Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.onsdag 11. juli 2012

Tigger med Caravelle

Som man reder ligger man. I dette landet har man redet lenge, og vi ser stadig konsekvensene av det. Det siste nå er at vår hovedstad innvaderes av tiggere fra det såkalte romfolket, bedre kjent som sigøynere, navnet skjemmer ingen.

De hevder de har rett til å komme her, og det er jo riktig, siden vi har vært så naive å inngå avtaler med EU og Schengen, er det fritt frem. Forskjellen er at andre som kommer til Norge som turist, eller for å jobbe, følger reglene vi har i dette landet, stort sett, de legger seg ikke til i parker og der det måtte passe, de forsøpler ikke områdene de kommer til, med den konsekvensen at politiet ber dem dra et annet sted.

Rom-folket er visst lei av å ikke ha lov til  bryte reglene som gjelder i dette landet, og har nå gått til en aksjon, godt hjulpet av naivister som tror at om man hjelper og legger til rette for noen, så fører ikke dette til nye horder i neste omgang. Det er selvsagt snilt å ville hjelpe andre, men man må ha et realistisk forhold til hvordan hjelpe fornuftig, og hvem er det egentlig man hjelper, kriminelle eller stakkars fattige?

Det er hundrevis av rom-tiggere i Oslo i sommer, antagelig rundt 2000 rom-personer befinner seg i Oslo nå. Politiet hadde stoppet og kontrollert 69 utenlandske tiggere her en dag, og 68 av dem var registret med straffbare forhold fra før. Ikke for å stigmatisere nummer 69, men det er et mønster her.

Tidligere har vi kunnet lese om grove og voldelige overfall på eldre fra omreisende kriminelle av utenlandsk opprinnelse, hvor romfolk ofte er representert. Det er ikke bare det at man raner gamle, det er måten det gjøres på, den voldsomme og unødvendige volden, det viser en total mangel på menneskelighet og respekt for andre mennesker.

Antall lommetyverier har eksplodert i Oslo i det siste, for en uflaks man har i denne byen, alt på en gang liksom..

Det som slo meg da jeg så reportasjen fra Sofienberg kirke i Oslo, hvor romfolket nå har slått seg ned, var bilparken. Det stod «lainet» opp side ved side med Caravelle på Caravelle, hvordan kan det ha seg at disse lutfattige tiggerne som må bo under presenninger og papp har Caravellen parkert rett ved siden av?

Hvorfor sover de ikke i bilene? Vi har hatt Caravelle, det er kjekke biler, men det er ikke billige biler, så hvordan i alle dager har de råd til disse bilene, disse som sitter på gaten og tigger? Og hvorfor spør ikke journalistene dem om det?

Reglene gjelder for alle, det er ikke diskriminering. Man kan ikke campe hvor som helst, hvorfor skal ikke disse reglene gjelde for romfolket som for oss andre? Hadde jeg slått meg til for å campe i Oslos parker hadde nok politiet jaget meg og, så hva er det egentlig man klager over her? Skulle man stilt opp med senger, toaletter, måltider og penger for at disse skulle bli fornøyde?

Verden er full av fattige som ikke har det like bra som oss. Verden er også full av kriminelle som mer enn gjerne lyger og lurer andre, og det som verre er. Det vil ikke endres av at man slipper store menger av disse inn i landet, gir dem en seng og en dusj. Skal mennesker hjelpes må man begynne i deres nærområder. Legg til rette for utdanning, hjelp dem i arbeid. Om de vil arbeide da, det er vel ofte det som er spørsmålet, vi har hatt store problemer med å få våre egne representanter for rom-folket i arbeid, noe i kulturen deres ser ut til å ikke komme så godt overens med tradisjonelt arbeid, men andres kulturer skal man jo ikke kritisere.. Og det å følge norsk lov har vært et problem også i egne rekker.

Dette fyller man ellers dagene med, ingenting å si på tiltakslysten.

Ellers er det interessant å se hva vår egen sigøyner-konge Karoli sier om saken, han er ikke nådig, for å si det sånn:

57-åringen hevder nemlig at «ekte» roma aldri tigger.
- De er ikke riktige roma. En roma vil ikke legge ut hånden for å tigge. Han vil heller dø. Han kan gå i butikken og stjele. Han kan spørre om du kan spandere på ham, og hvis du ikke gjør det prøver han å stjele fra deg. Men å tigge? Du kan banke hodet hans i veggen, men han gjør det aldri. Han er for stolt til å gjøre det. Det skulle vært den siste tingen i verden han ville ha gjort, hevder Karoli.
For stolt til å tigge men ikke til å stjele, skurrer litt for meg det da..

Tiggerstaden lever i stadig større grad opp til navnet sitt.

Med tanke på alle de som forsvarer disse menneskenes rett på et toalett, en seng og en dusj, det er vel ingen som nekter dere å invitere dem hjem, de har tross alt lov til å være her, så vis at dere mener det dere sier da, eller er det som alltid: bare fine ord?

7 kommentarer:

 1. Å filler'n! Sånn kan det gå når man ikke lærer forskjell på enkel og dobbel konsonant ;-)

  SvarSlett
 2. Noen sigøynere, påtruffet annet sted i Europa, gir uttrykk for at det deres rett(!) til å stjele fra oss, europeere, og at de setter sin ære(...) i dette. Hvilken kapital de skulle tære på her, som skulle gi dem denne retten, er imidlertid meget uklart. Vi, nordmenn, har da aldri tatt noe fra sigøynerne, det jeg vet. Heller tvert imot. Vi har gitt og gitt, og de har tatt og tatt, og tatt imot og tatt imot, og tatt litt til, og til og med ofte destruert de de har kommet over av våre verdier, felles, som private.

  Det skulle jo si alt om innstillingen til å skikke seg og få seg en redelig jobb og klare seg vel i landet.

  Dette folket har en jobb å gjøre med å sivilisere seg. Det magler ikke på muligheter. På tide å stille sterke krav til dem om de skal fortsette å ferdes her i landet.


  1121, jeg så kommentaren din før hovedposten, og lette og lette etter ditt poeng, før det går opp for meg, "Tigerstaden" som med et pennestrøk blir til "Tiggerstaden":)

  SvarSlett
 3. Ja man legger ikke engang skjul på at man bedriver med ulovligheter, Karoli hadde nylig et fantastisk utsagn der han sier at de driver med bedragerier, ikke ran.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4147401.ece

  Husker også en dokumentar jeg så på TV om noen sigøynere i Romania som bodde i flotte hus og så det som et yrke å være tyver, det var helt naturlig og akseptert, og måten de tjente pengene sine på.

  Om de mener de har rett til å stjele fra oss ser jeg ingen grunn til å respektere dem, da har de selv valgt å være på utsiden, og det er opp til dem å endre seg, ikke oss.

  Jeg har aldri tatt noe fra en sigøyner, så hvilken rett har de da til å ta noe fra meg?

  SvarSlett
 4. Dette er jo nettopp kjernen av problemet. De står sammen utenfor samfunnet, og de ser ikke ut til å ha planer om å endre denne grunnleggende mentaliteten. Det er jo ingen som har hindret dem i å benytte seg av alle tilbud de har fått i fanget i nyere tid.


  (Korrigerer meg selv)
  ...at det er deres rett(!) å forsyne seg hos oss
  (ikke: ..at det er deres rett til å)

  SvarSlett
 5. Et annet tema

  "
  Den jevne gjestearbeider i Norge bidrar økonomisk med langt mer enn han henter ut fra den norske statskassen.
  "
  Dagens Hegnar.no, materiale produsert av norske myndigheter, tydeligvis

  Skulle vi bli overrasket over dette? At en arbeidstager betaler skatt av lønnsinntekten er jo regelen her i landet, og da skal han jo ikke på snarvisitt - 6 måneder eller deromkring - i landet,samtidig hente ut mer enn dette beløpet fra den samme kassen, om noe i det hele tatt!

  Fremstilles som en "overraskende gladnyhet", men burde være en selvfølge. Oppfatter at hensikten er å farvelegge det hele slik at det smitter over på både romlinger og muslimer, slik at man skal sitte igjen med inntrykk av at "egentlig er både Roma og muslimer, som del av arbeidsinnvandringen(...) flotte folk som tar ut mindre enn de legger igjen i statskassen!". Forsøksvis langtidsvirkende propaganda, igjen, tenker jeg.

  SvarSlett
 6. "Jeg har aldri tatt noe fra en sigøyner, så hvilken rett har de da til å ta noe fra meg?"

  Jeg oppfordrer alle som med belegg, måtte kunne motsi påstanden, komme med sine motforestillinger, samtidig med at de som kunne underbygge påstanden (min), kommer med sitt.

  Ellers har jeg et sted i en av riksavisene sett påstand om at sigøynere flyktet fra muslimsk invasjon i Vest-Asia i sin tid. Dette er en absolutt troverdig påstand, som det også ville være interessant å få bedre belagt.

  Men at forfedre for hundrevis av år siden har flyktet, betyr ikke at de ikke nå i moderne tid skulle kunne tilpasse seg ordnede forhold i Europa.

  SvarSlett
 7. At gjestearbeidere bidrar med mer enn de tar ut skulle bare mangle, men det kom jo nylig frem at man taper på sikt, stort, på innvandring, fordi de tar ut mye mer enn de bidrar med. En gjestearbeider er en arbeidsfør person i sin beste alder, mens mange av innvandrerne våre har koner som ikke jobber, lever ofte på trygd, blir tidlig uføretrygdet, og mange ser ut til å mangle det som mange nordmenn har iboende: bidra med det du kan, og motta det du trenger, ikke mer.
  Nå er jo dessverre dette noe som er i ferd med å endres, når man ser at andre får uten å yte frister det nok stadig flere, og sånn går samfunnet vårt sakte men sikkert til grunne.

  SvarSlett