Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 24. april 2011

Sol, varme og flått.

De siste dagene har virkelig været vist seg fra sin beste side. Hvem skulle tro det var påske, dette er jo som en god dag i juni. Sol, over 20 grader, hva mer kan man ønske seg?
Men med varmen kommer jo også flåtten, flere dager nå har vi sett de små krypene kravle rundt i pelsen til pus, og i dag hadde hun plutselig fått en stor brun vorte ved siden av nesen.

I går fikk hun medisin mot flått, men det tar vel litt tid før den virker, så vi får vel plukke noen gråbrune, gufne småkryp en stund ennå kanskje.

Jeg har tidligere brukt en vanlig pinsett for å fjerne flått, tatt tak i krypet og rotert rundt til det løsnet, men i fjor kom jeg over det geniale konseptet O' tom, som ligner på et bittelite kubein som man trær rundt flåtten, og så roterer man til dyret løsner. Man får med en stor og en liten, så man får tak i flåtten uansett om den er liten eller stor. Det er jo en fordel å få med hele dyret og ikke bare dra av kroppen, selv om det er viktig å få fjernet den så snart man kan. Med denne går det greit hver gang, selv på en sprellende pus som ikke forstår hvorfor den blir holdt fast sånn helt uten videre.

Vi var vekke noen dager i påsken, i to omganger. Da vi var i Oslo fikk vi en nabo til å slippe katten ut og inn en gang hver dag, men pus blir jo veldig ensom, selskapssyk som hun er, så det er blitt mye og intens kosing etter at vi kom tilbake. Er ikke minstemann hjemme (så hun kan ligge og sove i en stol ved siden av sengen hennes) er det jamring i gangen i 4-tiden om natten. Når man trøtt og sur så står opp for å slippe pus ut, viser det seg at hun bare hadde tenkt seg en liten matbit, men gjerne ville ha litt selskap og kos mens hun spiser. Så der står man, stadig surere, og lurer på om man skal hive pus ut, men vet at man da kan bli vekket en time eller to seinere av pus som vil inn igjen. Og hun vet hvor soverommet vårt er så hun vet hvor hun skal stå ute og skrike og, you bet!

I to dager nå har hun vært hjemme alene igjen, denne gangen inne hele tiden, og den som har flydd ut og inn, minst 100 ganger, etter at vi kom hjem igjen i dag, det er pus. Dører er virkelig verdens største provokasjon! Litt kos, sjekke matskålen, joda den er full av mat som vanlig den, så ut igjen. Hvorfor har vi ikke skaffet oss katteluke??

Men hvordan kan jeg sitte her og klage, med følelsen av sommer lett svevende rundt i rommet? Livet er igrunn ganske så flott!

4 kommentarer:

 1. Hehe, katter er virkelig noe for seg selv. Vi har to, og selv om de seg i mellom ikke har et veldig nært forhold, så er de ikke så selskapssyke at de "plager" oss i utide. Hunden derimot, han må alltid ut en gang i løpet av natten (noen kaller det gjerne tidlig morgen, men her i huset er det natt i fem-sekstiden..), og er så selskapssyk at det rekker.

  Det er deilig med litt sommer i påsken, vi tar gjerne mer av slike dager!

  Ha fine påskedager!

  SvarSlett
 2. Ja katter er rare, nabokatten hater man som pesten, mens man samtidig er veldig opptatt av sosial kontakt med de underlige, tobeinte kjempene man deler hus med, og som man sliter med å kommunisere med, så rart som de snakker.
  Man må jo skrike til de for å bli forstått, kroppspråk skjønner de seg sånn akkurat passelig på, selv om noe har de da lært.

  Hund som må ut i 5-6 tiden høres hakket verre ut, den kan vel ikke gå tur alene..

  Påsken nytes her, litt mye vind, men noe skal man jo ha å klage på.. ;-)

  God påske til dere og!

  SvarSlett
 3. Har begynt å plukke flått vi og. På ungene...
  Fin tur i dag? :)

  SvarSlett
 4. Har heldigvis ikke funnet noe på oss andre ennå, men det kommer nok..
  Fin tur ja, fant 10 poster før "noen" ble redd for regn og ville hjem.. ;-)

  SvarSlett