Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 4. oktober 2011

Når man menger seg med diktatorene.


Nylig kunne man lese at svenskekongen hadde vært på tur, til Saudi-Arabia.

Hva som drev ham til det kan man jo lure på, men mannen delte altså ut fortjenestemerket «Bronsvargen», en pris for enestående arbeid, til Saudi-Arabias konge Abdullah.

Hva i alle dager var det for et påfunn, og hvem fant på det?

Saudi-Arabia er vel antagelig det landet med det mest undertrykkende islamske regimet man finner i verden i dag. Kvinner har ingen frihet, hverken til å reise uten mannlig følge, gå uten tildekking eller kjøre bil, for å nevne noe. Man lever etter ekstreme sharialover, og det er langt i fra noe demokrati, selv om man nå snakker om at kvinner skal få stemmerett, hva skal man med det i et diktatur? 
Saudi-Arabia er et land som flommer over av olje og penger, og bruker disse til å spre sin ekstreme ideologi, blant annet ved å bygge moskeer verden rundt. Man kan jo søke på wahabisme og se hva de mener, spesielt sympatisk kan det ikke sies å være.

Svensk UD kjenner ikke til hva kongen delte ut i Saudi-Arabia, mens hoffet påstår at turen var i samråd med UD, i følge VG.

Men om man leser den svenske siden Politisk inkorrekt hevdes det der at turen er arrangert av den svenske regjeringen, for å ivareta de diplomatiske forbindelse, som seg hør og bør med muslimske diktaturer, penger kommer jo tross alt foran alt.

“Att landet är en fundamental islamistisk diktatatur där yttrandefriheten är så gott som obefintlig, där tortyr förekommer i stor skala och kvinnoförtryck är institutionaliserat i lagen, det bekymrar uppebarligen inte Sveriges regering. Ekonomi går alltid före principer och muslimska diktaturer är mer pk att gulla med än t ex gamla Sovjetrepublicker som Vitryssland.

I fredags besökte så kungaparet kung Abdullah för att dela ut en medalj(!) för dennes insatser för scoutföreningen World Scout Foundation där kung Carl Gustaf är ordförande. Anders Jörle, UD:s pressekreterare, ser inga problem med detta:
 - Vi har diplomatiska förbindelser med Saudiarabien. Jag ser inte vad problemet skulle vara”

Nei hvilke problemer skulle vel det være?

Og det mest praktfulle av alt må vel være dette bildet, hvor Silvia stiller i chador for anledningen.


Hva skal man si, finner man ord? Det er Sveriges dronning man skimter inni alt det svarte der.


5 kommentarer:

 1. Fantastisk! Lenge leve knugen....

  SvarSlett
 2. Annet tema
  Har lyst til å si noe om Utøya


  Drømmen om Utøya vil ikke dø

  De drømmer om at Utøya skal bli som de engang så den, et paradis, slik Jens Stoltenberg har omtalt sin barndoms Utøya.

  Alexandra Bech Gjørv er en av de seneste til å gi uttrykk for at de skal "ta tilbake Utøya".

  Dette vil nok bli en utopi. Det er kjent fra andre tider at der det har skjedd uhyggelige ting, svever uhyggen i stedet lange tider etterpå

  Slik det gjør i konsentrasjonsleirene fra annen verdenskrig. Slik det gjør i hus hvor drap og annen vold har funnet sted. Hvorfor man fornemmer uhygge på slike steder, er en gåte, som ikke kan avfeies som fantasi og tøv. Det bare er slik. Naturstridig å kjempe imot.

  Uansett hvor hardt de ønsker det, vil de aldri mer finne sitt ungdoms paradis på Utøya.

  I deres levetid vil Utøya for alltid bli et helvete, og ikke noe paradis, medmindre de er totalt avstumpet og uimottagelige for hva som ikke kan forklares med kjente naturlover.

  SvarSlett
 3. Jeg har tenkt det samme, jeg tror nok aldri de får denne øyen tilbake slik de ønsker seg, det er for mange vonde minner til det.

  De bør satse på å bygge opp noe lignende et annet sted, men å ligge i telt på Utøya og tenke på alle som mistet livet der ute ser jeg ikke for meg at særlig mange ungdommer vil orke, og mange foreldre vil nok ikke sende ungene sine ut der heller, mange av disse har jo selv personlige opplevelser og minner fra dette stedet som de aldri vil glemme.

  Ikke alt kan taes tilbake, man kan ikke glemme alt det vonde som skjedde der ute, uansett hvor hardt man prøver.

  SvarSlett
 4. Kungen involverer seg igjen og uttaler seg om storpolitikk

  Denne gangen fra jakt i Trollhättan, om Hellas og hvor lang tid kunne ta å arrangere folkeavstemningen, som det nå likevel ikke blir noe av.

  - Skal hele verdensøkonomien stå på hold, da, til grekerne har stemt, skal han ha uttalt.


  Konstitusjonell Ruin

  "Professor og ekspert på den svenske konstitusjonen, Olof Ruin, mener kongen trår over en grense, uansett hvor enig man måtte være i det synspunkt han fremmer."

  :D  http://www.aftenposten.no/nyheter/kongelige/Ops-han-gjorde-det-igjen-6689113.html

  SvarSlett
 5. Akk ja, hva skal man si..? ;-)

  SvarSlett