Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 19. juli 2013

Verden humper videreDet har vært lang blogg-pause, men siden jeg har fått noen hyggelige tilbakemeldinger fra lesere som savner nye innlegg, skal jeg prøve å skrive litt oftere fremover.

Verden blir tilsynelatende stadig mindre, og nå har også norske kvinner fått kjenne sharia-lovene på kroppen. En norsk kvinne er i disse dager dømt til fengsel i Dubai, siktet for å ha blitt voldtatt. 
Så absurd er det faktisk, hun anmeldte en voldtekt, og ble derfor selv siktet. 

Det er i grunn ingen grunn til å bli overrasket, det mest overraskende er kanskje at kvinnen er norsk, og at Dubai, som liker å fremstå som et forlokkende ferieland, tar sjansen på å ødelegge sitt, etter mitt syn ikke veldig gode rykte, men dog, på en sak som dette. En ting er at jeg ikke forstår kvinner som reiser til land som dette, på den annen side skal man jo være fordomsfri og inkluderende, så derfor bør man kanskje ikke advare norske kvinner mot å reise til land de kan bli fengselet for å bli voldtatt? Det er vel en form for berikelse og livserfaring det og.  

Heldigvis ble jo denne saken kjent, så nå frister det kanskje ikke vestlige kvinner like mye å reise til land som dette, jeg håper virkelig at Dubai og andre land med tilsvarende lovverk opplever fullstendig turist-krise, noe annet har de ikke fortjent, men det er vel å håpe på for mye.

Ellers leste jeg nylig en annen sjokkerende sak. Grooming-saken i England var guffen og ynkelig, det at man lenge ikke våget å ta fatt i en motbydelig og omfangsrik overgrepssak mot unge, forsvarsløse jenter, fordi gjerningsmennene utelukkende var asiater (stort sett pakistanere og muslimer) viser hvor ille det har blitt. Men det stopper ikke der. Seksuelle overgrep og voldtekter av taxi-passasjerer i England og spesielt i London er også ekstremt høyt:


However, a much acclaimed report pro­du­ced by the London Metro­poli­tan Police Service estimates that on average there are a total of 1,125 sexual assaults, including rapes, each year involving taxi drivers in just Lon­don; this works out to approximately 22 sexual assaults against women by taxi drivers each week in England’s capital city alone.

Moreover, according to a report entitled, “Ending Violence against Women and Girls in the UK,” published by the Home Office in March 2013, only around one in ten women who experience serious sexual assault report it to the police. As a result, one can infer that the actual number of taxi rapes across Britain as a whole is far greater than many are willing to admit.

Apart from a few highprofile cases, taxi rapes are rarely reported by national newspapers in Britain, apparently because the politically incorrect crimes are not deemed to be newsworthy.

Politisk ukorrekte saker har altså liten nyhetsverdi, det vil vel da i praksis si at saker hvor ofrene er innfødte og overgriperne ikke-etniske ikke er noe man liker å skrive om. Derfor overså man lenge groomingen, derfor fokuserer man ikke på taxi-voldtektene. 
Og hvordan er det her til lands? Hvem vet.
Motbydelig? 

Man begynner jo å lure på om ingen av ofrene har nær familie eller venner med politisk makt, og om ikke en gang det hjelper, så hjelper ingenting. Om din egen datter blir ødelagt som en av mange uskyldige ofre for den hemningsløse innvandringen, og du ikke engang da stopper opp for å tenke litt, da er det faktisk ikke håp.

Man kan synes saken med voldtektsofferet i Dubai er ille, men er det egentlig noe særlig bedre her til lands eller i Europa generelt, når man later som ingenting over koblingen etnisk norsk/europeisk offer og utenlandsk (ikke-vestlig/svært ofte muslimsk) gjerningsmann? Jeg maser kanskje mye om dette, men jaggu skal ikke dette bli feid mer under teppet, der er det haug fra før.

Ellers hadde jeg en avis-aha-opplevelse nylig. Jeg plukket opp et Dagblad som var etterlatt på et fly. Jeg kjøper aldri aviser, leser bare aviser på nett, men satte meg til å bla gjennom denne avisen. Etter å ha lest en typisk dagblad-korrekt-kronikk begynte jeg å se nederst etter kommentarfeltet.. men det var det jo selvsagt ikke i papiravisen. Merker at jeg faktisk oftere leser kommentarene under enn selve saken, og at de faktisk ofte er bedre skrevet, mer korrekte eller fyller på med fakta, frem til de blir slettet da.

Så leste jeg en annen sak, det var vel om Tybring-Gjedde som er utpekt som det store monsteret uansett hva han måtte si, og der hadde de faktisk lagt til leserkommentarer plukket fra twitter. Det absurde var at de kommentarene de hadde plukket ut, var helt imot TG, men om man derimot leser kommentarene usensurert på nettet de gangene man faktisk har mulighet til å kommentere, er det som oftest et helt annet syn som dominerer, blant selveste Dagbladets skrivekyndige lesere.

Konklusjonen min er: hold deg unna papiravisene, hvor sensuren og utopien ennå råder for fullt, les heller avisene på nettet, der er ikke sensuren like dominerende, før moderator har fjernet de mest informative og utfyllende kommentarene fra leserne i alle fall..

2 kommentarer: