Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 28. november 2010

Om bjelker og fliser.

I serien «Ord og uttrykk man ikke helt forstår», som det er en stund siden jeg har kommet med nye bidrag til om jeg tenker meg om, kunne jeg kanskje tatt med uttrykket: "Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye blir du ikke var."

Men strengt tatt så skjønner jeg jo meningen bak dette uttrykket, det er bare dette med den bjelken som virker så voldsomt overdrevet..

For det var da liksom ikke måte på heller da. Med tanke på hvor ubehagelig det er bare med et lite rusk på øyet, hvor godt man merker et lite hår, så kunne man kanskje slått av litt for kjensfolk, og erstattet bjelke med kvist, eller noe litt mer sannsynlig enn en bjelke.

Og flis på øyet, går det an å leve med da? Det høres jo forferdelig ubehagelig ut..

Men nå begynner plutselig dette uttrykket å bli litt mer forståelig for meg.

Her en dag skulle jeg fyre i ovnen, og på mystisk vis fikk jeg noe inn på øyet mens jeg holdt på, men siden jeg samtidig hadde noe jeg ville få med meg på TV, ventet jeg med å sjekke øyet, det var ikke direkte vondt, bare litt ubehagelig.

Da jeg omsider sjekket, så jeg til min overraskelse en slags gulaktig blemme inne på øyet, litt ved siden av iris. Ikke noe man ville begynne å fikle med akkurat, og etter litt frem og tilbake neste dag ble jeg enig med meg selv om at det kanskje kunne være en ide' å ta en tur til legen, øyne er ikke akkurat noe man vil ta sjanser med, og det var snart helg og.

Og legen kikket, og fant ingenting, men jeg var litt rød, så jeg skulle få noen øyendråper.

Da jeg kom hjem kikket jeg i speilet igjen, og jeg kunne i alle fall se noe der, men tenkte at det var vel noe som kom til å forsvinne av seg selv med tid og stunder.

I dag fikk jeg min datter til å se etter, og hun kunne definitivt se noe som lignet på en treflis der...

Jeg har altså antagelig en treflis sittende fast i øyet. Det burde vel være vondt, men det er det faktisk ikke, jeg kjenner bare av og til at det er noen der. Er dette noe jeg bør kunne akseptere og leve med?

Men hva sier så dette om legen min?
Taler det til hans fordel at han ikke ser flisen i den andres øye, eller tyder det bare på dårlig syn?

Jeg føler jeg er kommet sånn cirka halvveis i å forstå den hele og fulle meningen med dette uttrykket, så får vi se om resten også detter på plass etterhvert.

Er dette med flis i øyet egentlig noe å satse på, eller bør jeg finne meg en annen hobby?

2 kommentarer:

 1. Min "øyeoverlegestorebror" mener bestemt at du bør surre deg tilbake til legen og evt be om henvisning til spesialist om ikke fastlegen er noe galt. Øyne er IKKE noe man leker med!!

  Spiralis

  SvarSlett
 2. Den som hadde hatt en øyenoverlegestorebror...sukk!

  Du har nok rett, man tuller ikke med øyne nei.
  Nå har min kjære mann vært bortreist en stund, men er kommet hjem omsider, så jeg skal få han til å se på dette, og se om han ser noe. Så får det bli en ny runde til legen om han ser noe muffens. Det kjennes greit nå, men jeg ser at det er en blemme der, vet ikke hva det betyr, kan ikke huske at den var der før i alle fall.

  Takk for omtanken! :-)

  SvarSlett