Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 23. august 2012

Alt er kvinnenes feil


Opp igjennom historien må menn verden over ha vært livredde for kvinner. Med tanke på alle tiltak de har satt i stand for å holde kvinner nede, ute og borte er det ikke måte på hvilken frykt de må ha hatt for disse damene.

De store religionene har ledet an. De religiøse lederne var bare menn, og det skulle de fortsette å være. Kvinner skulle tie, kvinner skulle dekke seg til, kvinner skulle holde seg hjemme med hus og barn, kvinner skulle varte opp mannen, kvinnen skulle underordne seg mannen.
Tanken på å skulle gi kvinner makt må ha tatt nattesøvnene fra disse staute mennene, ikke fikk de stemmerett når menn fikk det, ikke var de med på styre og stell.

Hva var de så redde for egentlig? At det skulle vise seg at kvinnene var bedre en dem? At det skulle vise seg at kvinnene var like gode som dem? Og hva så, hva er det med disse mennene som gjør at de må heve seg og hevde seg over halve jordens befolkning, hva er det som gjør at de noen steder er villige til å ødelegge sine døtres liv, sine koners liv, sine søstres liv, bare for å kunne hevde seg selv?

Ikke bare skulle kvinnene holdes nede, de skulle også tildeles skyld når noe gikk galt. Hekser ble brent i stor stil, heldigvis er det et tilbakelagt stadium i vår egen historie. Men i andre deler av verden er det ikke blitt bedre, noen steder faktisk verre. I den muslimske verden må kvinner gå tildekket, for å beskytte seg mot menn, det er kvinnens ansvar å hindre å bli antastet, det er kvinnes skyld om hun skulle bli det.  Oppfører ikke kvinnene seg som mennene ønsker er det stor sjanse for at de kan bli drept.

I land som Saudi-Arabia, og nå dessverre stadig flere andre land, er man så redd for kvinner, at man foretrekker å kle dem ut som spøkelser, sier i grunn mye om den kvinnefobien disse mennene må lide under at kvinner er skumlere enn spøkelser.

I disse dager kan man lese at Iran har konkludert med at kvinner ikke lenger skal få studere en rekke fag. Grunnen til dette er i følge avpixlat at kvinnene gjør det bedre enn menn, hvor forsmedelig da, ikke rart man må ta affære.

Hvor patetisk. Hvor ufattelig ynkelig, hvor ubeskrivelig barnslig. 

Er det rart muslimske land ikke klarer å bidra med noe som helst av oppfinnelser eller viktige oppdagelser når de er mest opptatt av å holde kloke hoder unna læring og kvinnene nede og borte? I England er man pålagt å undervise at det var muslimene som oppdaget tallet 0, noe som ikke stemmer, det kommer nemlig fra India, så ikke engang den oppdagelsen kan de faktisk skryte på seg.

Men også vi har våre egne svin på skogen. Bloggeren Eivind Berge og en del andre ser ut til å mislike at kvinner i vårt land har fått frihet til å velge selv. Tenk at kvinner velger bort menn de ikke liker, tenk at noen heller vil leve alene enn sammen med en håpløs fyr, tenk at kvinner skal få velge selv hvordan de vil leve sine liv.

Jeg har tidligere skrevet om at verden mangler rundt 200 millioner kvinner. De er enten drept eller fikk aldri bli født, på grunn av sitt kjønn.

Dessverre går vi ikke i riktig retning, ting blir ikke bedre, ting blir verre. I vår frie del av verden leser man stadig om nye tilbakeslag. Den norske, gode, sympatiske og snille mannen er utrydningstruet og i fare. Norske menn som stort sett respekterer og anerkjenner kvinner som likeverdige er i verdenssammenheng nesten en kuriøsitet.

Det er dessverre ikke nødvendigvis sånn at det gode overvinner det onde, oftest er det motsatt.
Det er antagelig kvinnenes feil det og..

Jeg skrev tidligere om en forfatter jeg leste noen bøker av, og som jeg likte godt, han lager også musikk, og har skrevet en sang som heter «Alt är kvinnans fel.»
Det passer kanskje å avslutte med den.

10 kommentarer:

 1. At de insisterer på vivill-vivill! nullen ;) viser bare hvor standhaftig innstilt de er på på alle mulige måter å forfalske historien. Og så langt er det altså kommet i England.

  Når kommer det pålegg fra høyeste hold om at samme historieforfalskning skal forkynnes her fra alle landets katetere?

  SvarSlett
 2. Henviser til en link. Her er et meget godt innlegg med betraktninger rundt nåtiden og fremtiden samt et tilbakeblikk til Moster og Stiklestad


  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg havnet på en sak om Dan Børge Akerø... var kanskje ikke den du tenkte på..?

   Slett
  2. Nei, det var ikke Dan Børge, men Thorbjørn..oppkalt etter 36,9. Vet ikke hvorfor kommentaren lå under Dan Børge, men var uansett redd for at den ville bli slettet. Må ikke snakke om Thorbjørn..! Et innlegg på Verdidebatt om Thorbjørn er også slettet (Innlegget eksisterer ikke).

   Hvorfor dette hemmeligholdet? Hvorfor må ikke fakta opp på bordet? Tjener hemmeligholdet AUF? Ap? Regjeringen? Er hemmeligholdet rettsstaten verdig?

   Det var endel slike spørsmål dette lange innlegget inneholdt. Det var nok spørsmål der til å indikere at de før eller siden må diskuteres. Saken vil uansett forfølge de røde.

   Hovedspørsmålet blir foreløpig stående. Hvorfor plukket ikke Thorbjørn opp flere? Straffeloven angir at man ikke skal forlate skadede personer. Hvem bestemte at kapteinen ikke kunne redde flere av ..barna.. ombord på det ombygde militærskipet?

   Slett
  3. Jeg så ikke den kommentaren, og finner den ikke heller, er vel slettet da..

   Thorbjørn ja...Merkelig stille om den saken, i media, men i debattfelt rundt om koker det, om Eskil og om Thorbjørn.
   På Hegnars forum er det stadig debatt om dette blant annet, der legger de ikke fingrene mellom.

   Her er noe aftenposten skrev om hva som hendte på MS Thorbjørn:

   http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Dette-skjedde-pa-MS-Thorbjorn-6736431.html

   Slett
  4. Ja, den i aftenposten leste jeg. Informativ. Men det er tydeligvis en hel del mer å si om saken.

   Slett
 3. Stort sett så gjør ikke mennesker ting helt uten grunn. Tenk deg at du lever i år 1620. Du er en fattig mannlig smed. Alene kan du fø deg selv på 4 timers arbeid om dagen. Skal du fø en kone og 7 barn må du jobbe 14 timer om dagen.

  Når du skal velge kone har du valget mellom en dame som har en del sex med forksjellige menn og en jomfru. Fraværet av DNA testing gjør at du aldri vil kunne få bevis for at barna er dine, du må stole på henne. Hvem tror du er et godt valg som kone for en mann i den sammenhengen? Dama som har sex med andre og lett kan være blitt gravid rett før hun øtte deg og ikke har noen sperrer mot å ha sex med en mann hun nettopp har møtt eller en kvinne som har demonstrert evnen til å styre seg for å oppnå mere langsiktige mål? Det er åpenbart at kvinnelig kyskhet var essensielt for menn fordi kvinner kunne lure dem og si at de var far til barn som ikke var deres.

  Hvis du vil ha en dypere forståelse for de egentlige grunnene til at ting har fungert som de har gjort så les disse:

  http://owningyourshit.blogspot.no/search/label/patriarchy?updated-max=2012-03-25T18:49:00-07:00&max-results=20&start=3&by-date=false

  http://www.pellebilling.se/wp-content/uploads/Manifest_Pelle_Billing.pdf

  SvarSlett
 4. Eh.. hvor kom egentlig dette inn i bildet? Hvem damer holder seg med har da ikke noe med saken å gjøre her,og hvor kysk hun er, og hvorfor late som man lever i 1620 når man lever i dag? Man ser jo i dagens moderne samfunn, at det fungerer helt utmerket at kvinner jobber, klarer seg selv, før seg selv, og strengt tatt ikke trenger en mann, hva er det som gjør at dette er noe man skal forhindre? Må menn ha kontroll på kvinner for å føle at de er noe, må de styre ikke bare sitt eget med også alle kvinners liv, og hvorfor må de det?

  En kvinne som får et barn utenfor ekteskap har dessuten tradisjonelt fått store problemer, fordømmelser og økonmiske problemer, noe ikke en mann i samme situasjon har fått, det er dette evinnelige behovet for å styre over og undertrykke 50% av befolkningen jeg skriver om, hva som gjør at menn føler de har et behov for det.

  Kvinner gjør det som nevnt minst like bra som gutter på skolen, men i mange samfunn skal ikke kvinners kapasitet brukes, fordi det ikke passer menn. Ser ingen grunn til å vise noen som helst forståelse for det, gjør du?

  SvarSlett