Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 30. mars 2012

Jonas, du lyver.

Lysbakken måtte gå, og godt var det, selv om han ikke gikk så langt, og vi ennå kommer til å slite med ham og hans ville ideer og forvirrede utspill fremover.
Men i kjølvannet av saken om pengene som ble bevilget til SU, dukket den ene saken etter den andre saken opp om pengebruk til venner og kjente bevilget av våre ministre. De er neimen ikke mye å lite på, "våre penger er mine penger" er visst mottoet hos de rødgrønne.

Den mest arrogante av dem alle er, ikke uventet, Jonas Gahr Støre. Ikke bare har han bevilget en stor sum til en nær venn, men han nekter å la seg habilitetssjekke i saken. Ikke forstår jeg at det er han som skal bestemme dette, men så er det antagelig egne regler for Kong Salomo, eller keiseren som min mann omtalte ham, arrogantus i egen høye person.

Ikke bare er mannen arrogant, han er også en løgner. Flere ganger er han tatt i løgn, men på forunderlig vis kommet seg unna med det. For meg er den enorme respekten mange føler overfor denne mannen en gåte. Veltalende? Ja.  Troverdig, og sympatisk?  På ingen måte

Ikke lenge etter at han kom ut av det store intet, og entret ministerposten som utenriksinister, måtte han hamle opp i saken om Muhammed-tegningene. Det gjorde han ikke på en imponerende måte, tvert imot løy han på arabisk TV om hvem som hadde publisert tegningene, og en stakkars redaktør for en liten norsk avis ble utpekt som en enslig synder. Det var så kvalmt å observere at jeg fremdeles, så mange år seinere, ikke har kommet over det, og ikke har tilgitt det som skjedde. Han satte livet til denne mannen i fare, mens danskene stod rakrygget gjennom den saken, krøp Jonas og våre egne for islamistene, og har fortsatt med det siden.

Dialog kaller han det, mannen som ødela ordet dialog. Han mener at man kan føre dialog med hvem som helst. Hva har vi igjen for det?  Noen ganger må man vende ryggen til og gå og langt fra lytte, men ikke Jonas, han skal snakke med alle, lytte respektfullt til alle, uansett hvilken svada eller voldspropaganda de kommer med.

«Utenriksminister Jonas Gahr Støre har selv tatt ut skattefritt utbytte på til sammen 22,3 millioner kroner fra familiens investeringsselskap Femstø i årene med borgerlig regjering. Dette skjedde etter mange år med minimale utbytter fra selskapet.
Torsdag kom han med flerrende kritikk mot en av Norges rikeste menn Stein Erik Hagen. Dette skjedde i en tale på AUFs sommerleir på Utøya. Gahr Støre brukte Hagen som eksempel på egeninteresse fremfor fellesskapet og siktet til finansmannens støtte til Fremskrittspartiet.»

«Høyres Solberg raser over Gahr Støres anklager på Utøya.
- Han har gjort akkurat det samme som han beskylder Stein Erik Hagen for og satt sine egne interesser i fokus, sier hun og legger til at det er kjent at Gahr Støre selv tok ut utbytte i 2002.»
Noen regler for meg, men andre regler for deg, er det sånn sosialdemokratiet fungerer?

Tydeligvis. For når det nå kommer frem at Støres gode venn, som ble forsøkt omtalt som kun en bekjent, men viser seg å være en nær venn, ble tildelt mange millioner i støtte, er dette helt uproblematisk og habiliteten ikke noe å snakke om. I følge Jonas. I følge sunn fornuft er han helt ute å kjøre, men våger Jens å gjøre det samme med Jonas som man gjorde med Lysbakken?

Neppe, men kan man komme seg unna med det?

«Når det gjelder selve tilskuddsbeløpet og pengestrømmen skriver Trygve Hegnar at Gahr Støre jukser dobbelt. Dette fordi Støre først sa:
«Det er altså ikke bevilget penger fra UD til en stiftelse tilhørende denne personen, Felix Tschudi. Det er bevilget penger fra UD til Norges Rederiforbund, til et veldig godt prosjekt som har vist seg også veldig nyttig siden 2008».
Usant dette også, sier Hegnar fordi Norges Rederiforbund ikke har fått fem øre, mens senteret og Felix Tschudi har mottatt seks millioner kroner. Da dette faktum ble kjent, forandret Gahr Støre taktikk. Nå gikk utenriksministeren aktivt ut og sa dette:
«Våre penger, og la meg være presis på det: På en søknad fra Norges Rederiforbund, så er penger utbetalt i to omganger til Høgskolen i Bodø, det som nå er Universitetet i Nordland. Det har altså ikke gått penger fra UD til andre»
Denne siste uttalelsen karakteriserer Trygve Hegnar helt korrekt som en grov tilsnikelse og villedning, om det ikke er en grov løgn. Hegnar viser til Universitetet i Nordland og rektor Pål Pedersen som forteller at pengene fra UD gikk direkte til opprettelsen av Senter for nordområdelogistikk i Kirkenes. Pengene gjorde altså en liten mellomlanding i Nordland før de havnet hos Felix Tschudi og hans nordområdesenter i Kirkenes.»
Ikke nok med det, han ordnet også opp for vennen i en annen forbindelse.

Man vet ikke hva man skal tro lenger. Og siden man først er inne på Støre og løgn, kan man jo i farten nevne TV2s avsløring av Støre under et intervju, der det blir avslørt at han lyger, og hvor han ber om at opptaket skal gjøres på nytt.


Støre har kontakt med Hamas, noe han ikke skulle ha hatt, og han lyger om det overfor det norske folk og det norske Storting.

«I all hemmelighet har utenriksminister Jonas Gahr Støre hatt flere samtaler med topplederen i Hamas, Khaled Meshaal. Både USA og EU har klassifisert Hamas som en terror-organisasjon.
Offisielt har Norge kun kontakt med Hamas på embetsmannsnivå, men i et eksklusivt intervju med TV 2 bekrefter Khaled Meshaal at han har ført samtaler med utenriksminister Støre.
På direkte spørsmål om han har hatt samtaler med Norges utenriksminister, svarer Meshaal:
– Ja, jeg har hatt flere samtaler på telefon med Norges utenriksminister.
Støre svarer i et intervju med TV 2 først «nei» på spørsmålet om han har hatt samtaler med Meshaal.
Konfrontert med hva Hamas-lederen sier til TV 2 ønsker Støre så å avbryte intervjuet og starte opptaket på nytt.»
Dette er altså gutten sin, en av våre "beste" menn, en av de mest respekterte blant mange av folket der ute. Ikke fordi han fortjener det, men fordi hans fremtoning er så selvsikker og arrogant at mange går fem på.

Verden vil bedras, verden blir bedratt.

6 kommentarer:

 1. Helt på sin plass å kritisere. Hans opptreden er sterkt kritikkverdig.

  Hvilke andre dører kan han ha åpnet for sin venn, i retning russiske forbindelser? Hvilke andre aktører oppe i nord, er venner av samme Støre? Hvilke av disse kan også ha fått fordeler av sitt vennskap med Støre?

  Og så var det denne boken, da. Boken med Støre som "hovedperson", som det sto i en av avisene. - En hylningsbok? For å understreke og ytterligere bygge opp om Støre som helt - og ikon for fremtidig historie, eller for dagens Det nye vi?

  For å "gjøre enda en forskjell"?

  SvarSlett
 2. "Støre har kontakt med Hamas"

  - Bra jobbet av den gamle sluggeren i TV2!

  Det at Hamas også åpner "ambassade" i Oslo, understreker vel det faktum Støre forsøker å underslå, nemlig at det nødvendigvis må ha vært kontakt med landets, Norges, regjering i form av utenriksministeren, før de kan åpne ambassade i landet.

  SvarSlett
 3. Mye grums her, håper ikke denne saken er over, han bør ikke slippe så lett unna, men er stygt redd for at han gjør det. Han er ikke som oss andre denne mannen, det er vel egne regler for sånne som han får man inntrykk av.
  Han er en av de politikerne jeg har minst tillit til,og det sier ikke lite..

  SvarSlett
 4. Kvakksalver?

  "Spesialist i psykiatri, Thor Kvakkestad mener at det vil være i Breiviks egen interesse å nå starte med antipsykotisk medikamentell behandling.

  - Om han ikke viser effekt av medisinen, vil han kunne bevise for alle at han er tilregnelig, mener Kvakkestad. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet"

  Gulag, neste?


  Legger dette inn under din Støre-post, da han representerer den norske regjering innen- som utenlands, Utøya, og særlig de ulike forhold som toppet seg i Utøya-tragedien.

  http://www.dagbladet.no/2012/04/12/nyheter/terrorangrep_i_oslo/innenriks/terrorangrepet/anders_behring_breivik/21074905/

  SvarSlett
 5. Melodi Grand Prix

  Lurer på om de i norske medier nevner voldsomme islamistiske trusler mot forestående MGP?

  SvarSlett
 6. Har ikke hørt noe om det nei... Ja MGP må virkelig være noe islamistene sliter med, kombinasjonen homofile og musikk er ikke helt optimal i deres øyne.. ikke helt optimal hver for seg heller..

  SvarSlett