Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.onsdag 28. august 2013

Snart valgEnkelte dager føles det fremdeles som sommer, andre dager føler man at man er langt på vei med høst, man merker at kveldene er mørkere, selv om temperaturen ennå er relativt behagelig. Men ferien er over og man er i gang med hverdagen.

Det har vært en bra sommer for vår del. Vi tilbragte ca. en uke i Polen i strålende vær, så selv om det ikke ble Syden i år, fikk vi sol og varme og fine opplevelser. Litt bading, litt shopping, god mat og hyggelige dager sammen med venner og familie. 


Gdansk


Mange har etter hvert oppdaget at Polen er et flott reisemål. Man kan få billige flybilletter, jeg kan anbefale selskapet Wizzair, som har lave priser men ikke er like fanatiske som Ryanair på andre områder. Tillegg for koffert, men den kan til gjengjeld være stor, så flere kan pakke sammen.
Vi tilbragte dagene i byene Sopot, Gdansk og Gdynia. Her er det mye fint å se, og for en ganske billig penge kan man leie hotell eller leilighet. Om man reiser hele familien er leilighet kjekt, hvor man har bedre plass, og kjøkken så man kan spise frokost og eventuelt lage andre måltider. 

Sopot


Ellers er det ingenting som er finere enn når sommeren skikkelig slår til på Vestlandet, som den gjorde i alle fall en uke denne sommeren. Sol, varme, badeliv og masse familie samlet, man kan leve lenge på dager som dette! Uflaks for de som bestilte seg sydentur akkurat den uken.

Nå nærmer valget seg, og det skal bli spennende hvordan det vil gå. At Jens må gi seg er vel ganske sannsynlig, gledelig er det og at såpass mange partier sliter rundt sperregrensen. Drømmen måtte jo være om SV, V, SP og Krf alle havnet under sperregrensen, godt hjulpet av at SV og V mister velgere til De Grønne (som vi også får håpe havner under) og Krf mister velgere til De kristne. En regjering med H og Frp alene vil kunne gjennomføre en mye mer konsekvent politikk enn om de skulle måtte drasse på V(grøss!) og Krf (også grøss). Strengt tatt har jeg ikke noen sans for Høyre heller, naivistenes parti, men de er nå engang ikke lett å komme unna. Jeg stemmer også i år på Frp, i mangel av et bedre alternativ, rett og slett fordi de er de eneste som tar innvandringsproblematikken på alvor, og er det NOE man bør ta på alvor så er det nettopp det. «ALLE» skal jo hjelpe de gamle, gjøre skolen bedre, og ellers lover de opp og i mente, også de som har hatt 8 år å gjøre det på, uten å gjøre det. Men det er bare Frp som ser ut til å ha vilje til å gjøre noe med vår tids største utfordring, og det som kan bli vår bane både kulturelt og økonomisk.

Nå er det ikke tvil om at også Frp har en rekke dustete saker de jobber for, men uansett hvilket parti man lander på så har de jo det. Det er jo også interessant å merke seg, at av de som har deltatt på de såkalte valgomatene, fikk flertallet på Dagbladets valgomat beskjed om at de burde stemme Frp, det sier jo litt da at folk er blitt så tutet ørene full av hvor fryktelig dette partiet er, at de ikke tenker tanken, selv om de faktisk er enige med politikken. Har jo ellers inntrykk når jeg leser kommentarfeltet til Dagbladet at flertallet av de som skriver der er mer enn enige med nettopp Frp i mange saker, spesielt når det kommer til innvandring.

Svarer man «vet ikke» på alle spørsmålene på Aftenpostens valgomat, kommer man ut med Venstre som første alternativ, kanskje noe å tenke over, spesielt for Venstre?

På facebook kan man lese hvor høye tanker enkelte som IKKE stemmer Frp har om seg selv. De er nemlig ikke egoister, som Frp-velgerne hevdes å være. De tenker på samfunnet og alle andre må vite. Så de som vil dele andres goder, fordi de ikke har noen selv, er altså ikke egoister. De som vil slippe hele verden inn i Norge ukritisk, er altså ikke egoister, de har bare glemt å tenke på alle ofrene for kriminalitet som følger i fotsporene, og hvordan norske kvinner som voldtas og gamle som ranes har det. Utryggheten og den stadig forsvinnende tilliten som i stadig større grad brer om seg er visst ikke noe samfunnsproblem, fordi det ikke rammer dem.. ennå. Den økende kriminaliteten, som gjør at «små» forbrytelser ikke engang etterforskes, så kriminelle kan le deg opp i ansiktet mens de tar lommeboken din eller bilen din, så lenge de ikke dreper deg, er ikke noe disse o’samfunnets store forsvarere ser ut til å hefte seg ved. For de er opptatt med å beundre sin egen vakre navle, mens de tenker gode tanker om sin egen fortreffelighet.

Jeg ser ikke veldig lyst på det. Vi beveger oss i riktig retning, men med for små skritt. Blir det et sammensurium med V og Krf med på lasset er ingen seier vunnet, vi vil få en kaosregjering som lite makter, og ved neste valg har folk gått lei, og vi er antagelig tilbake til de rødgrønne.
Men, men det er jo lov å håpe. Jeg tror Frp trenger en ny og flinkere leder, men enn så lenge er det det beste alternativet, så opp av sofaen og ut og stem, om du har satt deg inn i politikken og gjort deg opp en mening om hvordan du vil ha det.

Har du derimot ikke tenkt deg om, ikke satt deg inn i samfunnsproblemer og liten peiling på de forskjellige partiene, kan du like gjerne bli hjemme.

Jeg mener faktisk at det er bedre at de som bryr seg om politikk tar seg av stemmingen, uansett hvem de stemmer på, enn at en rekke virrende høns skal ta en lapp på måfå, bare for å være med.

DET er vi ikke tjent med. Det burde være en hvers plikt å sette seg inn i politikken, med rettigheter følger faktisk også oftest plikter. Du har rett til å stemme, men du bør også da ha plikt til å vite hvem og hva du stemmer på.

Og da er det ikke nok å høre hva partiene sier de vil gjøre, mye viktigere er det å følge med og se hva de har gjort de siste 4-8 årene. DA vet man hva de faktisk står for, bløffe kan alle gjøre.

Godt valg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar