Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 2. juli 2011

Jo Nesbø er et geni.


Jeg er nettopp ferdig med Jo Nesbø sin siste bok, og han klarte det igjen, det er ingen tvil om at Nesbø er ikke bare blant landets beste krimforfattere, men blant verdens.

Ideene og historiene hans er underholdende og bra, men det er ikke i seg selv nok, man må også skrive bra, og det gjør Jo Nesbø.

Det er Harry Hole som er på farten igjen. Denne gang har han tilbrakt tre år utenlands, og har klart seg bra, tjent gode penger og holdt seg unna alkoholen.
Men noe drar ham tilbake til Norge. Hans tidligere stesønn Oleg er i trøbbel, for å si det mildt. Ikke bare har han havnet utfor og blitt narkoman, han har på toppen av det hele havnet i fengsel, for drap på sin beste kamerat, Gusto.
Harry dukker opp og prøver å grave seg til bunns i saken, og det han finner er korrupte politimenn, korrupte politikere, narkotikaligaer og et nytt narkotisk stoff, utviklet av norske kjemikere, en forbedret variant av heroin, men med mindre sjanse for overdose, det kalles Fiolin.

Historien fortelles delvis gjennom drapsofferet Gusto, fostersønnen som drar hele sin nye familie ned i fortapelsen. Mens han ligger skutt og døende tenker han gjennom livet sitt, og forteller om livet sitt i tankene til sin ukjente far, sånn får også vi kjennskap til historien bak, mens vi parallelt får følge Harrys jakt på drapsmannen og den såkalte Dubai, mannen bak den nye narkoligaen.

Harry havner som vanlig i problemer, og kommer seg ut av problemer som ville tatt knekken på enhver annen, særlig realistisk er det jo ikke, men så er det jo heldigvis fri fantasi.

Slutten av boken er overraskende, og man venter i spenning på oppfølgeren...

Jeg hørte den som lydbok, og den ble lest av Håvard Bakke, som gjorde en glimrende jobb.

Kan selvsagt anbefale denne boken på det varmeste.

3 kommentarer:

  1. Helt enig. Jeg leste den i London, det var perfekt reiselektyre.

    SvarSlett
  2. Håper han er godt i gang med neste bok.... ;-)

    SvarSlett
  3. Ja, jeg er enig i at Jo Nesbø er et geni, jeg er imponert over den mannen, da får det bare være at han er MFK-supporter.

    SvarSlett