Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 9. september 2011

Er den ene terroristen bedre enn den andre terroristen?

Etter årets terroraksjon i Oslo og på Utøya fikk vi plutselig her i hittil trygge Norge kjenne skrekken og sorgen over et ondskapsfullt, meningsløst og totalt uventet angrep på tilfeldige og uskyldige mennesker, som endte opp som brikker i et spill hvor en tvers igjennom ond person ønsket å tilrøve seg hele verdens oppmerksomhet.
Og det klarte han.
Pressen har fråtset i saken daglig siden den skjedde, og velvillig hjulpet terroristen med å få sitt ønske oppfylt; masse publisitet og budskapet sitt markedsført.

Andre steder i verden har terror vært mer vanlig, om ikke dagligdags, så har den og er den en evig trussel som mennesker har hengende over seg, og nok aldri slutter å tenke på.

Ett av landene som har opplevd uendelig mye terror er Israel. For noen år siden ble busser, kafeer, markeder og andre steder det gjerne befinner seg et tilfeldig og stort antall sivile mennesker, ofte kvinner og barn, rett og slett sprengt til himmels, helt uten forvarsel.
Fortjente disse menneskene å dø mer enn våre ofre fortjente å dø?

Israel gjorde det de kunne for å stoppe dette, og klarte det i stor grad. Det stadig omtalte sikkerhetsgjerdet satte er effektiv stopper for denne terroren, gjerdet som mange i Norge, også mange politikere, krever at blir fjernet.

Denne uken kunne man lese i Dagbladet (avisen jeg ofte misliker, men som tross alt er hakket bedre enn de fleste andre aviser, fordi de en gang i blant (og mer kan man dessverre ikke forvente i dette landet), en svært sjelden gang altså, slipper til en artikkel med en litt annen vinkling enn den man ellers forholder seg til) at Norge gir penger til palestinske selvstyremyndighetene (PA), som bruker store pengesummer til å lønne terrorister som sitter i Israelske fengsel med svært høye månedslønner. Og det er bare terrorister som får denne belønningen, ikke vanlige kriminelle.

Det burde vært en selvfølge at en så alvorlig sak blir omtalt i norske aviser, men det er det ikke, så all ære til Dagbladet for å faktisk publisere dette.

Saken er altså at Norge, med Ap i spissen, er med på å sponse andre lands terrorister med våre skattepenger. En av terroristene tok livet at 66 personer i sine aksjoner, nesten like mange uskyldige som det vi mistet i sommer, hvordan kan man som ansvarlig politiker i Norge se dette skje og forsvare det eller bortforklare det?

I følge Dagbladet:
«-Totalt utbetaler PA 27 millioner kroner i direkte lønn til terrorister.(i måneden)

-Man tjener mer jo lenger man sitter i fengsel, men allerede fra dagen man blir arrestert, får man en månedslønn på 2100 kroner (minstelønn). De som har sittet fem år i fengsel får 6000 kroner i måneden, mens de som har sittet over 30 år i fengsel, får over 18 000 kroner utbetalt.

-Av det totale lønnsbudsjettet til PA, går 2,5 prosent i lønn til fanger. Ytterligere 3,5 prosent går til familiene til «martyrer».

Norge er leder av Giverlandsgruppa for palestinerne, hvis formål er «å arbeide i fellesskap for å bringe fredsprosessen fram til målet om en tostatsløsning». Giverlandene kanaliserer penger gjennom PA for å bygge en framtidig palestinsk stat. Norge bidro med nye 240 millioner kroner i vår.

Penger som går til å lønne terrorister, ifølge Pal Watch.

Norge er dermed et av de viktigste landene som Pal Watch henvender seg til, når de ber om at den direkte støtten til PA kuttes for å hindre støtte til terrorisme.»

Fangene det er snakk om har høyere gjennomsnittslønn enn f.eks. lærere og soldater.

UD prøver å forklare at dette er penger som går til «sosiale ytelser»

Men det er da mer enn merkelig at for å få tilgang på disse sosiale ytelsene, må man ha bedrevet terror, og at lønnen stiger proporsjonalt med straffen, altså alvorlighetsgraden av terroren.

Dette har pågått i mange år, først nå er det kommet inn i «ordnede former» (nytt regelverk «for fanger som har deltatt i «kampen mot okkupasjonen»)», men det er da ingen unnskyldning at det som skjer ikke er noe nytt, og spesielt etter å selv ha selv kjent terror på kroppen burde man ha evne til å innse at å støtte terror i andre land er totalt uakseptabelt.

Skrekk og gru for en dobbelmoral.

Den norske ambassadøren i Israel Svein Sevje sier rett ut at ”Vi anser okkupasjonen som grunnen til terror mot Israel”.

Hvordan skal man tolke dette, finnes det terror man kan akseptere? Om noen føler de har en god grunn til å bedrive terror (derom vil det vel antagelig alltid være en sterk grad av uenighet) kan altså terror forsvares?

Hva var grunnen til terroren mot Norge? Hvis terror mot Israel er Israels skyld, må man vel kunne hevde at terroren mot Norge er Norges skyld, eller er det ikke sånn det virker?

Så lenge terroren begås mot noen vi (dvs. norske politikere i maktposisjoner og deres utsendte ambassadører) synes fortjener det, er det ikke like ille at uskyldige barn drepes, som når våre uskyldige barn drepes?

Det blir for absurd for meg dette. Totalt umenneskelig og uforståelig.

Er ikke all terror ond og totalt uakseptabel? 
Er ikke det å ha som mål å drepe mest mulig tilfeldige sivile, helt uten å drive selvforsvar, ALLTID feil?

17 kommentarer:

 1. Den israelske ambassadøren "har forlatt" Kairo, melder Dagbladet

  "OPPTØYER: Opptøyene som startet da noen hundre mennesker gikk løs på muren utenfor den israelske ambassaden i Kairo har ført til mange hundre skadde og minst tre døde. Foto: SCANPIX/REUTERS/Amr Abdallah Dalsh"

  http://www.dagbladet.no/2011/09/10/nyheter/kairo/utenriks/demonstrasjon/18054373/

  SvarSlett
 2. Hvorfor i sine taler, nevner ikke Obama terroraksjoner mot Israel?

  http://tundratabloids.com/2011/09/zoa-obama-is-hostile-to-israel-and-the-jews.html

  SvarSlett
 3. - Nei..?

  Jeg tror jeg vet svaret på spørsmålet ditt.

  Det er en ideologi - og dens apologeter, den norske regjering åpenbart blant disse - som tillater terror, og hvor ideologiens grunnlegger fastslår at han "er blitt seierrik nettopp ved bruk av terror".

  Vi har havnet i en fullstendig absurd tidsalder, hvor vi - og etter all sannsynlighet de nærmeste generasjoner etter oss - holdes som gisler for denne av Vestens topp-politikere og establishment godkjente terrorideologi.

  SvarSlett
 4. PS

  Ironisk nok fikk jeg som sikkerhetskode til ovenstående innlegg, noe som nesten lignet på "h&l&l"

  SvarSlett
 5. Gaza-flotiljen
  - som var på fredelig jihad-tokt, godt bevæpnet, selv om ikke nyttige idioter som enkelte av de norske deltagerne hadde oppfattet dette

  Legg merke til at Norge nevnes i spesielt dårlig selskap i denne sammenhengen

  "What if names of Turkish soldiers killing tens of thousands of Kurds were to be published, and prosecution resulted from it? Who am I kidding? The UN and the so-called "international community" (the OIC-Sweden-Norway-LibDem/Labour/Tory Axis) would never even allow this issue to be discussed, lest their total hypocrisy become something that their lamestream-media lackeys would no longer be able to refrain from discussing."

  http://www.jihadwatch.org/2011/09/report-turkey-has-obtained-names-of-israeli-soldiers-in-flotilla-raid-may-try-to-prosecute-for-tortu.html

  SvarSlett
 6. Satt nettopp og så på en dokumentar på nrk om 11.september, det gjorde inntrykk å se bildene denne gangen og. Tanken på at man jublet i Kairos gater, og mange andre steder, da dette ble kjent gjør en trist, hvor mye ondskap bor det i mennesker?

  Og Bush var klar på at ikke bare terroristene, men også de som skjulte dem, og sponset dem var medskyldige. Fikk meg til å tenke på denne saken...

  Satt ellers delvis og så på en dokumentar fra BBc tidligere på kvelden. Skrekk og gru for en propaganda, de omtalte flere ting, men da de kom til Gaza-flotillaen og jeg så hvordan det ble fremstilt mistet jeg troen på alt som kom frem i programmet, hvor mye fakta skjulte de i de sakene jeg ikke kjente like godt som flotillaen tro?

  SvarSlett
 7. Har ikke sett BBC på mange år, men ser hvor forandret CNN er blitt - med en pro-islamagenda, og det blir overtydelig hvor infiltrert de vestlige land er blitt på uhyre kort tid.

  Og dette har skjedd ved hjelp av politikere som har stått på valg i de respektive land.

  Ser en sak i Aftenposten idag, om en matematikkprofessor som etter flere år i Singapore, ikke får komme tilbake til Norge med sin etnisk kinesiske kone. Hvem trenerer i UDI?

  Er det "dekonstruere majoriteten"-prosjektet - i Norge - som "bærer slike frukter" som utestengelse av etniske nordmenn fra Det norske kongeriket?

  - Må ikke komme her og tro at du automatisk kan komme inn i Norge bare fordi du er etnisk norsk!?

  "Mens vi venter på UDI"
  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4227683.ece

  SvarSlett
 8. Man kan virkelig lure på om de gjørs på... Det er utrolig, og ikke hjelper det å påpeke at saksbehandler har gjort feil heller, da går det vel prestisje i saken.

  Det skal vel telle på minussiden at man er etnisk norsk, det er vel det som kalles positiv diskriminering?

  SvarSlett
 9. Ser nå at matematikkprofessoren med familie, er godkjent - til tross for at han er norsk.

  Måtte de få leve lenge i landet:-)


  ---

  Definisjonsmakten - ordene 'terror' og 'terrorist'

  Det pågår ustanselig en krig om hvem som skal ha makten til å definere ord og fraser. Venstresiden og muslimene har tiltatt seg en uhyre stor makt her som man alltid må ha i bakhodet når man leser og hører disse bruke termene.

  For disse er det maktpåliggende å få andre til å akseptere deres definisjon, og bruke dem "etter deres anvisning" - eller lære seg å tie.

  Det samme gjelder bruken av "ekstremist" og "ekstremisme", som har vært mye brukt både i sommer og i lengre tid før det.

  Vi skal ikke blindt akseptere andres definisjon av ord med slik sterk betydning.


  ---

  Hellas i økonomisk krise

  Hvem skal betale for megamoskeen som skal bygges i Hellas?

  Den greske regjering - og EU - har gitt etter for press om voldsomme opprør dersom det ikke ble satt fart i byggingen av en megamoske i Athen.

  - Hva trenger Hellas og grekerne mest av alt nå?

  http://www.hudson-ny.org/2413/greece-mosque-athens

  SvarSlett
 10. Godt det ble ordnet opp i, skulle jo og bare mangle..

  Ja,hvem som definerer er ikke uten betydning, vi har jo sett eksempler på mye rart der.
  Det skal ikke mye til for å få ekstremiststempelet i disse tider, fra mennesker som selv er mye mer ekstreme, men på "riktig" side..

  Det er ikke det om man oppfordrer til vold som skiller, men hva man mener om islam.

  Ja dette er vel hva Hellas trenger nå, makan!

  SvarSlett
 11. Her ser man et eksempel på hva slags type mennesker man har å stri med: "The smiling baby killer"
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4123657,00.html

  Hilsen fra Israel

  SvarSlett
 12. Nei, når noen kan skjære strupen over på en baby og smile av det, da er det ikke håp..

  SvarSlett
 13. Hører at Hellas har milliarder på konti i Sveits.

  - Verden vil bedras.

  En enorm "omfordeling" finner for tiden sted. Europeiske skattebetalere tar regningen. Trolig må også amerikanerne være med å betale. Og hvor havner de "omfordelte" midlene?

  Siden du åpnet denne tråden, -B-, så har det vært flere terrorsaker, nå senest "den kriminelle" med Elden som forsvarer, som ville ta livet av Kurt Westergaard med eksplosiver, og etter det, to utlendinger, fra land langt borte, som er arrestert i Finland denne helgen.

  SvarSlett
 14. Hellas er virkelig et elendig land, de fortjener ikke hjelp ut av sitt uføre, hadde det ikke vært for det elendige EU, hadde de måttet klare seg selv, det hadde vært til pass for dem.

  Ja, det har vært flere terrorsaker, jeg skrev litt om den med Kurt Westergaard, og Lars Vilks var sannsynligvis også mål for en aksjon, men ikke like spennende når det er tilbake til det gamle, og "bare" islamister som står bak...

  SvarSlett
 15. Oppsummering

  -B-, Jeg vil bare understreke at jeg nevnte flere terrorsaker som en oppsummerende konstatering og et slags hjertesukk, siden du startet tråden 9 september, som ikke er lenge siden. Så mange andre saker bare på ti dager, nå.

  Dette er egentlig rett og slett oppsiktsvekkende! De landene som er berørt her, er Norge, Sverige, Finland og Danmark. Tenk på det! Dette rolig hjørnet av verden har fått all denne møkka på så kort tid, dvs bare et tiår!

  SvarSlett
 16. Iført lenker og tau

  "Ved forrige fengslingsmøte var Breivik iført lenker og tau, og han ble plassert rett ved siden av døren."

  Hva hvis det hadde vært en muhammed som hadde vært fengslet og "iført lenker og tau" - hva da?

  Ville det i det hele tatt ha vært mulig? Ville ikke alle rasistorganisasjonene ha vært alarmert og satt i beredskap, etter at først både den tiltalte selv og forsvarsadvokaten hadde protestert høylytt?


  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10038555

  SvarSlett
 17. Så mange saker på så få dager ja, det er tragisk hva som har skjedd med landet vårt.

  Vanskelig å si hva som ville blitt reaksjonene om det var en annen som ble satt i lenker og tau, men denne saken er vel såpass spesiell at man må vel forvente litt behandling utenom det vanlige.

  SvarSlett