Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 30. desember 2011

Året 2011


Året 2011 er i ferd med å bli historie, og dette året har vært svært begivenhetsrikt.

Det man som nordmann antagelig vil huske best fra dette året er terroraksjonen den 22.juli, naturlig nok. Mye har vært sagt og skrevet om den, i enkelte medier for mye, men det er en sak som har gjort dypt inntrykk på alle nordmenn, og langt utover Norges grenser, og vi vil aldri glemme denne dagen.

Men det er rart å tenke på hvor raskt man glemmer, da jeg i mars satt og så på de grusomme bildene fra jordskjelvet og den etterfølgende tsunamien i Japan, hadde jeg forventet at dette ville bli noe man ikke ville klare å slette fra netthinnen på lang tid, nå virker det nesten som om en del nesten har glemt denne saken, og de rundt 23 000 menneskene som døde i denne tragedien.

En del terrorister og andre despoter har forlatt oss, enten drept eller ved naturlig død, jeg klarer aldri å glede meg over at noen er døde, men det er vel heller ingen normale personer som føler den store sorgen etter at Bin Laden, Ghadaffi og Nord-Koreas Kim Jung-il forlot oss dette året.

Den mye omtalte arabiske våren droppet sommeren og gikk rett over i høst og vinter. Egypt er vel blant de som merker det mest, kanskje fordi dte har vært et populært ferieland for mange fra Vesten. Nå blir det vel neppe så mye mer badeferie der, egypterne stemmer nå frem islamistene, og det er allerede snakk om egne strender for kvinner og andre regler man neppe vil juble over som badegjest.

Turistindustrien vil tape på dette, jeg tror nok ikke det var denne utviklingen demonstrantene som kjempet for demokrati så for seg. Egypt holder nå på å gjennomføre demokratiske valg, men det spørs om det blir med denne ene gangen.

Noe det ikke snakkes så høyt om i den forbindelse, er situasjonen til kopterne i Egypt. De har det ikke bra, og verre har de fått det, faktisk har så mange som 100 000 av dem forlatt landet siden revolusjonen i februar.
«Det er de ressurssterke som drar: leger, forretningsfolk, de frie yrker, advokater, eiendomsmeklere.» 

I Syria slakter ledelsen sine egne, rundt 5000 hevdes det så langt, så spørs det om kompisene i FN finner en passende anledning til å fordømme sine gode venner, eller om de er opptatatte med å skrive en fordømmelse av Israel, sånn av gammel vane.

Av andre saker jeg husker fra dette året og som har gjort sterkt inntrykk, er de mange voldtektene av norske kvinner, og den kanskje verste saken av dem alle, den 14 år gamle Eva som tok sitt eget liv etter en voldtekt. Og gjerningsmannen går ennå fri, i denne som i de fleste andre av disse sakene, og prøver man å påpeke den ekstreme overrepresentasjonen av ikke-vestlige gjerningsmenn, resulterer det i hevede øyenbryn, og smekk på fingeren, som seg hør og bør.

En annen sak som knapt nok resulterte i mer enn en notis var det grusomme mordet i Sverige rett før jul. En småbarnsfar ble brutalt og helt uprovosert slått ned og banket til døde, av tre-fire av Sveriges mange nye landsmenn. Følger man med på situasjonen i Sverige i alternative medier, kan man virkelig miste nattesøvnen over hvor dette landet er på vei.

Vold og voldtekt ser ut til å være en økende tendens også i vårt land, og omtalen tilsvarende minkende. Grov vold blir til notiser, da en mann ble tatt for det som ble omtalt som den groveste mishandlingen noensinne, (han prøve å skjære av sin kones armer og bein, og var kommet inn til beinet på foten, skåldet henne med vann og olje, og slo henne, mens ungene prøvde hjelpe sin mor), var det bare en liten notis som raskt ble glemt. Grunnen til den grusomme behandlingen var at han ikke fikk oppholdstillatelse..

Av gode nyheter, hva finner man der? Er det noe som er blitt bedre dette året, er det noen gledelige nyheter som har gjort inntrykk? 

Nyheten om at Sør-Sudan ble en egen stat bør i den forbindelse nevnes. Etter å ha blitt slaktet ned av sine naboer i nord i alt for lang tid, har de nå i sør en mulighet til å bygge opp sin egen trygge stat, jeg vil anbefale å lese innlegget til Simon Deng, som var en slave i Sudan, på Kabylias blogg, det viser at det kan være håp om bedring.

«Jeg vil fortelle dere at det er folk som lider på grunn av FNs anti-Israel holdning, mer enn israelerne. Jeg tilhører en av disse folkene. Vennligst hør på meg.
Ved å overdrive lidelsen til palestinere, og kritisere jødene, har FN kvalt ropene til dem som lider i en mye større skala. I over femti år var den innfødte svarte befolkningen i Sudan – kristne og muslimer — ofre for brutaliteten til det arabisk-muslimske, rasistiske regimet i Khartoum. I Sør-Sudan, mitt fedreland, er ca 4 millioner uskyldige menn, kvinner og barn ble massakrert mellom 1955 og 2005. Sju millioner ble ofre for etnisk rensing, og de utgjør den største gruppen av flyktninger siden andre verdenskrig.»


Vi krysser fingrene for mange gode nyheter i 2012.
Ønsker alle lesere et riktig godt nytt år!!1 kommentar: