Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 16. august 2012

Når det verste skjer..


I løpet av det siste halvannet år har et ekstremt høyt antall foreldre i dette landet opplevd sitt livs verste mareritt. Hva kan være verre for en far og en mor enn å miste sitt barn? Enhver som selv har barn, eller et minimum av menneskelig innsikt, vet at man frykter ikke noe mer enn det at noe alvorlig skal skje med ens barn.

22. juli i fjor mistet 69 familier sine aller kjæreste brått og brutalt da terroren rammet Utøya. Denne sommeren har en annen familie opplevd noe som kanskje er enda et hakk verre, da Sigrid plutselig ble borte, og man ikke aner hvor hun er. Hvilke tanker som går gjennom hodene deres er ikke vanskelig å forstå, et bittelite håp er der kanskje, men mest av alt tenker man på alt det grusomme som kan ha skjedd, som man alltid gjør i slike situasjoner.

Det er nesten merkelig å forstå at noen så plutselig kan bli så totalt borte. I vår digitale tidsalder, med elektroniske spor og overvåkningskamera så mange steder, er det rart at man omtrent ikke har noe å gå ut fra. 

Det var foreldrene som led de største tapene etter 22.juli, selvsagt. Derfor var det direkte vondt å lese i dagene før 22. juli i år hvordan Ap/Auf prøvde å holde foreldre og familie borte fra Utøya den 22. juli i år, det var nesten så man ikke trodde det man leste. Etter mye frem og tilbake skulle så omsider foreldrene få komme ut på øyen frem til klokken 12, så måtte de forlate stedet, for Ap/Auf skulle ha sin markering, men de kunne få komme tilbake igjen etter klokken 17...

Respektløst er bare forbokstavene, det var vanskelig å forstå at man kunne være så blottet for forståelse overfor de virkelige ofrene. 

Den 22. juli måtte jeg bare holde meg langt unna TV, jeg orket det ikke. Det som begynte som en fin markering etter 22. juli i fjor, endte på et tidspunkt opp som noe kvalmt, selvdyrkende, og absurd nok, med tanke på hvordan man omtaler nasjonalisme i dag; ekstrem-nasjonalistisk. Jeg fikk etter hvert følelsen av at man nesten hadde glemt ofrene, og gått over til å dyrke sorgen, dyrke hvor flinke man var til å takle et umenneskelig angrep, hvor flinke man var til å snu det andre kinnet til, hvor flink man var til å gå i flokk. Ikke minst fikk man dette inntrykket etter reaksjonen på sangen til deLillos, de satte ord på det som skjedde, men man skulle ikke nevne det som skjedde, man skulle bare dyrke sorgen, dyrke rosetogene, dyrke at man elsker Oslo. 

Jeg har sett i ettertid at det er flere som har sittet med disse følelsene. 

Men det er flere som har mistet sine barn i denne perioden. Hun er antagelig glemt for de fleste, men Eva Helgetun ble bare 14 år, hun tok sitt liv etter å ha blitt voldtatt av tre menn, av utenlandsk opprinnelse, i fjor vår. Hun er langt fra den eneste, men kanskje den eneste som har blitt kjent i media fordi foreldrene tillot fokus på saken. Og hvor mange andre unge jenter er ødelagt for livet av lignende årsaker, selv om de ennå er i live?

22.juli-rapporten som nylig ble lagt fram var antagelig et sjokk for regjeringen, det var vel ikke dette de hadde ventet. De ble selv kraftig kritisert på flere punkter, og media har, egentlig ganske uventet, kjørt hardt på og krevd statsministerens og andre sentrale personers avgang. Det er alvorlige ting som har kommet frem. En ting er all dillingen med å få stengt gaten ved regjeringsbygget. Dette kunne ført til at vi hadde mistet mange av de som styrer landet, det er i grunn merkelig at egen sikkerhet ble så lite prioritert, men på den annen side hadde det nok ikke hindret bomben, for den hadde blitt plassert et annet sted.

Det som er mer alvorlig er at det ser ut til at man faktisk kunne stoppet Breivik på vei til Utøya, da man hadde bilnummeret, og kunne sendt ut etterlysning. Mye sviktet i mange ledd, og det er svært mye som bør ryddes opp i.

Denne saken taes på alvor. Men hva med den andre saken, hvor Eva Helgetun var offeret? Det er regjeringen som er ansvarlige også her, og om ikke alle ofrene kommer på en gang, er det svært mange av dem, så oppsummert er det en særdeles alvorlig sak, som noen burde stilles til ansvar for.

For det skjer igjen og igjen, at regjeringens innvandringspolitikk fører til uheldige episoder med døden eller alvorlige episoder og nye ofre til følger, men når skal noen stilles til ansvar for det?
For en uke eller to siden ble en 18 år gammel jente voldtatt i en pirat-taxi, kjørt av en av utenlandsk opprinnelse,  nylig ble en annen 21 år gammel jente banket opp av 5 menn av utenlandsk opprinnelse,  hver uke er det ett eller flere nye ofre for den forfeilede innvandringspolitikken man har ført i dette landet, når skal noen stilles til ansvar for dette? 

Også disse ofrene har foreldre som sørger og fortviler.
Er ikke disse ofrene også verdifulle?

20 kommentarer:

 1. Jeg kan skrive under på hvert ord du sier her, ovenfor.

  Kynisme er nok et ord vi ikke kommer utenom her.
  Enkeltfamilier, druknende i det store bildet, skal betale den høyeste prisen for at multikultistene skal få fortsette å misbruke sin makt til å drive en politikk som er til skade for det norske folk.

  Når skal de stilles til ansvar?

  SvarSlett
 2. Syvåring i Sandnes forsøkt lurt inn i bil - av person av utenlandsk opprinnelse, forteller avisen fredag morgen. Gutten klarte å redde seg inn på REMA, hvor han ble tatt hånd om av personalet

  Heretter må barna hentes på SFO, har rektor bestemt. Får ikke gå hjem alene

  SvarSlett
 3. Tenk at slikt er blitt dagligdags, skrekk og gru for en fremtid ungene våre går i møte..

  Ja det er så lett å se bort fra alle enkeltepisodene. Tenk om de kunne organisert seg og stått sammen, så kunne de kanskje blitt hørt..

  SvarSlett
 4. Vi som er i stand til å se og forstå sammenhengene, har et ansvar for å få med oss dem som ikke har oversikten. Det dreier seg om slekt, omgangskrets, naboer og andre.

  Det drar seg til, og det hele ser ut til å aksellerere, bare de seneste par ukene med vold, forsvinninger, drap, trusler, politidramatikk, politikkdrama. Det hele går av hengslene.

  SvarSlett
 5. Ja, men det er ikke lett å overbevise, blir lett dårlig stemning om man prøver å fortelle sannheten, for mange har blitt så til de grader indoktrinert at de vil ikke høre det man sier, uansett hvor sant det er.

  200 personer i masseslagsmål og tilfeldige banket opp på Lillestrøm blir bare notiser...

  http://www.document.no/2012/08/malmo-200-personer-i-slagsmal/

  http://www.document.no/2012/08/tilfeldige-banket-opp-pa-lillestrom/

  Det var den lørdagen.. neste blir sikkert ikke bedre..

  SvarSlett
 6. Vil ikke høre...

  Naturligvis. Slik er det. Man vil ikke høre. Men når det er for sent, er det for sent. Vi må finne måter å få dem til å se, slik at de tror de har funnet ut av det selv. Hvis det kan være noen små hint, som kan flettes inn uten at det blir belærende, men bare et lite såkorn her og lite ett der, som kan ligge og godgjøre seg, slik at hver enkelt kan komme til erkjennelse ved å ha blitt oppmerksom på noen sammenhenger, som en prikk her og en prikk der, til det blir så mange prikker at du lett ser hvordan tegningen blir uten å trekke blyanten igjennom alle prikkene.

  De omtalte hendelsene er kun toppen av isfjellet. Alle som er blitt truet og truet til taushet, hører vi ikke om. Heller ikke alle som lar være å gå ut, men heller blir værende hjemme. Christian Skaug skriver godt om Atle Dyregrovs reaksjoner på at foreldre er mer redd for døtrene sine nå etter Sigrid-saken.

  Denne forfalskningen av virkeligheten ved å fortie den, er et svik både mot ofrene i enkeltsakene og mot folk i samtiden, samt at det hele forfalsker nåtiden for ettertiden.

  Disse notisene om Malmö og Lillestrøm, ville ha vært kjempesaker over flere sider i både VG og Dagbladet for noen år siden...

  SvarSlett
 7. Grei "huskeliste" for overlevelse i Det nye norge!

  "Try to force everybody you know into recognition of the situation."
  - Dette gjelder hele Det nye Europa nå.
  "It's a fact of life that we are hostages in our own lands."

  SvarSlett
 8. Ved å følge med på forholdene verden over, ser vi at det er samme reaksjon over alt. Man må forholde seg til de nye forholdene enten man vil eller ei.

  " a timely reminder that we must use the power of one, which is ourselves,
  to speak out, even if that means offending those in our own circles, such as family and friends. "

  Kommentaren er til forfølgelsene av både kristne og andre religiøse

  SvarSlett
 9. Er det ikke noe kjent med følgende?

  Pådrivere av multikulturalisme og politisk korrekthet
  " The government, universities, many churches, synagogues, and the media have become enforcers of multiculturalism and political correctness."

  Ja, her er det ingen forskjell på Europa, USA eller Australia  Kilde

  SvarSlett
 10. Jo man må komme med små drypp i enhver mulig sammenheng. Grunnen til denne bloggen var å prøve å opplyse de uopplyste, men sjansen for at de skulle komme innom her er vel ikke så stor... Vi diskuterer det i lunsjen på jobben, det man ser da er at "alle" ser problemet, også de som stemmer på den politikken som har ledet oss inn i dette, men likevel er det visst ikke nok til at de vil skifte spor.. Hadde et av sentrumspartiene, f.eks. Sp lagt om til en mye strengere innvandringspolitikk og stengte grenser, tror jeg de kunne havnet på historiske høyder ved neste valg, Borten Moe er et friskt pust, men det trengs mye mer.

  De hadde sin storhetstid ved EU-avstemningen, dette hadde virkelig vært deres store mulighet til en reprise, men de er for feige og for politisk korrekte.

  SvarSlett
 11. På tide å slutte å stemme på det partiet man eventuelt har arvet fra foreldrene, og som man stemmer på av pliktfølelse til gammel vane?

  Begynne å tenke selvstendig, og realitetsorientert?

  Bruk bloggen din som link og skriv innlegg her og der. Du har et spekter av temaer som interesserer mange og som angår mange! Tenk på den reponsen du fikk i VG for ikke så lenge siden:)

  SvarSlett
 12. All medfølelse til Sigrids nærmeste

  Når det er sagt, hvordan er det mulig at vi hverken ser livstegn fra henne eller at hun blir funnet? Kan det tyde på en planlagt aksjon? Kan hun være i fysisk god behold, men utenfor rekkevidde? La oss håpe at denne saken får en lykkelig slutt!

  SvarSlett
 13. Det var lettere før, da kunne man legge inn link under en del artikler på nettavisene, den muligheten ble helt borte etter 22.7.

  Det er virkelig rart denne saken med Sigrid ja. Vi kan jo krysse fingrene for en lykkelig slutt, som foreldre må man drives til vannvidd ved å ikke vite.

  SvarSlett
 14. Direkte link?
  Lett å glemme ting

  Er det ikke en direkte link mellom disse to sakene her?

  "Kastet molotovcocktailer mot bolig i Oslos fineste strøk
  «En kompis brenner deg i morra.»
  " (dagens, 2012)

  "Minst seks personer er bostedsregistret på adressen. En av dem er Marcus Rolandsen, styreleder i minnefondet etter
  Martine Vik Magnussen.

  Han var hjemme da bomben ble kastet mot nabohuset hans."

  "En annen beboer på adressen sier til Dagbladet at politiet har gitt dem munnkurv.

  Dagbladet følger saken." (2012)


  - Har Dagbladet glemt noe i mellomtiden her? Noe som henger sammen med noe..?

  Synes dagens sak er ekstremt anonymisert, som om det var en helt tilforlatelig hendelse, nesten som om gjerningsmennene kom helt tilfeldig forbi. Hva tar de sine lesere for?

  Det kan være nærliggende å spørre på hvilket nivå denne saken ligger i dag, og om naboene fortsatt har munnkurv.

  SvarSlett
 15. Det var lettere før

  Avpixlat har en bra diskusjon her, som gir god innsikt i hva svenskene tenker om kommentarfelter, meningsmonopol, enveiskommunikasjon og sensur - og også potensiale for politisk vold som følge.


  SvarSlett
 16. Hm... merkelig sak ja, hva ligger under her..?

  Skummelt med kommentarfelt, sannheten kunne jo komme frem ved et uhell..

  SvarSlett
 17. Ja, det er jo denne millardærfaren med forretninger i Bergen, da, og storpolitikk på høyt plan. Noen kan ha fått i oppdrag å få foreningen til å tie stille, og legge ballen død.

  Hva teller mest, internasjonale personlige forbindelser eller rettferdighet for enkeltnordmenn og pårørende?

  Alle har fått munnkurv, og Bla'et må bare pliktskyldigst følge opp saken, og samtidig gjøre den om til en sak om Særpe-ungdom som driver ...guttestreker på pene Oslo-addresser!

  SvarSlett
 18. Kan mistenke at det ligger noe slikt bak ja..

  Merkelig og hvor mange biler som plutselig selvantenner, i Oslo og i Malmø og deromkring, ingen som synes dette er noe å lage noe nummer av tydeligvis..

  SvarSlett
 19. Når politiet ikke er i stand til å forsvare seg og publikum, er det forsvaret neste. Dette gjelder land som Sverige, Belgia og Frankrike.

  "Ikke se, ikke høre, ikke fortelle"

  SvarSlett
 20. Pass på alle barn, alle jenter, og alle eldre, hele tiden! Sigrid er dessverre blitt funnet død i dag.

  SvarSlett