Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 23. september 2011

Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

Det er forskjell på folk.
De siste dagene har man fått vite mer enn man strengt tatt ønsker om privatlivet til Frperen Bård Hoksrud. TV2 hadde, uvisst av hvilken grunn, sendt etter ham et TV-team for å dokumentere hans bevegelser på en tur til Riga, hvorfor i alle dager kan man jo spekulere i. Er dette noe TV2 pleier å gjøre når norske politikere drar på tur, eller hva visste de?
Mannen ble avslørt som sex-kjøper i et 10 minutters innslag på nyhetene, og stod fram som en angrende synder.
Han brøt loven, og tar visstnok sin straff for det, som er en bot, ikke fengsel.

MEN, dagen etter kunne man i en notis, under de enorme overskriftene om tidligere omtalte Bård, lese at en ordfører var siktet for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente. Ingen avsløring av identitet, ingen avsløring av hvilket parti, selv om saken det er snakk om er mye mer alvorlig enn den de valgte å fokusere på, det er flere enn meg som har reagert på dette.
Mannen holder til i Gudbrandsdalen, noe som tilsier at han tilhører Ap eller Sp etter hva jeg har lest, kan grunnen til anonymiteten være så enkel at han ikke tilhører Frp?

Vi husker andre saker hvor Frpere har begått overgrep og hvor det er blitt stort fokus, med omtale og navn i media, nemlig Søviknes og Birkedal. Men, hvor mange fikk med seg at en Ap-politiker for noen år siden tilstod overgrep mot 10-15 gutter i alderen 13-15 år?
Hvem var han, og hvem husker ham?? Ikke vet jeg, dette må pressen ha forbigått i stillhet.
Så har vi Ap-politikeren på 27 år som ble straffet for å ha hatt et forhold til en 14 år gammel jente.
Vet visst ikke navnet å denne karen heller jeg.

Eller, hvem var SV-politikeren som ble dømt for hallikvirksomhet?
Og hvem husker saken om kvinnen som sa hun ble voldtatt av en Ap-topp for noen år siden?
Det jeg reagerer på som den store forskjellen i disse sakene, er at i de sakene der en fra Frp er mistenkt, så er man ute med en gang med navn på synderen, før man vet stort om saken, mens man i andre saker tydeligvis gjør alt man kan for å holde navnet skjult. 

TV2 hadde selv en kjent journalist som ble anmeldt for voldtekt, navnet hans ble ikke avslørt, hva var grunnen til det TV2?

Nå harselerer man med at Frp føler seg forfulgt, men har de ikke grunn til å tenke dette, når man ser den store forskjellsbehandlingen?

Etter 22/7 har media også gjort det de har kunnet for å ødelegge for Frp, med hell. Gamle sitater ble som nye, sitater som andre hadde uttalt før Carl I Hagen. Det man så ut til å forbigå i stillhet, der man fokuserte på ABB sitt tidligere medlemskap i Frp, var at ABB hadde skrevet i sitt manifest at han hadde som mål å ramme nettopp Frp. Så der har jo pressen vært svært behjelpelig, ikke bare har de gitt ABB en enorm publisitet, som var hans store ønske, selv hans mål om å ramme Frp har de gjort sitt for å oppfylle.
Da Hagen kommenterte ressursbruken av politiet etter 22/7, fikk han et hardkjør uten like, men hva ser vi nå, når det stadig økende antallet voldtekter ikke blir skikkelig etterforsket av mangel på mannskap? Og når det kommer til mindre alvorlige forbrytelser må man vel kunne tro at det nå er fritt fram?

Mange ser en forskjell, andre benekter det, eller mener at forskjellen er fortjent, men man må ha i bakhodet at nesten alle journalister i Norge hører til på venstresiden politisk, redaktører likeså.
Den fjerde statsmakt har svært mye makt, det er god grunn til å tro at dette preger resultater av valg og samfunnsutvikling mer enn mange liker å tenke på, og på en svært udemokratisk måte. Media er ikke bare overvåkere og kritikere, de er pådrivere og deltagere som med ofte ufine metoder skaper stemninger og forteller halve sannheter.

Og mange av oss som foretrekker demokrati og rettferdighet liker det ikke.

2 kommentarer:

  1. Ble avisene tvunget til å offentliggjøre navnet på Ap-ordføreren? Ingen vei utenom?

    Nå er navn og bilde i alle fall offentliggjort.

    SvarSlett
  2. Tror ikke de ble tvunget nei, men når man hadde gått ut med at han kom fra Gudbrandsdalen, begynte jo spekulasjonene, og det viste seg at han måtte komme fra AP eller Sp. Han valgte vel å gå ut med det selv, for å hindre at andre skulle bli mistenkte, sa han, men det er vel grunn til å tro at han skjønte at det ville bli avslørt snart uansett.

    SvarSlett