Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 23. desember 2011

En hyllest til sauen.. og god jul


Julen nærmer seg og er bare noen timer unna, og en av tradisjonene hos oss er at vi spiser fenalår med poteter, flatbrød og rømme på lille julaften.

Da vi satt og spiste, kom jeg til å tenke på hvor viktig sauen er for oss på så mange måter.
Fenalåret er laget av sau, i morgen er det pinnekjøtt som seg hør og bør, selvsagt sau det og. Noen sverger også til smalahove, men der går grensen for min del, smaker sikkert helt greit, men det synet tar definitivt appetitten fra meg…

I disse kalde dagene er det ingenting som er bedre enn skikkelige ullsokker, ullgenser og annet ulltøy både innerst og ytterst for å holde på varmen. Og når kvelden kommer kan jeg gå og legge meg under en deilig ulldyne, på en lun og varm overmadrass i ull.
Da ungene var små brukte vi dessuten tøybleier med ullbukser utenpå, en effektiv og naturlig måte å holde de tørre på.Hvem er vel bedre enn sauen til å holde naturen i sjakk så den ikke gror aldeles over av busk og kratt?

Og sist men ikke minst, sauer er fantastiske fotomodeller. Der de står med et tomt, fårete, nysgjerrig eller drømmende blikk og ser på deg.

Praktfulle dyr, og med tanke på hyrdene på marken som passet på sauene sine, kan man vel si at de er en del av julen på den måten og.

Da synes jeg man skal sende sauen en vennlig tanke, for alt den ofrer for vår skyld, og så ønsker jeg alle der ute en riktig god jul!7 kommentarer:

 1. Takk for alle leseopplevelser, og din støtt til Kabylia.
  Jeg ønsker deg en god Jul :)

  SvarSlett
 2. - Å, sauen min, jeg takker deg! ;-))

  SvarSlett
 3. Ja sauer er allright'e og anvendelige dyr ...
  http://img.izismile.com//img/img4/20111216/1000/daily_picdump_863_41.jpg

  God jul :-)

  SvarSlett
 4. Å..! For en flott sauestol! Dessuten, veldig naturtro.

  Er dette noe som selges, eller bare er laget i ett eksemplar?

  SvarSlett
 5. Flott stol ja! Vet ikke noe om den dessverre..

  SvarSlett
 6. En av nissens gode hjelpere synes det er kult å bli tatt bilde av.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2079097/Deer-breaks-family-home-Utah-Christmas-Eve.html

  SvarSlett
 7. Ansatt for å gjøre en jobb, men sover og dater damer i arbeidstiden. Larry har vist seg ganske udugelig i jobben og viser liten interesse for å stå på, og er derfor satt ut på trappen utenfor No 10.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2078983/Larry-Downing-Street-cat-barred-David-Camerons-new-apartment.html

  SvarSlett