Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 22. juni 2010

Den relative sannheten.

Det er mye man kan si om norsk presse, men det er dessverre ikke så mye positivt man kan si om norsk presse.

De siste årene har det etterhvert gått opp for meg hvor mye makt pressen har, og hvor mye de sensurerer, tilpasser og fordreier sannheten, og på den måten får makt til å påvirke et helt samfunn.
Hadde vi hatt en nøytral presse i dette landet er det god grunn til å tro at vi hadde hatt en annen regjering, for undersøkelser viser at norske journalister, og i enda større grad norske redaktører hører til på venstresiden, til dels på ganske blodrød venstreside, og det de presenterer er naturlig nok preget av dette.


Det kan være måten man ordlegger seg på i en sak. Man forteller nyheten, men med sin egen vri. Man kan utelate det man ikke vil ha med, man kan fokusere ekstra eller vri på et enkelt sitat, og man kan velge å legge totalt lokk over nyheter som man vet vil opprøre, som det ble gjordt før Stortingsvalget i Norge høsten 2009.

Situasjonen i Sverige var da ganske ekstrem. Det brant biler, trikker, skoler brenner jo stadig der borte, natt etter natt var det bråk, og brannmenn som skulle slokke, ble angrepet og nær drept... men norsk presse nevnte det ikke med et ord. Vårt nærmeste naboland opplevde voldsomme opptøyer, men det var helt uten nyhetsinteresse.
Det ble tipset, av mange, men ingenting ble videreformidlet, og jeg leste også påstander på nettet, som selvsagt er vanskelig å få bekreftet, om at det var avtalt mellom norske redaktører å holde munn om dette. For dette var det multikulturelle marerittet i fri dressur, og slikt bør man ikke gi folk informasjon om rett før valget, med de konsekvensene det kan medføre..

Og tyst var det. Aftenposten hadde en liten sak omsider, men saken forsvant uvanlig raskt i fra forsiden på nettet.
I mens kunne man lese stadig nye reportasjer på document.no.
Som her.
Og her.
Og her.

Først uken etter valget hadde nrk, omsider, en reportasje ( av en av sine få dyktige journalister, Tormod Strand) om situasjonen i Sverige.
Men da var det trygt, valget var over.

Er det greit at det er sånn? Av redaktørene stemmer 46% på Ap, mens 2% stemmer på Frp... landets tidvis to største partier, er det akseptabelt at det ene er representert med ca 50%, og det andre så godt som ingen? Alle de store norske dagsavisene er i praksis venstrevridde, selv det tidligere borgerlige alternativet Aftenposten ledes nå av en tidligere kommunist, og er til forveksling lik Dagbladet.

Når man ikke er oppmerksom på dette ser man det ikke, man tror man formidles sannheten gjennom Dagsrevyen og de avisene man tilbys i butikkene, man søker ikke annen sannhet.
Men annen sannhet finner man om man løfter blikket og ser ut over landets grenser, eller man finner den på gode, alternative blogger. Først da ser man hvor skjev og farget norsk presse faktisk er.

Men da må man først gjøres oppmerksom på problemet, for så å søke annen informasjon, og hvor mange tar seg bryet med dette, i en ellers travel hverdag?

Det er underlig og sterkt beklagelig at det ikke finnes et alternativ på høyresiden for norske avislesere. Ikke fordi den sannheten nødvendigvis alltid er bedre, men fordi man da får sannheten inn på to måter, og selv kan vurdere bedre hvilken side man vil tro på, eller i alle fall ser at saken faktisk har to sider. For det har de fleste saker. Det forundrer meg stort at høyresiden, som tross alt i stor grad sitter på pengene, ikke har klart å hoste opp et bra alternativ, de kan om de vil, så hvorfor vil de ikke?

En av landets beste skribenter heter Hans Rustad, han driver nettstedet document.no.
Etterhvert er det blitt til at jeg er innom bloggen hans stadig oftere, og de andre nettavisene stadig sjeldnere. Fordi han skriver bra, fordi han forteller andre sannheter enn den sensurerte, politisk korrekte, fordi han dropper nyheter om sport, kjendiser, og annet møl jeg ikke interesserer meg for, og fordi det er mange bra leserkommentarer på artiklene.

Det er dessuten gratis, og det anbefales på det varmeste.

5 kommentarer:

 1. Gir min fulle tilslutning. Vil du ha alternative nyhetskanaler, hvert fall hvis du vil ha et mer internasjonalt perspektiv, vil jeg på det varmeste anbefale Pamela Gellers blogg Atlas Shrugs. Den dama har bein i nesa og sier ting akkurat slik som det er. For øyeblikket kjemper hun med nebb og klør mot monstermoskeen som muslimene prøver å få bygd rett ved Ground Zero. Og apropos: Hvofor har ikke den saken blitt nevnt i norsk presse? I USA er det en kjempesak, og amerikanerne er imot dette åpenbare eksemplet på muslimenes herrefolkmentalitet, men norsk (og europeisk) presse holder tyst. Alt jeg kan si er: Blir byggeplanene godkjent, mister jeg troen på Amerika.

  SvarSlett
 2. Enig angående moskeen, FOR en symbolsk seier det vil bli om den bygges omtrent på stedet for det grusomme angrepet på USA. At ikke alle og enhver fatter hvilken viktig symbolsak dette er, går over min forstand, og at det er gitt tillatelse er ikke til å fatte. Og med byggestart den 11. september..

  Skal sjekke ut bloggen du nevner, takk for tips!

  SvarSlett
 3. Nydelig skrevet, dette er akkurat det samme jeg snakker om hele tiden. Likevel får jeg bare negative tilbakemeldinger (i mitt nærmiljø) og det eneste de gjør er å le av meg. Det er muligens forsent å forandre dette snart kommunistiske landet, men å oppfordre folk til slutte å få all info fra alle de venstrevridde avisene er noe av det beste vi kan gjøre. landets ledere er på ville veier for tiden, og media (som nå er vår største statsmakt) fortsetter å hjernevaske folket. Likevel vil samfunnet vårt en eller annen gang i en fjern fremtid se tilbake på denne perioden som tragisk og latterlig. Det er individualistene som må forandre dette Norge, for soldatene er på den sosialistiske siden... Jeg har forresten lenge vært på leting etter et bedre medie - alternativ. Skal sjekke ut DOCUMENT!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig tilbakemelding! Ja man blir nok ikke tatt alvorlig om man påpeker dette, men så lenge man vet at man faktisk har rett, får de uvitende bare leve i villfarelse, om det er det de foretrekker. Før eller siden går det kanskje opp for dem og. Følg med på document.no ja, der får du vite mye du ellers går glipp av om du bare leser norske aviser og ser på norske nyhets-sendinger. rights.no har også mye interessant stoff.

  SvarSlett