Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.mandag 30. juli 2012

Uff, disse svenskene altså.


Her for noen dager siden kunne man på tekst-tv lese om svensken som brukte bryllupsnatten til å voldta en kvinne, som ikke var hans kone. Allerede der skurret det i mine ører, hva gjør man da, jo man sjekker f.eks på Avpixlat.info hva som kan ligge bak, der pleier de å fortelle litt mer enn den kamuflerte sannheten vi serveres.

Det var ingen svenske nei, mannen heter Mohamed Hichem Mabrouk og kommer fra Tunisia, han er for øvrig utvist fra Sverige nå i 10 år, kan dere tenke dere, de ønsker ham tilbake igjen, de er jammen ikke riktig navla der borte!
Så kan man jo spørre seg om dette var et arrangert/tvangsekteskap, eller kanskje mer sannsynlig et pro forma,  et vanlig normalt svensk ekteskap er det i alle fall ikke.

I dag kunne vi lese om at en norsk jente på 19 år var blitt voldtatt i Tyrkia av 4 svensker. Der skurret det igjen for meg, 4 svensker, gruppevoldtekt er ikke noe vanlige svensker pleier å bedrive, men VG og Dagbladet viste bilder av gjerningsmennene, og de så da vitterlig ganske så lyse ut i huden.
For sikkerhets skyld bør man jo sjekke på Avpixlat igjen, og hva ser man der? 3 av de 4 har ikke svenske navn, den siste er mer usikker, de heter Isa Baryauno, Jimmy Lukas Toksoy, Masso Dikran og Ornama Aryo Chabo. Og ser man på filmen som ligger ved, ser de ikke så veldig svenske ut noen av dem. Nå kan man lese at det er de ikke heller.

 For noen dager siden var det enda en lignende sak, men her var det norske gutter i 12-13 års-alderen som hadde vært i aktivitet og forgrepet seg på en svensk jente. Veldig typisk unge norske gutter å holde på på denne måten, kan det være noen muffens? Guttene var på fotballturnering, og navnene på guttene på laget var: Trym, Martin, Anentan, Sulayman, Rainer, Fredrik, Oscar, Eyyub, Bilal, Raymond, Vetle, Sebastian, Yassin, Snorre, Afrim, Samraj, Nicolas, Denzel, Alper, Conrad, Basit, Tim, Sander, Alexander, David. Say no more.

Sånn kan man fortsette, pressen prøver å lure oss til å tro at det er svensker og nordmenn som begår denne type overgrep i stadig større grad. Men om de ikke bruker ordet «etnisk» før, kan man tydeligvis snart konkludere med at det ikke er etniske norske eller svensker som står bak.
Det blir bare verre og verre, det har snart ingen nyhetsverdi lenger at så mange og så unge jenter gang på gang på GANG utsettes for groteske og motbydelige overgrep, fra våre nye landsmenn.
Og nylig ble jo en «svenske» arrestert på Kypros mistenkt for terrorplaner.

Og ikke nok med det, enda en svenske har vært i vinden, nemlig han som nektet å heise det norske flagget, i Norge, for det ble så nasjonalistisk. Pontus Kyander heter han, sikkert fetteren til Emil fra Lønneberget.
De må jammen ta og skjerpe seg disse svenskene, det glir jo helt ut.

En kvinne har prøvd å dokumentere hva hun utsettes for når hun går gatelangs i Brussel, og man ser jo at de har fine læremestre disse unge guttene. Noen grunn til å tro at dette skal bli bedre?

Ingen av mine mannebekjennskaper holder på sånn, men så er jeg kanskje så uvanlig heldig å bare kjenne gentlemen?7 kommentarer:

 1. Det er fullstendig uredelig av hhv svenske og norske medier å operere med "svensk" og "norsk" i disse sammenhengene. Disse falske benevnelsene heller mot grotesk så lenge det ennå finnes innfødte etniske nordmenn og svensker i de to landene.

  Derimot passer det den islamske agendaen å redusere verdien av de to etniske gruppene og tømme benevnelsen av samme, for verdi. Slik elimineres vi som folk etterhvert.

  Samtidig vil jeg si, B, og det er på ingen måte noen kritikk som angår deg personlig, men det gjelder generelt bruken av "landsmenn" som vi kjenner fra Kong Olavs nyttårstaler til Det norske folk. Til å begynne med kunne vi koste på oss å bruke "våre nye landsmenn" med klar ironi innebygget i uttrykket. Nå synes jeg denne innebyggede ironien ikke er like sterkt til stede, og bruken av uttrykket blir mer verdiløst enn noe annet.

  Man blir vant med visse uttrykk som man gjerne bruker av nettopp gammel vane, kanskje uten å tenke mer på hva uttrykket innebærer.

  Personlig fylles jeg mest av alt med tristhet når jeg ser dette uttrykket, nettopp fordi det forbindes med et trygt Norge og helt andre tider i et samfunn hvor vi kunne leve som nordmenn og tenke på andre nordmenn, landsmenn, som ikke kunne være hjemme hos sine i julen, men seilte i utenriksfart, eller hadde andre ærender utenfor "riket" i denne høytiden.


  Gentlemen, derimot!

  "Ingen av mine mannebekjennskaper holder på sånn, men så er jeg kanskje så uvanlig heldig å bare kjenne gentlemen?"

  La oss i størst mulig grad bidra til å oppdra flest mulig nordmenn til å oppføre seg som gentlemen:)

  SvarSlett
 2. Utenfor tema
  Flere katolikker enn først antatt i Norge

  Dette er jo ganske hyggelig nytt, og kan bidra som motvekt til en viss annen ideologisk tilstedeværelse

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig enig i bruken av ordet landsmenn. Jeg brukte det definitivt ironisk, men det kan man vel ikke så lett lese ut av teksten.

  At det er mange katolikker er jo positivt, men ganske naturlig, siden polakker og andre øst-europeere i stor grad er katolikker.

  SvarSlett
 4. Ja, at du brukte det ironisk forsto jeg til fulle, -B- :)

  Nå ser jeg at jeg dessuten formulerte meg uklart, og beklager at det kunne misforstås.

  "Nå synes jeg denne innebyggede ironien ikke er like sterkt til stede, og bruken av uttrykket blir mer verdiløst enn noe annet."

  Jeg burde ha sagt noe sånt som: "...og bruken av frasen blir generelt mer intetsigende/tømt for innhold enn noe annet." Altså: Ikke din bruk av frasen i din post.


  -B-, nå er dere vel ferdige med ferier for denne sommeren, så det blir tid til mer skriving, eller hva:) Trivelig å lese om detaljer, f eks den fine hvite porselenskua... ja, nå ser jeg at det er en tyr, den tiggende frokostkatten, og andre småting som tilsammen utgjør opplevelsesbildet av en reise.

  Leste ellers akkurat om en lykkelig ung gorillamor og hennes lille nyfødte. Det går bra med dem:D og dessuten får den nybakte moren avlastning av sin egen mor! Igjen ser vi det nære slektskapet med mennesket:) Tenk det. Så ikke det sto nevnt noe om barnefaren, så det kunne tyde på at hun er enslig mor. Tenker hun setter pris på støtten. - Det var i Daily Mail.

  SvarSlett
 5. Takker for tilbakemelding, kjekt å ha en trofast leser i alle fall..;-) Veldig kjekt å få respons på det jeg skriver så jeg vet at i alle fall noen er innom og leser, ellers er det liksom ikke så my vits å blogge...

  Jo ferien er i ferd med å ta slutt nå, så jeg skal prøve å skrive oftere. Men det er ikke alltid så lett å finne noe å skrive om... Men dyr er jo et kjekt tema ja. :-)

  SvarSlett
 6. Jeg liker din miks av temaer, og humoren i de temaer der det passer. Helt spontant tenker jeg på påskemysteriet, og de skrekkelige bildene, hvor det ennå ikke var bragt helt på det rene hvem som sto bak ødeleggelsene.

  Ellers vil jeg tro at mange flere av oss leser enn det antall kommentarer til enhver tid skulle tyde på. Man vet med seg selv at man leser ting, er enig og har ikke noe mer å tilføye, eller har ikke tid akkurat nå, eller skal komme innom og kommentere senere, og så går tiden, og så skjer annet i mellomtiden. Du fikk enorm respons via VG den gangen, og jeg mener jeg leste kommentarer som satte stor pris på bloggen din, og ville følge den som en av sine må-lese-blogger.

  Samtidig vil jeg nå benytte anledningen til å oppfordre dem som leser seneste bloggposter her, til å se over dine ulike temaer, for å se hva du har snakket om av helt andre ting.

  Personlig må jeg stadig sjekke innom for å se hva du har funnet å skrive om.

  Apropos lese/kommentere: Ser hva du har skrevet om kvinner i Brussel, og tenker "huff!", og at det er mye man kan si om det. Det er viktig at du tar det opp. Har ikke sett videoen, men kan lett forestille meg elendigheten, og også si meg enig i en frykt/visshet om at det "kommer til nabolag nær deg".

  Det er også noe med det at det er så mye elendighet at man automatisk stenger ute noe, for å beskytte seg mot for mye av det samme. Det viktigste er uansett at man er bevist på det som skjer, forteller om det til dem som ikke skjønner, og beskytter seg selv og flest mulig rundt seg.

  Vi må holde lyset levende i denne vanskelige tiden, og tro på at det en gang vil vende til det bedre, at noe uforutsett skjer, og tar oss tilbake til normale tider.

  SvarSlett
 7. Ja tanken bak navnet hummer&kanari var nettopp blandingen av humor, hverdagsliv og alvor, og at jeg skulle kunne skrive om alt og ingenting.
  Påskemysteriet ja... det er ennå uoppklart, og skal jeg være ærlig skjer det stadig mystiske ting her i huset..

  Jeg kan jo se hvor mange som har vært inne på hver enkelt sak, og noen har mange treff, men man vet jo ikke om del som er innom leser eller bare klikker videre, eller hva de faktisk mener om saken så lenge de ikke skriver tilbakemelding eller trykker på bra eller dårlig.

  Veldig kjekt med faste lesere i alle fall!

  Ja det er så mye elendighet at man helst vil stikke hodet i sanden og glemme det, og ikke bruke tid på å skrive om det, samtidig kan jeg ikke la være, jeg blir så frustrert, provosert og irritert, og da hjelper det litt å få det ut.

  Siste horrible sak nå er regjeringen som vil pålegge bedrifter å ta betalt fra ansatte som kjører til jobb, det er så totalt ute å kjøre at man ikke klarer å ta det alvorlig. Er det mulig???
  Hva med å begynne med å sette ned prisen på buss, og øke kollektivtilbudet, mange har ikke engang mulighet for buss til jobb.

  SvarSlett