Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 28. mars 2013

Mitt liv som kalkunAv og til tar livet en litt uventet vending..
Da vi hadde tenkt å legge oss i går, rett etter kveldsnytt, annonserte nrk at de skulle sende programmet «Mitt liv som kalkun».  Eh.. ja akkurat, det var jo en sær tittel, men det ble til at vi ble sittende litt til for å se hvor dette ville ende, og programmet var så fascinerende at vi endte opp med å se hele..
Som tittelen delvis forteller, handler dette altså om en mann som levde med kalkuner, ville kalkuner i Florida. Han får en del kalkunegg av en bekjent, disse ruger han ut, og når kalkunene klekkes sitter han klar for å «prege» dem, det vil si at den første kalkunen ser vil den oppfatte som mor, og følge. Har jo hørt om dette før, men trodde vel ikke helt at det fungerte sånn, men det gjør det.

Så med en flokk på rundt 15 kalkuner på slep, gikk altså denne mannen rundt i skogen et års tid og var «mor» for disse. Han måtte tilbringe hele dagen sammen med dem, for de kunne ikke selv beskytte seg mot farer i begynnelsen. Etter hvert vandret de mye rundt i skogen der han bodde, et sted med et rikt dyreliv, og det var morsomt å se kalkunene leke med andre dyr de traff i skogen, som rådyr og ekorn, jeg trodde ellers ikke at forskjellige dyrearter hadde noe med hverandre å gjøre på den måten.Joe, som kalkunmoren heter, lærte seg også å tolke en del av språket til kalkunene, han lærte hva en del forskjellige slanger ble kalt på kalkunspråket for eksempel, og de skilte forskjellige arter fra hverandre. Kalkunene vandret rundt i skogen i flokk og levde i nuet, karpe diem kan man vel si, med Joe som fascinert medlem av flokken. Disse fuglene er tydeligvis mer intelligente enn vi antar, i likhet med mange andre dyr vi helst ser på som mat, og ikke fascinerende, levede skapninger. 

Kalkunene hadde også forskjellig personlighet oppdaget han tidlig, en var veldig kosete og skulle stadig klappes, spesielt to av dem fikk han et spesielt forhold til.

Programmet ligger tilgjengelig på nrk frem til 7 april 2013, og jeg vil på det sterkeste anbefale å  se dette, det var virkelig en selsom opplevelse.
2 kommentarer:

  1. Eg såg også dette programmet, kjempekjekk og veldig interresant.

    -m-

    SvarSlett
  2. Ja det var det, da det gikk i reprise måtte jeg se det en gang til.. ;-)

    SvarSlett