Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.onsdag 21. mars 2012

Han het Muhammed

Mannen som nå er utpekt som slakteren i Frankrike heter Muhammed og er islamist.
Først drepte han tre soldater, så gikk han etter jøder, og ikke bare det, men jødiske barn.
En av disse var Miriam, hun ble bare 8 år.«Bildet av henne vil for alltid være symbolet på det mørke denne gjerningsmannen bar med seg. Han dro henne i håret, hennes lange lyse hår, for å stanse henne, og rettet våpenet mot hennes hode på kloss hold. Slik har han også drept tre fallskjermsoldater.»

Det blir en sjau uten like om noen «krenker profeten» Muhammeds navn (det vil i praksis si hans nesegruse beundrere og deres sarte sinn) ved å tegne ham, eller på annen måte stille ham i et dårlig lys.
Samtidig er navnet Muhammed ekstremt utbredt, er det ikke krenkende å begå denne type barnedrap med et slikt navn? Hvor er protestene hver gang en Muhammed dreper uskyldige mennesker?

Ekstra absurd blir det, når man vet at en lege i Pakistan ble arrestert for blasfemi, fordi han kastet et visittkort i bosset:
"Blasfemiloven i Pakistan har tatt en retning inn i det absurde. En lege ved et sykehus i Hyderabad mottok visittkortet til en agent for et legemiddelfirma, men kastet det i søpla. Agentens navn var Muhammad og dermed kunne han anmelde legen for blasfemi, noe politiet tok til følge. De arresterte legen."

Mens media trodde, eller skal vi si håpet, på en høyre-ekstrem gjerningsmann, hadde jeg mine mistanker om noe annet. Først franske soldater, så jøder, det var en spesiell kobling, fellesnevneren her var ikke vanskelig å finne, og det viste seg å være riktig.

Man skal være svært kynisk for å med kaldt blod drepe barn. Vi har jo friskt i minne en som gjorde nettopp det, men det er heldigvis ikke mange av det kaliberet. Ikke i vår del av verden og i vår kultur i alle fall, det byr ethvert menneskelig menneske så imot at man vil ikke tenke tanken en gang.

Men andre ser litt annerledes på det. For en stund siden så jeg et you-tubeklipp (som nå er fjernet) hvor en kvinnelig terrorist som forårsaket drap på flere barn i Israel får vite hvor mange hun drepte. Hun ble gledelig overrasket over at det var flere enn hun hadde våget å håpe på, det var motbydelig å se denne kvinnen stråle opp over en slik nyhet, men det sier svært mye.

Den kvinnen som har forårsaket et av de verste terrorangrepene i Israel løftes frem som rollemodell for arabiske kvinner, og man kaller opp en palestinsk sommerleir etter henne.
«Én av kvinnene som her løftes fram som forbilde for dagens arabiske kvinner, er Dalal Mughrabi. I 1978 ledet Fatah-kvinnen det mest dødelige terrorangrepet Israel har opplevd de siste tiårene. 37 israelere ble drept, inkludert 13 barn.»

Israelere eller jøder i Europa går aldri, så vidt jeg har fått med meg, løs på muslimer, arabere eller palestinere. Jøder og israelere i Europa opplever på den annen side stadig å bli utsatt for forfølgelse, hets, vold og i verste fall drap. En spesielt grusom sak er den om den jødiske mannen Ilan Halimi som ble torturert av en gruppe innvandrere i over tre uker før han døde av skadene.

Det går bare en vei dette grusomme hatet med påfølgende vold.
Israelerne beskyldes for å være barbarer, fordi de forsvarer seg mot angrep og et utbredt ønske om utslettelse, men man gjennomskuer lett hvem som er barbarerne, nemlig deres fiender, som ofte har som mål å utslette ikke bare staten Isrel, men jøder generelt.

Denne uken kom de seg enda et stykke på vei.

1 kommentar:

  1. Kanskje har du allerede sett denne? Dokumentaren heter 'Gaza Strip' og er laget av James Longley. Anbefales virkelig. Nedenfor finner du en link til gratis visning.

    http://972mag.com/james-longley%E2%80%99s-groundbreaking-%E2%80%9Cgaza-strip%E2%80%9D-is-now-free-online/14379/

    SvarSlett