Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 1. juni 2010

Den lille, stygge ulven.

Verden vil bedras...og verden blir bedratt. Intet er nytt under solen.

Det er så man må gni seg i øynene når man ser den galskapen som utspiller seg i media i disse dager.
Nå skal virkelig Israel taes en gang for alle. Ondskapens vugge, de grusomme jødene, nå har de en gang for alle vist verden hvilke umennesker de er.
Blir vi fortalt.

Jaha, er det sånn det er, er det dette som er sannheten?
Nei, dette er ikke sannheten.

Hvorfor stiller man ikke de opplagte spørsmålene, som;

Hvorfor skal man sende «nødhjelp» til et land hvor salgsbodene bugner av varer, hvor Israel sender inn tonnevis av forsyninger i uken, hvor ingen sulter eller lider materiell nød?

Hvorfor takker ikke en «nødhjelpkonvoi» ja til et tilbud om lossing i israelske havner for kontroll av varene, fremfor å fremprovosere det de vet vil bli angrep eller bording av skip, nå de kjenner til hva Israels politikk er på dette området?
Ingen skip får slippe ukontrollert inn, fordi Israel har erfaring med smugling av våpen til dette området, våpen som man også vet vil og skal brukes mot Israel.
Da visste man utmerket godt hva man gjorde, målet var bråk, og bråk ble det.
Så lenge Hamas charter ikke endres angående sitt punkt om utslettelse av staten Israel, kan ikke Israel ta noen sjanser. Det er krig, de kjemper for sine liv der nede, det er ikke lek, det er blodig alvor.

Er man nødvendigvis fredsaktivist bare fordi man kalles seg fredsaktivist? Kan en terrorist kanskje kalle seg fredsaktivist også? Bruker en ekte fredsaktivist vold mot soldater ved å slå løs på dem når de ligger nede, med jernstenger, eller ved å dumpe dem over kanten så de faller 10 meter ned og slår seg nesten til døde? Vil det være naturlig å forsvare seg med våpen når man havner i en slik situasjon?

De Israelske soldatene hadde med seg paintballgevær for ikke å skade aksjonistene, de hadde også med seg pistoler som kun skulle brukes i ytterste nødstilfelle, hadde noen blitt drept om «fredsaktivistene» hadde oppført seg som man forventer av fredsaktivister? Aksjonistene fikk tak i flere av disse pistolene, hva ble gjort med disse, ble noen drept av disse våpnene, mens aksjonistene hadde dem?

Aksjonistene hadde også med seg små barn, de var nærmere 700 personer ombord. Hva skulle de med alle disse menneskene, er de ikke nok folk som de er i Gaza? Er det normalt å dra med seg småunger inn i det man vet er eller vil bli en krigssone? Hadde de regnet med drap på disse barna, så de virkelig kunne få verdens sympati ved bruk av barn som levende skjold, som de pleier?

For noen dager siden ble to moskeer sprengt i stykker i Pakistan. Det var Ahmadi-moske'er, altså det var feil type muslimer, som ble sprengt til himmels, kun fordi de var feil type muslimer.
Hvor er verdens fordømmelse av denne grusomme handlingen? Hvor er demonstrasjonene til støtte for disse menneskene, som utsettes for bevisste massakrer med drap som mål, ikke som en uheldig konsekvens?

For ikke lenge siden gasset Egypt smuglertunnelene til Gaza, og de har også fylt tunneler med vann. Folk omkom, denne gang var det 4 stykker. Til sammen er minst 40 palestinere drept av Egypt ved disse tunnelene i følge Al Jazera..Hvor er fordømmelsen? Hvor er protestene fra palestinerne og deres venner utenfor Egypts ambassade? Hvor er raseriet og hatet mot de som dreper palestinere, når de ikke er jøder?

Hvorfor er det forskjellige spilleregler for forskjellige aktører?
Hvorfor gjennomskuer ikke folk flest dette spillet, det er ikke vanskelig å se hva som faktisk skjer, om man setter seg litt inn i situasjonen, historien, og ikke minst tenker litt selv innimellom.

Israel gjorde en generaltabbe. De trodde for godt om folk. De trodde at fredsaktivister var fredelige...så feil kan man altså ta.
Hat avler hat, når man oppdrar sine barn til å hate mennesker høster man som man sår.
Er det egentlig fred man ønsker når man oppdrar sine barn på denne måten?

Det er ikke alltid det svakeste parten som har rett.

Litt alternativ lesning, for de som bare følger med i norsk presse.

Og litt til.

2 kommentarer:

  1. Veldig bra, endelig ei mottvekt til den norske media si einsidige dekning av saken.

    -m-

    SvarSlett
  2. Ja det er skremmende å se hva som serveres, og hva folk faktisk tror på. Alt for mange vet lite og mener mye. Flere burde sette seg inn i bakgrunnen for denne konflikten, sette seg inn i tankegangen til Israels fiender, de tenker ikke som oss, de ønsker blod og død. Man kan ta en kikk på facebook, hvor mange grupper finner man med tittelen hate og Israel? Hvem er det som er de blodtørstige? Hvem ønsker død?

    SvarSlett