Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 9. februar 2012

De neste fascistene vil kalle seg anti-fascister

Winston Churchill var en dyktig, vis og fremsynt mann. Noen hevder at han en gang  sa "The Fascists of the future will be the anti-fascists", det er ikke bevist at han sa det, men det er uansett er godt sitat.

I Bergen er en gruppe som kaller seg Antifascistisk Aksjon på banen. De driver med fysisk avstraffelse og trusler mot mennesker de er uenig med, som jeg tidligere nevnte i et innlegg.  Forrige gang var det overfall, på en ung mann som var uenig med dagens innvandringspolitikk, denne gang er det trusler mot medlemmer av Norwegian Defence League, den ene er en gravid kvinne.

Fra før er vi jo vant til Blitz sine herjinger, de føler tydeligvis at de, men bare de, er berettiget til bruk av vold for å få frem sine meninger, og sensurere andres.

Andre som utsettes for overfall basert på sine meninger eller sin tro, er muslimer som konverterer fra islam. Det var nettopp en rettsak, hvor en mann var blitt overfalt på et asylmottak og hadde fått kokende vann helt over seg, fordi han hadde konvertert til kristendommen. Det var påstand mot påstand, men man kommer vel neppe til å helle kokende vann over et annet menneske ved et uhell, så i første runde ble mannen trodd, og overfallsmannen dømt, så spørs det hva som skjer i neste runde.

For ikke så lenge siden ble to iranere overfalt og knivstukket på gaten i Haugesund. Disse  hadde konvertert fra islam til kristendommen, og under overfallet ble det ropt “kafer”, dvs. vantro.

«Det spesielle med saken er at en av dem konverterte i Iran, ikke i Norge, og fikk merke konsekvensene av det med fengsel og mishandling. Han er perser. Den andre er iransk kurder. Han og kona konverterte i 2003. Begge er aktive i den lokale menigheten.
Enten de konverterte i hjemlandet eller i Norge, respekteres det likevel ikke av visse muslimer, som selv nyter godt av vestlige rettigheter og friheter. De benytter friheten til å overfalle folk fra hjemlandet som har valgt annerledes.
Slik sett rommer overfall på konvertitter en del momenter som kaster lys over forholdet mellom frihet og tvang. Friheten til å velge tro respekteres ikke, og man mener seg ha rett til å straffe med vold.»

I Sverige har man sett mange eksempler på overfall på medlemmer av Sverigedemokratene, og også noen som hadde planer om å starte opp et nytt liberalt parti ble overfalt og skadet.

Det som er fellesnevneren i disse tilfellene er en gruppe mennesker som ikke respekterer demokratiet, ytringsfriheten, trosfriheten, menneskerettighetene og mener seg hevet over andre og med rett til å straffe andre mennesker for deres personlige valg, med trusler og vold.
Det er særdeles alvorlig, og det snakkes ikke om det.
Så har vi jo de famøse Muhammedkarikaturene, det er jo det samme der;  selvtekt for å straffe mennesker man ikke liker meningene til, deres egne såre følelser er i deres øyne mer verdt enn et annet menneskes liv. Hvor uendelig sykt er ikke det, og hvor uendelig sykt er det ikke at ikke alle fatter dette og protesterer mot dette.

Jeg frykter ikke terror, men jeg frykter den utviklingen vi ser, hvor fascismen blomster opp midt i blant oss, en smørje av fascisme og islamisme som man ikke kan kritisere uten å stemples som en med sykelig redsel for noe som er livsfarlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar