Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 25. november 2010

FN... supperådet

Jeg har lenge vært skeptisk til alt dette snakket om dialog i enhver sammenheng. Av og til er det ikke dialog som er det rette, av og til må man rett og slett diktere. «Sånn er det bare, take it or leave it!»
Denne setningen er det relativt mange politikere som bør øve seg på å klare å si utenat.

Om noen vil drepe de homofile, mens andre vil at de skal ha akkurat de samme rettighetene som alle oss andre, så nytter det ikke å møtes på midten gjennom dialog.

Hva vil et brukbart kompromiss i så fall bli? Ok, de får leve, men de får ikke vise seg blant andre mennesker? De får leve, men må sitte i fengsel til de endrer mening om sin påståtte legning? Vi kan kappe av dem en arm eller to? Terapi?

Helt håpløst alt sammen, vi kan ikke godta å fire en millimeter når det kommer til menneskerettigheter basert på dette med legning, kjønn, rase og andre medfødte egenskaper.

FN er ikke hva det en gang var. FN er de siste årene kuppet av noe som kalles G77, dvs. de muslimske landene og utviklingslandene, de er i flertall i FN og når de rotter seg sammen kan de da kuppe avstemninger så de siviliserte landene blir stående med luen i hånden og stirre fårete på hverandre.

Som nylig skjedde, da G77 fikk FN til å fjerne seksuell legning fra en resolusjon som fordømmer «diskriminerende årsaker til henrettelser og drap».

Disse landene stemte for å fjerne særbeskyttelsen overfor homofile:

Afghanistan, Algerie, Angola, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belize, Benin, Botswana, Brunei Dar-Sala, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kina, Komorene, Kongo, Elfenbenskysten, Cuba, Nord-Korea, D. R. Kongo, Djibouti, Egypt, Eritrea, Etiopia, Ghana, Grenada, Guyana, Haiti, Indonesia, Iran, Irak, Jamaica, Jordan, Kasakhstan, Kenya, Kuwait, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Madagaskar, Malawi, Malaysia, Maldivene, Mali, Marokko, Mosambik, Myanmar (Burma), Namibia, Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Qatar, Russland, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent and Grenadines, Saudi-Arabia, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sør-Afrika, Sudan, Suriname, Swaziland, Syria, Tajikistan, Tunisia, Uganda, Forente arabiske emirater, Tanzania, Usbekistan, Vietnam, Jemen, Zambia, Zimbabwe.

Så vet dere hvor dere IKKE trenger å reise på ferie i fremtiden. Boikott disse landene!

Jeg mener seriøst at de siviliserte landene i verden bør melde seg ut av FN før de ender opp med å bli enda mer latterliggjort i denne organisasjonen.

De kan danne en ny organisasjon, med strengere opptakskrav, og de kan kalle den «Forente og siviliserte nasjoner». Så kan det være noe å strekke seg etter det å få bli med, og ikke en selvfølge, som i dag hvor man tilsynelatende bare kan skrape sammen et landområde og kalle det en stat, og vips så er man med i FN, som vi alle har sååå stor tillit til.

For dette er ikke en enestående hendelse, dette faller inn i et mønster i FN de siste år, hvor OIC(de muslimske lands organisasjon) og andre udemokratiske land rotter seg sammen og kupper avstemninger i udemokratisk favør.

Nylig leste vi jo at Saudi-Arabia skulle inn i ledelsen for FNs nye organisasjon for ivaretakelse av kvinners rettigheter. Det er jo så tragikomisk at man nesten ikke klarer å bli sint, men bare nesten.

Tidligere har vi lest at Iran er valgt inn i kommisjonen for kvinners rettigheter.

Når bare 48 % av FNs medlemsland støtter den europeiske menneskerettighetspolitikken, sier det seg selv at vi er på ville veier og i særdeles dårlig selskap,

Og FN stopper ikke der. Det vedtas stadig nye resolusjoner som fordømmer religionskritikk, det vil i praksis si kritikk mot islam, sart og sårbar som den religionen er, vil den selvsagt gå totalt til grunne om noen skulle rette et kritisk ord mot den og dens medlemmer.

Jeg tror vi avslutter med noen visdomsord, prøv å ikke le alt for høyt da..:

“Vi ser med stor bekymring på den overordnede religionskritikk-kampanje, som omfatter muslimske minoriteter i kjølvannet av de tragiske hendelser 11. september 2001. Vi uttrykker også bekymring for at islam ofte og feilaktig blir forbundet med menneskerettighetskrenkelser og terror”.

2 kommentarer:

  1. «Forente og siviliserte nasjoner» er et meget godt forslag! Jeg reagerte også på denne artikkelen om FNs tafatthet rundt homofiles rettigheter da jeg leste det, men ettersom det er midt i eksamenstida måtte jeg prioritere lesing :)

    SvarSlett
  2. Selvsagt må man prioritere lesing..;-)

    Ja det er på tide at de siviliserte nasjoner lager sin egen klubb, hva skal vi menge oss med andre land etter, når de overkjører og latterliggjør oss i all vår naive dumhet?

    SvarSlett