Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 7. januar 2012

Godt nytt år?

Vi er en uke inne i 2012, og det har allerede vært en uke med usedvanlig mye vold og stygge hendelser.

Grotesk drap på en nesten hundre år gammel dame og avsløring av drapet på et ett år gammelt barn, knivstikking på trikken, knivdrap og andre drap, postbud som angriper en mor med barn i sitt hjem, hva er det som skjer med samfunnet vårt?

Den saken som har gjort sterkest inntrykk, er vel saken om moren som druknet sitt ett år gamle barn i en bøtte med vann, fordi hun ville lære henne å bli lydig.
Det var noe som skurret i den saken, oslokvinnen, som hun ble omtalt som, er ikke en mor som noen mødre jeg kjenner, hva i alle dager er galt med en kvinne som behandler et forsvarsløst spebarn på denne måten, hvilken form for barneoppdragelse er dette?
Saken forsvant fort fra forsidene, og jeg ble ganske overrasket da jeg leste på Avpixlat.info at kvinnen var av pakistansk avstamning. Dette er tydeligvis bevisst holdt hemmelig i norsk media.
Da man i går fanget en kikker på Os som man mistenkte kunne være morderen i saken med den 98-år gamle kvinnen, la jeg merke til at TV2 nevnte at mannen var etnisk norsk hele tre ganger, før de kom skikkelig i gang med å fortelle mer om saken.
Er det blitt sånn nå, at når man omtaler en forbrytelse og ikke sier noe om opphav, må man anta at gjerningspersonen ikke er etnisk norsk, mens de derimot understreker det gang på gang når han er det?

Jeg har lest mange bøker skrevet av muslimske kvinner fra mange forskjellige land, som handler om deres liv, deres oppvekst, deres oppdragelse, deres opplevelser. Det er en del fellesnevnere. Det er svært vanlig med utbredt bruk av vold, utrygghet og kontroll. Mange forteller om overgrep, eller forsøk på dette, den strenge seksualmoralen utad skjuler fryktelig mye grums, hvor jentene er fritt villt og ansvarlig for å beskytte seg selv.
Bruk av vold i barneoppdragelsen er nok utbredt også i Norge. Både pakistansk-avstammede Abid Raja og den somalisk-fødte Amal Aden forteller om dette i sine bøker, våger barnevernet i Norge å gripe inn i dette, eller aksepterer man en større bruk av vold i disse miljøene enn i etnisk norske familier?

Vold i barndommen kan ødelegge et menneske for all fremtid, vold avler vold, de barna som selv er blitt slått er også tilbøyelig til å føre volden videre til sine barn.

Jeg føler det er blitt en vond start på det nye året, jeg ser ikke mye lys i tunnelen, vi er i ferd med å rote oss inn i en voldspiral, vi har sett det før, og jeg tror det blir vanskelig, om ikke umulig å snu denne trenden.

Nordmenn drikker tilsynelatende stadig mer og det skjer stygge voldsepisoder i fylla, og andre kulturer drar med seg utbredt bruk av vold, aggresjon og en forkvaklet "ære", sammen er det dynamitt.

Hva skal til for å stoppe denne utviklingen?

6 kommentarer:

 1. Skrekkelig, alt som har skjedd på kun den første uken av det nye året.

  Alt er lagt til rette for dette.

  Se også på politidekningen, hvor det i dag er færre operative politimenn enn tidligere.

  Legpersoner ser hva som er galt, og kan lett, basert på fakta og sammenhenger, kalkulere seg frem til at det trengs bedre styring med politikken på de ulike områder.

  Hvorfor blir det ikke tatt politiske avgjørelser som stemmer med terrenget?

  Hvem er ansvarlig?
  - Hvem tar politiske avgjørelser her i landet?

  Vi har ressursene, de økonomiske, men det finnes ikke vilje til å bruke midlene til å løse våre innenlandske prekære strukturelle problemer.

  Når problemene nå vokser oss over hodet, så blir de enda verre å løse.

  Hvorfor skulle regjeringen være interessert i å løse nordmenns infrastrukturproblemer, og opprettholde et trygt, sikkert og stabilt samfunn?

  SvarSlett
 2. Den seneste tiden har vi for alvor sett at, jeg må bruke et sterkt uttrykk her, h....te skyller inn over vårt land.

  Noe annet kan vi ikke kalle det.

  Dette har gått med stø kurs, og har særlig aksellerert de seneste månedene. Det er helt forferdelig. Jeg håper vi blir sterkere og står mer sammen enn noen gang!

  SvarSlett
 3. Hvem som er ansvarlig er det vel ikke noe tvil om, politikerne har ledet oss inn i dette, med åpne øyne, og lukkede ører, mot alle advarslene.

  Så skjedde det et nytt drap, en som ikke skulle vært i landet drepte sin kjæreste, så får vel han bli, på ubestemt tid. Det var ikke engang toppsak i nyhetene, drap er blitt dagligdags..

  SvarSlett
 4. Liten observasjon
  Symmetri

  0112 2012 1201
  - Det var mye 12 og 01:)

  SvarSlett
 5. Avstanden mellom regjering og folk er blitt stadig større. Regjeringen fjerner seg og befinner seg i en helt annen verden enn det folk de mener seg anerkjent valgt til å styre.

  Ikke til å tro.

  Knivdrapet. Umiddelbart kan det se ut som en avtale hvor han har huket tak i denne damen som nettopp hadde fått oppholdstillatelse, for å oppnå oppholdstillatelse gjennom henne. Han påstår visstnok at de er gift, til tross for at dette ikke er registrert noe sted.

  Ja, tenk! Drap er blitt dagligdags. Og hva mer er, de som har mikrofon og spalteplass, tar seg ikke engang bryet å late som om de er opprørt eller sjokkert.

  Ved dette viser de en total forakt for folket.

  Folket burde velge noen til å styre landet som er interessert i Norge og det norske folks velbefinnende, og deres fremtid.

  SvarSlett
 6. Nei, jeg tror ikke de lenger lar seg sjokkere, i så fall må de skjule det godt, så ingen blir opprørte over utviklingen.

  Og at homofile utsettes for systematsik hets og forfølgelse er det nesten musestille om, ikke engang de homofile våger man å beskytte.

  Kvalmt er det, skikkelig, skremmende kvalmt!

  SvarSlett