Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.mandag 1. august 2011

Vis meg ditt idol og jeg skal si deg hvem du er.

I disse dager er terskelen for å havne i båsen med navnet «ekstremist» rimelig lav. I løpet av uken har stadig flere med sterkt ubehag innsett at de har delt en del synspunkter med vår tids verste terrorist, og man havner da automatisk i båsen høyreekstremist. Båsen er i ferd med å bli rimelig trang med tanke på hvor mange som er plassert der til nå, og trangere blir den.

Det å ha ytret det PST-sjefen kaller «moderate meninger» på nettet ser ut til å være kvalifikasjoner gode nok, i følge det man kan lese ut av en del skribenter i avisene. Men også filmskapere som Lars von Trier havner svært uvillig i båsen med de som hevdes å ha inspirert terroristen man i dag gjerne omtaler som ABB.
Man bør heller ikke glemme at planene ble lagt for 9 år siden, før mange av de omtalte bloggene en gang var startet, men hvor ABB allerede hadde hatt sine negative opplevelser med det flerkulturelle samfunnet, som preget ham og hans tankesett.

Lars Gule er en som virkelig har vært på farten og plassert ansvar denne uken. Man omtaler ham som «forsker og ekspert på flerkultur», fint skal det være, hvorfor ikke også kalle ham eks-terrorist, som han jo faktisk er? På seg selv kjenner man andre, det er tydelig at det er noe Gule drar kjensel på når man ser hvordan han uttaler seg i disse dager, hva tror han egentlig han oppnår med dette? Eier ikke mannen gangsyn og selvransakelse? Er han den rette til å kaste stein?

Men det er ikke bare Gule. Mens dagens politikere fra Ap så langt har opptrådt ryddig, kan man ikke si det samme om media og en del av de som har uttalt seg gjennom dem.
Jeg måtte skru av radioen i sinne og frustrasjon da Hege Storhaug fra HRS ble utsatt for direkte hets og sjikane i en nrk-sending onsdag, hun skriver selv om saken i dag

Rita Karlsen har også en bra kronikk om de siste dagers hendelser.

Jeg måtte også slå av fjernsynet, da Kåre Willoch var gjest i Sommeråpent. Hva den mannen får seg til å si! Jeg husker ikke ordrett hva han sa, men det gikk på å frikjenne islam for terror begått i islams navn, selv om islam gang på gang PÅ GANG kan knyttes til grusomme terroraksjoner.
Hvordan kan han i det hele tatt si noe slikt, tror han på sine egne ord?

I disse dager hvor islamkritikk og massakrer er hovedtema, bør man kanskje grave litt i koblinger mellom islam og massakrer, hva finner man der?
En for mange godt skjult hemmelighet er Muhammed, altså profetens, egne koblinger til denne type misgjerninger. Han lot nemlig massakrere rundt 700 jødiske menn han hadde tatt til fange, graver ble gravet på forhånd, det var altså planlagt, og mennene ble rått og brutalt halshogget.
Kvinnene og barna ble tatt som slaver, som i følge nevnte profet er lov. Hvorfor hører vi ikke Willoch fortelle oss dette, temaet er faktisk dagsaktuelt.
Man kan lese om dette i Halvor Tjønn sin bok «Muhammed», en grundig og nøyaktig bok basert på historiske kilder. Massakren er derimot kjent i det muslimske miljøet, man kunne se plakater med henvisning til massakren under demonstrasjonen mot Israels venner i Oslo 8. januar 2009, det sier kanskje litt om at det er flere enn ABB med denslags tanker i dette landet?

Ingen håper at ABB noengang skal bli noens forbilde, jeg har ikke sett annet enn at alle som har uttalt seg har tatt sterk avstand fra hans gjerninger, de kan ikke forstås, de skal ikke aksepteres, ikke i dag, ikke om 60 år, ikke om 600 år heller.
Men det er mer enn uforståelig, at et mann som har begått mye verre handlinger, ansees av millioner av mennesker å være «den beste mann som noensinne har levd». Massakren er bare ett av mange overgrep Muhammed begikk. Og det er ikke mindre absurd at de som faktisk påpeker de negative sidene ved islam, fordi det er så mye drap, vold og undertrykkelse i den religionen, skal tillegges ansvar for en massakre begått av en forvirret person, som også misliker islam.

Skal man ikke kunne påpeke urett fordi man kan risikere at andre med samme synspunkt kan ha en skrue løs og kan komme til å begå grusomme handlinger, må man rett og slett sikre seg ved å holde munn om alt. Neste gang kan en slik person komme fra en helt annen kant, med tanke på hvordan ytterste venstre har hatt væpnet revolusjon som mål, tror jeg ikke de skal føle seg for trygge på at ikke også noen i deres rekker kan tenke i de baner, det oppfordres jo faktisk til det. Væpnet revolusjon vil si at man med våpen endrer samfunnet, og hvordan gjøre det uten at de som er uenige blir drept? Det har i alle fall lite med demokrati å gjøre.

Og man må jo spørre seg om hvordan så mange skal tillegges ansvar for å ha oppildnet ABB, og forventes å ta avstand fra sine meninger og uttalelser nå i etterkant og etterpåklokskapens navn, når man aldri noensinne hører de samme be verdens 1,5 milliarder muslimer ta avstand fra islam fordi noen velger å begå terror i islams navn. Det skjer faktisk ganske ofte. Men i motsetning til mange av de som ABB har brukt som kilder i sitt manifest og som tillegges ansvar av Gule, og som aldri har oppfordret til å bruke vold som virkemiddel, finner man i islam  mer enn nok oppfordringer til drap, vold og straff, selv for noe så uskyldig som å elske feil person eller selv velge sin tro.

Ayaan Hirsi Ali er en av mange ABB hadde som sitt forbilde. Et flottere menneske skal man lete lenge etter. Lynende intelligent, opplyst og velinformert, mild og sjarmerende, født og oppvokst i Somalia, men klarte å rømme fra et tvangsekteskap og endte opp i Nederland. Her laget hun sammen med Theo van Gogh en film med fokus på kvinneundertrykkelsen i islam. I filmen ser man kvinnekropper med påmalte koransitater. For dette måtte Theo dø, og Ayaan ble et av verdens mest forfulgte mennesker, kun for å kjempe for kvinners frihet og for å ha fornærmet islam.

Dette er en kvinne som burde vært vårt alles idol, men også hun er nå en man prøver å diskreditere.

Når terror begås i islam navn hører man hver gang at det er misforståelser og enkeltepisoder og at man ikke må stigmatisere.
Når det skjer en enkeltepisode helt utenfor enhver logisk fornuft og typiske utsagn i et annet miljø, er det derimot om å gjøre å stigmatisere, og legge skylden på flest mulig.

Det er trist at det er sånn, men vi er vel ikke egentlig overrasket.

10 kommentarer:

 1. Hva kan jeg si til dette? Du treffer spikeren grundig og hardt midt på hodet! Nydelig innlegg!

  SvarSlett
 2. Det er ikke slik at fordi en ikke stueren, roper at 2 + 2 = 4, at vi ikke kan si oss enig i det.

  Fakta ligger fast, uansett hvem som presenterer dem. Man kan ikke la seg presse til å si at 2 + 2 = 3,5 fordi Breivik har sagt at svaret er 4 og ingen må være enig i noe av det han sier.

  SvarSlett
 3. Jeg kommer akkurat over nedenstående blogg, og ville dele den med dere, siden den er frisk og klar, med humor.

  Her nevnes det f eks at det nå blir ekstremt vanskelig å komme inn på nettsteder, og at det kan bli innført slipstvang på de mest elitistiske;-))

  Hummer
  Du bestemmer selvfølgelig om du vil eller ikke vil ha denne linken på din blogg:-)

  http://bjornmadso.blogspot.com/

  SvarSlett
 4. "Skytebas", er et annet navn på han som var på langtur med sterke saker i sekken sin. - Fra ovennevnte blogg ved en selvoppnevnt bygdetulling.

  SvarSlett
 5. Meget bra sett og skrevet, Hummer!

  Det norske samfunnet begynner å minne mer og mer på det samfunnet Josef K befinner seg i i "Prosessen" av Franz Kafka.

  Josef K arresteres tidlig en morgen av politiet, uten at han aner hva han er mistenkt for.

  Idag er vi alle en Josef K.

  ---

  Deres største idol

  Tilhengerne lider jo av et Medina-syndrom, der de er fanget i sin ideologi, og tvunget til å hylle føreren i frykt for sine liv. Det samme gjelder etterhvert også mange nordmenn som forvirret og paralysert ikke tør påpeke helt klar urett.

  Det beste som nå kan skje, er at flere av både dem, og også av nordmenn, kan begynne å lese seg opp litt på denne allestedsnærværende ufeilbarlige ideologien, og befrir seg fra dette Medina-syndromet.

  Det virker som om hersketeknikkene har tiltatt i antall og styrke de siste par ukene.

  Hvis vi tillot oss å føye oss etter det nye regimet hvor kun regimegodkjente meninger skulle aksepteres, hvor ville vi da ende?

  Vi skal følge det vi vet er rett, og påpeke det vi vet er galt. Vi har ennå fornuften og bakkekontakten. Når vi hører varselklokkene i det fjerne, så er det på tide å reagere.

  Genial tittel, B!

  SvarSlett
 6. Jeg ble forferdet da jeg i ABBs manifest leste at han liker trance-DJ'n Armin van Buuren. Det er jo min favoritt-DJ! Innebærer det at jeg er høyreekstremist!? Huttetu! Best å kaste alle CDene og slette alle mp3-filene.
  Ang Willoch. Hvorfor gidder folk å bry seg om hva syvende far i huset mener om alt? Han var "stor" da jeg var ung, og det er veldig veldig lenge siden.Da tror jeg til og med at Willoch var høyremann og konservativ. Det var som sagt veldig veldig lenge siden. For min del må Willoch gjerne konvertere i hornet sitt på veggen bare jeg slipper de venstreekstremistiske pk-piplydene hans.

  SvarSlett
 7. Godt om syvende far i huset, som henger i et horn på veggen.

  Rita karlsen har en ny kronikk, hvor hun tar for seg den nye ytringsfriheten

  Det kan synes som om alle som uttaler seg offentlig, bøyer seg og tilpasser seg sharia, dvs slik sharia tar sikte på å styre også i Norge, "når vi blir mange nok....".

  Man må ikke miste det vesentligste av syne, og la seg bøye fordi landet er i "offentlige sorg". Fordi de som ikke vil Norge vel, vil benytte denne anledningen til å stramme til, i en tid hvor regjering og folk ser ut til å være ekstra føyelige.

  Det er bare bedrøvelig.

  SvarSlett
 8. Jeg ser det er mange som reagerer på det samme, både her og ellers der ute på nettet, at man nå ønsker å kneble de som har vært motstandere av islam og multikultur, enda mer enn før.

  Jeg tror dette kan slå tilbake på dem selv, det er i alle fall viktig å prøve å argumentere saklig tilbake mot usaklighetene man nå serveres, folk flest er ikke dumme, de vil se hvem som faktisk har rett. Man må bare ikke synke ned på samme lave nivå, det er viktig å holde hodet kaldt, og klart.

  SvarSlett
 9. Jeg befinner meg i sharialandet Sverige, som hadde sitt eget lille terrordåd ved juletider i fjor. Jeg husker nyhetsoverskriftene den gang. Selvmordsbomberen Taimour Abdulwahab var alene om bomben, mutters alene var han, bomben hadde ingenting med fredens religion islam å gjøre og det var synd på gutten, stakkars. "Utanförskapet" og Sverigedemokraterna hadde skylden. Og Abdulwahab var vel egentlig ikke muslim heller.
  Senere kom det frem at Abdulwahab hadde planlagt terroren i Luton i UK med flere andre muslimer og at det var hatet mot vesten som var motivet. Det var MSM ikke særlig interessert i å formidle. Lokket ble fort lagt på da det kunne skape "rasism och främlingsfientlighet" hvis man skrev for mye om saken.
  Sammenlign dette med ABBs forferdelige handlinger. I svensk media heter det at ABB er kristenfundamentalist, veldig kristen er han, og at samtlige som nevnes i hans manifest er medskyldige og at det også i dette tilfellet er Sverigedemokraternas skyld hele greia.
  Det er alltid Sverigedemokraternas feil. Minipartiet som fikk 5.7 prosent av stemmene i sept 2010, har skyld i alle terrorhandlinger i hele verden.
  Snart er Norge like shariainfisert som Sverige. Jeg ser i alle fall ikke lenger forskjell på VG og Aftonbladet resp. Dagens Nyheter og Aftenposten. Samme marxistmultikultiproganada side opp og side ned. Og folk løper til kiosken for å kjøpe "nyheter". Det finnes ikke håp lenger for Norge og Sverige. Betale for propaganda! Herregud!

  SvarSlett
 10. Jeg boikotter faktisk bevisst Sverige som ferieland på grunn av den horrible politikken de fører. Vi måtte derimot dessverre gjennom Sverige en gang på vei hjem fra Danmark, og endte opp i Landskrona for overnatting. Det er den mest gufne opplevelsen vi har hatt på lang tid, ikke bare var hotellet skummelt, hele byen var en spøkelsesby. Seinere har vi lest om mye kriminalitet i den lille byen, som dens nye borgere stod bak, vi reiser nok aldri tilbake der igjen.

  Ja jeg tenkte nettopp på hvordan reaksjonene hadde vært om bombem ble sprengt utenfor Israels ambassade, og om det var jødiske skolebarn som var blitt beskutt. Ville alle de som er i gang med heksejakt da gått i seg selv og sett på hvordan Israel er blitt demonisert i dette landet? Å nei du, det ville vært en stakkars traumatisert person som vi måtte forstå, og definitivt ikke stigmatisere alle med samme syn....

  Jeg kjøper ikke norske aviser, det er ille nok å lese dem på nett.

  Nå leste jeg at det ble avverget en terroraksjon mot Sverige i går, men har ikke sett avisene skrive om det..

  SvarSlett