Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 14. august 2011

Når etterpåklokskap er den eneste klokskap.

Media har ikke sett ut til å ville gå i seg selv etter den grusomme terroraksjonen som rammet oss for 3 uker siden, og verst av de alle er VG. Jeg har aldri hatt respekt for den avisen, jeg kjøper den aldri, og leser den sjelden, men som mange andre svipper jeg innom den på nett, dog aldri som førstevalg, for å se hva som skjer. 

Og i løpet av de siste ukene har avisen hatt svært mye på hjertet.
Mange er de som skal henges ut, og store oppslag er brukt på mennesker som tilsynelatende har gått i seg selv, og angret på tidligere utspill og måten å ordlegge seg på.
En av disse er tydeligvis Tybring-Gjedde, som, om man leser overskiftene i VG, ser ut til å angre på stort sett alt han noensinne har sagt, mens når man leser saken ser man at han kanskje ville ordlagt seg annerledes i dag. Hvem ville vel ikke det? Jo forresten, VG, for de er visst ufeilbarlige.
Ikke nok med det, de er løgnaktige og.

For hva presterer de vel ikke å skrive om document.no? Jo de fremstiller dem som «en ekstremistisk og høyreekstrem hatblogg». Dog er ikke dette deres egne ord, for VG kjenner nok godt til document og vet at dette er så feil som det kan bli, nei de henviser til den tyske! avisen Der Spiegels omtalelser av stedet.
Wow, når ble tyske aviser spesialister på norske blogger, hvor stø er disse tyskerne i norsk, har de kanskje misforstått noe de har lest på, tja f.eks VG, eller hva i alle dager er grunnen til at VG henger ut document på denne særdeles ufine måten? Saken er ellers full av feile påstander og viser at det hjelper ikke å sette hele 4 journalister på saken, feil blir det okkesom.

Document ligger på et mye høyere kvalitetsmessig nivå enn det VG noensinne har gjort, selv på en god dag. Documents artikler og kommentarer er mye mer gjennomtenkte, saklige, informative, korrekte, og interessante. Og for å virkelig sette prikken over i-en har VG nå fjernet muligheten til anonyme kommentarer, noe som på ingen måte slo heldig ut for dem, for de anonyme kommentarene på document ligger langt over i seriøsitet og saklighet enn det kommentarene under fullt navn gjør på VG sine saker. Det kan se ut til å være grunn til å tro at en del av de som kommenterer under fullt navn til dels mangler både hemninger og intelligens, f.eks er det en dame som kommenterer på VG i dag som bruker eget navn, men bilde av ABB, hva feiler det folk, og hvorfor fjerner ikke VG dette?
Det å kommentere og skrive anonymt er ikke synonymt med at det som skrives er ekstremt eller usaklig, tvert imot vil jeg til dels si, da sier man hva man tenker uten å måtte ta all verdens forbehold om hva gamle tanter, kommende arbeidsgivere og alle andre måtte mene og tro om dette, hvem vet hva fremtiden vil bringe, og som av akseptable meninger i dag vil bli sett annerledes på i fremtiden? Og man slipper å bli oppsøkt av skrullinger som skal hevne seg over å ha blitt krenket og fornærmet, som det finnes nok av eksempler på i disse tider.

Mens alle andre utsatte valgkampen, har VG nå i flere uker følt seg hevet over den slags trivialiteter, og har bedrevet uthenging av Frp, gravd frem uttalelser og hengt ut meninger sagt lenge før noen visste hva som skulle komme til å hende 22. juli. 

Og hvor mye har vel ikke VG håvet inn på dette? Mens noen av de som tjente store penger på blomstersalg sa at de ville gi bort overskuddet av salget, har jeg ikke hørt VG si det samme, den tanken er nok fjern for dem. Hva sier dere VG, var ikke det en god ide'?

Og for virkelig å bevise at de på ingen måte vet hvor grensen går, kan de i dag presentere både bilder i hopetall og attpåtil film, hvor ABB er med politiet tilbake på Utøya for å vise hvordan han drepte. VG eier virkelig ikke skam når de slår dette opp som de gjør, har vi virkelig behov for å se dette VG, eller er det bare så ufattelig stort for dere å være først og eneste, at alt annet må fare?

Fysj og atter fysj!

Og så har vi uthengingen av politiet. Det er ikke vanskelig å vite hva som burde vært gjort når man sitter i fred og ro med fasiten i hendene, selvsagt har politiet begått noen feil i denne saken, det var ikke til å unngå i det infernoet av kaos som oppstod den dagen, selvsagt kommer det til å bli en gransking, men trenger de berørte å lese i avisene dag ut og dag inn om dette og lure på om deres kjære kunne vært reddet, om politiet hadde gjort noe annerledes?
Vil det bringe noen tilbake?

Politiet hadde hastverk og en uoversiktlig situasjon, VG vet så ufattelig godt hva de driver med og har god tid til å tenke seg om, jeg må bare beklage og si at det på ingen måte ser ut til å hjelpe.

Dessverre kan jeg ikke slutte å kjøpe VG, jeg må i så fall begynne først, men jeg håper alle andre der ute som kaster vekk sine penger på dette mølet slutter med det.

Det finnes så mye bedre ting å bruke disse pengene sine på. Hvor mange barn sulter daglig i hjel i Afrika?
Hva med å heller sende pengene der, så slår man to fluer i en smekk og gjør to gode gjerninger.

5 kommentarer:

 1. Håpar at redaksjonen i VG les dette. Synd at det ikkje er mulig å sei opp NRK nyhetene òg, der driv dei gratis valgkamp for AP på 4. veka no.
  -m-

  SvarSlett
 2. Det gjør de neppe. Ikke kan man legge inn linker hos dem som man kunne før heller, best å slippe uheldig påvirkning fra de troløse.

  Skulle gjerne sagt opp nrk og ja, propagandakanalen som skal veilede oss så vi ikke trør feil.. Hva skulle vi gjort uten dem, hvordan ville vel landet ha vært...? Ikke til å tenke på!

  SvarSlett
 3. Noen ganger sitter jeg med følelsen av å bo i DDR. Har lang erfarig med DDR, dessverre.

  SvarSlett
 4. Hei! Flott innlegg. Jeg synes nøyaktig det samme som deg og har irritert meg grønn over avisen siden dagen etter terroranslaget. VG har ikke vist noe som helst tegn på moderasjon eller motvilje til å tjene grovt på tidenes verste handling i Norge i fredstid. Det er forkastelig, avskyelig og ja... det meste av stygge ord kan brukes. Har selv skrevet om dem på min hjemmeside.

  Hvis du har lyttet på NRK P1 så vet du også at de faktisk er helt på høyde med VG hvis ikke verre. Der samles alle meningsfeller til hyggelige "debatter" både sent og tidlig i for eksempel Her og Nå. Ytterst sjelden er det en meningsmotstander med, bare når saken absolutt krever det. Til og med i sommeråpent er som regel de fleste gjestene i sofaen fra samme politiske miljø og gjerne både kolleger og bekjente. Man kan bli kvalm av mindre. Dette er virkelig ikke et demokrati verdig!!

  SvarSlett
 5. Takk for det! :-)

  Ja, jeg tror vi er mange som har reagert på dette, jeg merket meg også at fra dag en var de igang, det var sjokkerende å se hvordan de turte frem allerede da.

  VG er ikke alene nei. Nrk orker jeg sjelden å høre på, jeg fikk dog med meg deler av en debatt hvor man prøvde å korsfeste Hege Storhaug, det var så belastende å høre på at jeg måtte rett og slett skru av. Det er ikke bra for hjertet.

  De er overalt ja, de med de riktige meningene. Vi skal ha mer demokrati og mer ytringsfrihet, men jeg får inntrykk av at det kun gjelder de stuerene. Intet er nytt under solen, og de korrekte er bare enda mer korrekte, der de soler seg i glansen av seg selv.

  SvarSlett