Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 17. mai 2011

Oslos store dag.

Da kan vi registrere at Oslo atter en gang har feiret 17.mai, mens resten av landet, for ikke snakke om resten av verden, har vært med på kjøtt og flesk.

Hva feiler det egentlig NRK?
Tror de at de er en lokal-TV-kanal for Oslo? Er det ingen ansatte i NRK som har vært utenfor byens grenser og sett at det er noe der og?

Man kan saktens lure.

Nå var jeg opptatt med marsjering og stabling av bokser og fikk ikke sett hele sendingen deres, takk og lov, men det jeg så tror jeg var relativt representativt.

Alle skolene i Oslo skal behørig og grundig presenteres. Her får man vite antallet elever, at de har fått nye lekeapparater på skoleplassen denne våren, at en eller annen c-kjendis gikk på denne skolen, KJÆRE VENE. Er det noen som er interessert??

Det absurde blir så å vise et lite glimt fra en annen av de norske byer som faktisk finnes der ute.
«Her er toget i Bergen». Punktum, og tilbake til Oslo igjen. Hvor blir det av «Og her ser man Nordnæs bataillon, et av byens stolte buekorps», «Her ser man ett av mange humoristiske innslag presentert av ingeniørstudentene i Bergen» osv. Neida, det er ingen detaljinformasjon om noe som helst annet enn det som skjer i Oslo, hva om NRK kunne fordelt sin dyrebare sendetid litt mer demokratisk mellom de største norske byene når de likevel har sendt kamerateam og reportere dit?

Jeg har skrevet sinte mailer til NRK om dette før. Det var kanskje en liten bedring i år, men den var jammen liten.

Men en ting er jo kjekt å se, det finnes faktisk en del nordmenn igjen i byen Oslo, de glimret stort sett med sitt fravær da vi besøkte byen, men de finnes faktisk der likevel, de våger kanskje bare ikke å gå ut uten å være i samlet flokk?

Vel,vel, håper alle har hatt en fin dag, tross alt.

Jeg har bedrevet to timer med bøy og tøy og plukket opp blikkbokser, stablet blikkbokser og delt ut premier til høflige og fornøyde unger.

Og, jeg har deltatt på en god gammeldags dugnad. Min datters klasse hadde ansvar for rydding etter 17. mai. Så der trommet man seg sammen, stablet vekk bord og stoler, sopte gult og ryddet, og vips, siden alle var med, så var gymsalen ryddet før man visste ordet av det.

Dugnadsånden lever ennå noen steder, og takk for det.


6 kommentarer:

 1. Helt enig! Det var viktigere for NRK å intervjue muslimer med bunad og hijab enn å vise feiring i resten av Norge, der Norge fremdeles er Norge. Jeg spyr!
  T.o.m på norske nordmenns nasjonaldag må statskanalen ha multikultipreg med nærbilde og intervju av muslimske barn med hijab og dansende negrer.

  SvarSlett
 2. Ja det multikulturelle burde jeg også nevnt, det har jeg også registrert de siste årene, hvor viktig det er å snakke med utlendinger som feirer 17.mai i Norge, ikke bare en, men helst alle sammen. Og de hijab-bunadkledde damene fikk jeg også med meg,snakker om smakløshet.

  Den eneste grunnen til at vi ennå får lov til å være nasjonalistisk og stolt av vår egen kultur på denne ene dagen i året er at man kan pakke det inn i noe multikulturelt, selvsagt.

  SvarSlett
 3. Er det eigentleg overraskande? Oslo er jo hovudstaten og den største byen.

  Dessutan er jo NrK ein statsått kanal, så det tek litt meir enn eit par sinte telefonar før dei endrar på programmet sitt. Dei får inn pengar uansett kva dei syner fram.

  SvarSlett
 4. Overraskende? Nei om man kjenner NRK så er det jo ikke akkurat det. Selvsagt skal de vise fra Oslo, men det får da være måte på å presentere Oslo som om det er hele Norge, og det eneste viktige.

  Det tar nok mer enn noen telefoner å endre noe ja, men om man ikke sier i fra vil de i alle fall ikke gjøre noe. Og SÅ mange mailer og telefoner får de heller ikke, at de ikke legger merke til det om det blir et lite rush.

  SvarSlett
 5. Nrk på 17. mai burde vel egentlig hete Multikultur i Oslo på 17.mai, ja. Herregud. Og det viktigste på Norges nasjonaldag ER tross alt å vise fram muslimer i hijab og skoler hvor det går elever fra 145 land.

  SvarSlett
 6. mikaoJ:Det er teit at bare den bortskjemte hovudstaden skal få oppmerskomhet, det er jo ikke deres dag akuratt.

  SvarSlett