?

Det er visst OL igjen. For en ukes tid siden fant jeg ut hvor det skulle være og, så jeg er helt oppdatert.

Den korrupte olympiske komite' skal drikke champagne og sole seg i glansen av sin egen fortreffelighet, mens en gjeng bloddopede trikotkledde skal svette og kave for å komme først i mål. Som de pleier. Gjesp.
Hvor revolusjonerende er egentlig det? Du vant i går, men jeg vant i dag, så kjekt da. Jeg får det store rare smykket med gullfarge, mens du får det grå ikke fullt så fine om halsen.

Sa noen keiserens nye klær?

I disse tider hvor det er så viktig å bekymre seg for miljøet, klimaet eller hva man kaller det, er det merkelig hvor få som påpeker hvor meningsløst det er å bygge et komplett sett med idrettsarenaer hvert fjerde år, for at de bloddopede trikotkledde skal tilbringe et par uker i området, mens den olympiske komite' sprader rundt med champagneglassene sine. Er dette en fornuftig bruk av ressurser og penger?

Men det er for så vidt ikke det som plager meg mest. Det som plager meg, er at jeg må høre om dette. Ikke kan jeg slå på TV, ikke kan jeg gå inn på en nett-avis, man kan ikke en gang være trygg på å innlede en samtale med en person man treffer, uten at dette med OL skal komme i fokus.
Det er rett og slett en smule irriterende.

Å være fysisk aktiv er selvsagt positiv for kropp og sjel, men logikken svikter helt for meg når noen synes det er kjekt å sitte pal i sofaen og SE på andre som er fysisk aktive.
Det blir som å stille seg opp utenfor en fornøyelsespark, og se på at de andre har det kjekt, eller sette seg langs veien, og se på de som går en tur til fjells.
Det er liksom ikke noe poeng i det.

Og grenene er jo så kjedelige og forutsigbare. Gå fort på ski, kanskje veldig langt på ski, masse tider og tall, og så har en eller annen vunnet fordi hans tall er litt lavere enn de andre sine tall. Javel, og så da?
Gå i ring runde etter runde på skøyter, masse tall, mange runder, gjesp.. og så har noen litt lavere tid enn de andre, javel, og så da?

Vi kunne gjort det samme på jobb. Hver gang vi kommer kunne vi gått opp på en vekt, den som hadde lavest tall hadde vunnet, eller den som hadde størst endring i tallet fra uken før, det er jo bare en slags måling av tall, hvorfor må det være så mye kav og brukes så mye tid, og ikke minst penger, på dette?

Om ikke annet kunne de funnet på noen nye og mer spennende grener. På de nye youghurtbegrene til Tine har de introdusert noe som ser ut som en kjekk vri.
Skiskyttere som skyter på skihoppere.
DET hadde vært noe, det hadde dessuten vært en effektiv måte å bli kvitt disse irriterende idrettsutøverne på. Videreutvikler man denne ide'en litt vil man til slutt ende opp med bare Ole Einar Bjørndalen, og han er vel såpass opp i årene at han skal pensjonere seg snart, så er man kvitt hele problemet med disse forkavede spradebassene.

Når det kommer til sport kan jeg strekke meg til å se på Golden Goal, men der går også grensen.


Har man det litt mindre travelt kan man kikke ned i isen, og der kan man faktisk oppdage mye rart, som her, en hane, kanskje to.

2 kommentarer:

  1. Fint bilde av isen! Men eg syns kanskje du var litt ufin mot idrettsutøverne når du vil skyte dei. Trudde ikkje du var så voldelig... Det er vel ikkje idrettsutøverne som bør skytes? Dei er bare flinke på ski eller skøyter, og får masse penger for det. Grunnen til at dei får masse penger for det, og at det brukes masse penger på idrett, er at maaaaaaaange folk ser på. Er nok dei du må skyte. Evt massemedia- som formidler det.. ;)

    SvarSlett
  2. Ett fett for meg hvem som skytes, bare det blir en slutt på dette. Ble bare litt inspirert at Tine youghurt, men du har jo rett, det er de som betaler for dette som er det egentlige problemet. Vi får prøve å få de til å bruke pengene sine på noe annet, hadde jo vært mye bedre om de ville brukt de på oss f.eks, mye kjekkere å lese blogger enn å se på sport, vi fortjener en sponsor spør du meg.

    SvarSlett