Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 26. februar 2012

Sekretær til besvær.

Jeg har vanligvis lite positivt å si om norske aviser, det er flere enn meg som ser de store norske avisene som venstrevridde, til dels og alt for tabloide, med manglende objektivitet og et svært tydelig ønske om ta opp konkurransen med Se & Hør.
Men av og til er det noen lyspunkt, Dagbladet har faktisk vært seg sitt journalistiske ansvar bevisst og kjørt på i to saker som ellers antagelig ville glidd ubemerket forbi. Den ene er saken med SOS-rasisme, den andre er saken med Lysbakken.

Det er 6 år siden Dagens Næringsliv første gang skrev om SOS-rasisme og at organisasjonen var kuppet av den kommunistiske organisasjonen Tjen Folket. Det burde ha fått det til å ringe noen bjeller, spesielt siden organisasjonen hadde ekstremt mange medlemmer, over 40 000 i hele landet.
Men det ringte ingen bjeller.

Organisasjonen fikk statsstøtte for alle disse medlemmene, de har håvet inn store penger på å svindle med medlemstall. Det er lenge siden Dagbladet første gang begynte å grave i dette, men det har vært merkelig liten interesse fra de som har ansvar for å sjekke opp i dette til å gå skikkelig inn i saken. Organisasjonen har hatt en uendelighet av tid til å slette spor og gjemme unna penger, og nå har til og med en av de som var med på dette gått ut og fortalt om metodene de brukte.

Lysbakken og hans departement har hatt ansvaret for å sjekke opp i og rydde i denne saken.

Lysbakken er, som de fleste vel nå har fått med seg, ille ute etter å ha tildelt sine egne venner pengestøtte til selvforsvarskurs, helt uten å informere andre om at man kunne søke på pengene. Lysbakken har trofaste medarbeidere, noen vil kanskje mene at enkelt har vært litt for trofaste. Hans statssekretær, Kirsti Bergstø har virkelig tatt seg til rette, og er kanskje den som er hjernen bak tildelingen av pengene. Ikke nok med det, hun har også sendt eposter i andre saker:

«Nå viser det seg også at hun tidligere har utøvd dårlig skjønn i blandingen av roller. NRK Nordnytt meldte 13. januar i år at Bergstø skal ha tatt et oppgjør med sin partifelle Tommy Berg på e-post etter at han gikk ut i lokalavisen og advarte mot Audun Lysbakken som ny leder. Det kritiske i Bergstøs tilfelle var at hun brukte Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementets offisielle e-postkonto, samt at hun signerte brevet som statssekretær i regjeringen.»


Man har fått makt, og vet å benytte seg av det, denne damen er tidligere SU-leder, og jeg vil på det sterkeste anbefale å høre hennes engasjerte tale til palestinere som demonstrerer mot Israel i 2007, da vet man bedre hvor man har henne.
«Interne dokumenter viser at tidligere SU-leder, nå statssekretær Kirsti Bergstø, var den som drev gjennom tildelingen til Jenteforsvaret."

Det er også kommet frem eposter fra Bergstø i saken, etter at man hevder at alt er lagt frem.

Hadde man nå befunnet seg på den andre siden av den politiske aksen, ville man vel kalt det en ukultur. Lysbakken er tidligere marxist, er det sånn man i disse kretser mener man kan behandle statens penger? Kommunistisk historie har vel noen eksempler på det…

På toppen at dette uttaler Kristin Halvorsen seg. Dagens kommentar må være denne:

«Man ser på Audun at han mener det når han beklager, han er oppriktig lei seg for det som har skjedd. Han har min fulle tillit, og jeg forventer at landsmøtet viser ham det samme når SV skal velge ny leder om to uker, sier hun.»

Plutselig var vi midt i Kardemomme by. Tenk om verden var så enkel. Jeg har sett angrende syndere uttale seg før, men har aldri hørt Halvorsen mene at saken skal legges død av den grunn, og om jeg må få si det, angeren Kristin Halvorsen ser, oppfatter jeg mer som skuffelse over at saken kom opp, den kan ta fra Lysbakken både ministerposten og den fremtidige lederstillingen. Og statssekretæren.

Ikke rart han ser oppriktig lei seg ut.

4 kommentarer:

 1. SV - og Ap - i regjering, har vel med dette med all mulig tydelighet vist at SV ikke er oppgaven voksen.

  Hvor lang tid må det gå før det ryddes opp, og flere tar sin hatt og går?

  Hvor lenge vil det norske folk tillate at mindre kompetente styrer dette landet og våre felles midler?

  SvarSlett
 2. Jens bør ta affære og avsette denne mannen og hans sekretær, det er tydelig at de er deperate i mangel på brukbare folk i det partiet siden de tviholder på Lysbakken som leder selv etter dette.

  Noen måtte gå på grunn av et Stabbur, dette er mye mer alvorlig.
  Det er nok bare et tidsspørsmål før noen må gå, tror ikke de klarer å stoppe dette.

  SvarSlett
 3. Katt med avkappede ben
  - Dyremishandling, eller toget?

  Politiet har fått beskjed om å "løse saken" ved å forklare avkappede ben med "påkjørsel av toget"?

  Fordi det kunne ha blitt "rasistisk" om de virkelig gikk inn i saken og stilte de ansvarlige for dyremishandlingen for retten?

  Norge har hatt regler som sterkt beskytter dyr. F eks skal man se til at et vilt dyr, eller tamt for den del, som man er kommet i skade for å kjøre på, om nødvendig blir avlivet.

  Slakting av husdyr skulle skje på en måte som gjrode at dyret ikke skulle lide unødvendig.

  Hvordan ble dyremishandling behandlet her til lands før importen av muslimer begynte?

  SvarSlett
 4. Man blir utrolig sint og fortvilet når noen plager dyr, at det nå er i ferd med å bli akseptert i religiøs betydning er totalt uakseptabelt. På toppen av alt slippes slikt kjøtt umerket ut på markedet.

  Vanskelig å tro at en (for ikke å snakke om to) katter får bakbeina kappet av toget. Ser virkelig ikke for meg den situasjonen, men håper jo at det faktisk er svaret, for alternativet er ikke til å tenke på.

  SvarSlett