Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 2. oktober 2012

Vold avler filmJeg tenkte jeg skulle hive meg på trenden å ha sterke meninger og uttale meg standhaftig om en film jeg ikke har sett. Jeg synes derfor den siste Muhammed-filmen var kjempebra og av strålende kvalitet. Jeg har som sagt ikke sett den, bare et lite klipp av den, aner ikke noe om historien, kvaliteten og den slags, men jeg er vel like mye i min rett til å mene noe om den som alle de som heller ikke har sett den, men springer gatelangs og dreper for fote i protest mot en film de ikke har sett.
I motsetningen til barbarene som dreper, vet jeg nemlig hvorfor filmen ble laget, den ble laget som et svar på vold, drap, fordriving, krenking og forfølgelse av koptere i Egypt. Som reaksjon på vold og fordriving lager man en film, hvor ufint altså!

Det skal veldig godt gjøres å lage en film som fremstiller Muhammed som verre enn han var, jeg har ikke sett at noen har påpekt faktafeil i filmen, og om han blir fremstilt som voldsmann, voldtektsforbryter, drapsmann og pedofil har man i alle fall ikke tatt for hardt i, for dette er historiske fakta om «den beste mann som noensinne ha levd».

I rabalderet om denne filmen tror jeg rett og slett mange helt glemte å nevne noe om bakgrunnen til at en slik film i det hele tatt ble laget. Jeg fikk i alle fall ikke med meg at Kvarme nevnte noe om det da han var ivrig opptatt med å demonstrere mot ytringsfriheten sammen med over 3000 muslimer i Oslo, han syntes kanskje ikke at det passet seg..?

At han heller ikke ser ut til å ta det så tungt at Film avler Vold er kanskje enda merkeligere, men det er kanskje litt vanskelig å ha flere tanker i hodet på en gang??

Nå er han i gang igjen, han har hevet seg med i hylekoret som ønsker bønnerom på skoler i Oslo. Ja hvordan kan vi vel klare oss uten, her har vi vært et kristent land i rundt 1000 år, på godt og vondt, og ingen har før nå kommet på denne lysende ide’en. At det er ekstreme muslimer som får velfortjent støtte fra vår alles kjære biskop er selvsagt bare tilfeldig og ikke noe å bry sin lille hjerne med, det var dette med to tanker og sånn ja..

Siv fikk på pukkelen da hun tok ordet snikislamisering i sin munn. Antar at det var ordet snik som skapte problemer, for det er jo helt åpenlys og klar og tydelig islamisering av landet vårt våre trøtte og triste øyne nå skuer.
Vi får ta med de lyspunktene vi kan finne oppi denne suppen, Sara Mats Rasmussen er en, med sin egenproduserte og svært talende karikatur, hvor hun påpeker, som sant er, at om profeten ikke vil tegnes, kan han jo bare dekke seg til, man finner vel en burka som passer..

Hvis du ikke liker å bli tegnet, dekk deg til, profet


Litt etter litt kommer også Abid Raja frem til stadig nye sannheter. Han er ikke helt i mål ennå, men han beveger seg i riktig retning, og han får støtte av den klartalende norsk-pakistanske filmskaperen 
Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Den dagen Raja innser at jødehatet kommer fra hans elskede profet, og at det er fra den samme mannen de hatefulle holdningene til homofile og ikke-muslimer kommer fra, kan man kanskje si han er i mål, men det kan være verdt å merke seg Hege Storhaugs kvasse kronikk om Raja, og alle de horrible uttalelsene han har kommet med gjennom årene, jeg glemmer aldri hvordan han rakket ned på en del unge muslimske jenter i en TV-debatt for mange år siden, som var så freidige å fortelle om tvangsekteskap og trusler de ble utsatt for. Dette benektet han hardnakket.

Så har vi jo fått vår første muslimske minister. Kulturminister Hadia Tadjik. Hun skal altså ta vare på vår kultur fremover. Der er det verdt å merke seg hva hun uttaler om ekteskap : «- Prinsipielt mener jeg det å arrangere ekteskap er like legitimt som det å forelske seg og gifte seg på den måten.»

Man bør kanskje lese det to ganger så det riktig kan synke inn.

Det blir ikke engang ramaskrik eller store overskrifter etter uttalelser som dette fra en norsk kulturminister, det er like akseptabelt å gifte seg ufrivillig for å utnytte det systemet som tillater to mennesker som elsker hverandre å få leve sammen i dette landet, som praksisen i f.eks størstedelen av det pakistanske miljøet i å misbruke ordningen til å få en slektning inn i landet og inn i vårt velferdssystem. Men vet i alle fall nå at dette er ikke en dame som kommer til å jobbe for å endre på denne praksisen.

Vi husker vel også Hadias planer om å bli med på konvoientil Gaza, denne damen er altså nå en norsk minister.

En liten avsporing der i fra der jeg startet, men frustrasjonene bygger seg opp, og jeg vet snart ikke hvor dette skal ende.

Jammen er vi nordmenn et tålmodig og tolerant folkeferd, det er visst ikke grenser for hva vi tolererer.
Det blir nok vår bane.


13 kommentarer:

 1. - Ufint å lage film, ja...!

  Rikets tilstand

  Når det videre gjelder trontalen, synes det, for den som hørte ørlite, eller leste noe fra den, at den opplagt måtte være ført i pennen av Stoltenbergs store PR-monster.

  På hver linje er det fine omskrivninger av den harde virkeligheten, og ikke minst den harde fremtiden som vil bli konsekvensen av nettopp Stoltenbergs politikk.

  Trontalen
  Åpningen av det 157 Storting

  "Jeg hilser Stortinget velkommen til ansvarsfullt arbeid og ønsker at det må bli til gagn for fedrelandet.

  Regjeringens mål er å gi mennesker i Norge frihet og trygghet, frihet til å leve meningsfulle liv og trygghet for jobb, egen økonomi og solide velferdstjenester. Regjeringen bygger sin politikk på at et sterkt fellesskap gir individuell frihet til flest.

  Regjeringen vil arbeide for et samfunn preget av åpenhet, toleranse og mangfold, og for at mennesker i hele Norge skal få utvikle egne evner, skape virksomheter og utvikle landets rike muligheter.

  Vi lever i et Europa som er preget av økonomisk ustabilitet, sosial uro og høy arbeidsledighet. Mens våre naboland sliter, opplever vi i Norge lav ledighet, nyskaping i næringslivet og høy yrkesdeltakelse."

  Og hvorfor hastet det så med å få inn en muslim i regjeringen? Tradisjonen tro, skal status om Rikets tilstand leses av den yngste i regjeringen. Den yngste var den stolte muslimen Hadia Tajik. Slik bidro, tragisk og ironisk nok, Jens Stoltenberg i alla fall til å ha hjulpet imperialismens religion med å åpne Stortinget sammen med landets konge!

  At avvikling av Kongehuset reises som tema samme dag, er nok slett ikke tilfeldig. Tajik uttalte i sakens anledning, på sin side, at hun på denne dag ikke ville si for mye om temaet.

  For den som fortsatt er usikker, kan man jo stille seg spørsmålet hvorfor vi ikke har hatt noen engelskmenn, russere, amerikanere, italienere, ungarere, tsjekkere, franskmenn(...) eller tyskere i vår regjering i nyere tid. For ikke å snakke om svensker...?

  Fordi vi i en så viktig maktfaktor som regjering og storting, foretrakk nordmenn med god kjennskap til norsk kultur, lynne språk, forståelse og kutyme, kan man vel slå fast.

  SvarSlett
  Svar
  1. "Regjeringens mål er å gi mennesker i Norge frihet og trygghe"... eh? Vi HADDE jo dette, regjeringen (eller regjeringene er det vel rett å si, siden AP stort sett har styrt alle disse årene) har tatt det fra oss, er det det som kalles å ta med den ene hånden og gi med den andre, bortsett fra at dette er de ikke i stand til å gi, for dette har vi mistet for godt.

   Det er valg til neste år, man vil ha med seg de muslimske velgerne, kan det ha en sammenheng med muslimsk minister i regjeringen tro..? Klart en svenske eller en polakk hadde vært et mer naturlig valg, men de glir så lett inn og integreres så da er det vel ikke like interessant.

   Slett
 2. " Raja, og alle de horrible uttalelsene han har kommet med gjennom årene, jeg glemmer aldri hvordan han rakket ned på en del unge muslimske jenter i en TV-debatt for mange år siden, som var så freidige å fortelle om tvangsekteskap og trusler de ble utsatt for. Dette benektet han hardnakket."

  Raja ville på norsk TV for noen år tilbake, slett ikke høre snakk om sterke medisinske grunner til at nære slektninger ikke skal avle barn, heller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Raja er en løs kannon. Men selv en løs kanon vil jo av og til treffe målet..

   Slett
 3. Trontalen

  "Forsamlingen sang første vers av «Kongesangen».

  Hans Majestet Kongens tale til det 157. storting ved dets åpning:

  Ærede President, Folkets representanter.

  Jeg hilser Stortinget velkommen til ansvarsfullt arbeid og ønsker at det må bli til gagn for fedrelandet."

  (Deler av denne innledningen falt dessverre, ut i kopieringen)

  SvarSlett
 4. Dette at Raja, Tajik, Rana m mange flere, i dag bygges opp til maktpersoner burde forskrekke enda flere

  Denne maktforskyvningen - fra norsk makt til fremmed makt - kan like gjerne slå direkte tilbake på Ap-dynastiene selv og deres tilhengere, såvel som deres nære etterkommere.

  "Sharia...? Når vi er mange nok"
  Var det ikke Raja som svarte dette i sin tid, på spørsmål om muslimer vil ha sharia i Norge, da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig rart at det stort sett alltid er muslimer som stikker seg frem og markerer seg. Aldri en svenske, polakk, inder, vietnameser eller kineser.

   Vet ikke om Raja har sagt dette, men det er nok av andre som har..

   Slett
 5. Såkalte bønnerom, vil nå jeg presisere, da. Ordet bønn, kommer direkte fra vår kristne kultur, og innebærer noe positivt.

  Hvem vet egentlig hva muslimer "ber" om, og hva de "ber" om i norske skoler, med eller uten "bønnerom"?

  Dette påfunnet er kun enda ett i tråd med hijab i politiet, domstolene, skoler og overalt. Hensikt: Å kue de vantro, oss, og utvide det islamske territorium. Ved å regjere ett rom i hver skole over det ganske land, vil hver skole kunne anses som en moske man kan bygge videre på, og hvor det kan bedrives enda mer islamistisk aktivitet. Fra en slik basen/moske kan det lettere settes makt bak krav om at elevene skal rette seg etter sharia, og at islam skal "respekteres".

  Vinn-vinn

  Alternativt, vet de som fremsetter kravet at myndighetene ved denne korsvei(...) vil si nei til "bønnerom" på norske skoler, hvilket vil si at kristnes tradisjonelle aktiviteter i skolene kan presses, evt ryddes av veien for godt, hvilket igjen gjør det lettere for islam å kreve moske på skolene ved neste korsvei.

  De vil alltids finne en eller annen unnskyldning for at det blir tvingende nødvendig å "tilrettelegge for utøvelse" av islam på skolene, enten fordi de driver og sulter seg, fordi de skal feire at de har avsluttet sultingen, etc. Uansett, de trenger ganske enkelt et "bønnerom".

  Nå blir denne saken kanskje liggende en stund, og de kan ta frem og polere andre saker, som utrop fra minareter. Det finnes ingen grenser fra påfunn fra den kanten. Ettusenfirehundre års erfaring har gitt dem arsenaler av våpen.


  SvarSlett
  Svar
  1. Målet er å legge hele verden under islam, og hvem vet hvilke kriterier man går etter her, helt sikkert andre enn det man her i landet tenker på som akseptable kriterier. Symbolpolitikk er helt ukjent for mange, de forstår ikke og vil ikke forstå.

   Man tar små skritt, maser litt her, er litt såret der, noen tårer, noen krav, og litt etter litt er streken skjøvet... LANGT!

   Slett
 6. Man merker seg følgende

  "Pressekonferanse om kulturbudsjettet

  Kulturminister Hadia Tajik legg fram kulturbudsjettet for 2013 måndag 8. oktober kl 14.00 på Folkemuseet, Bygdøy."

  Hva forsøker regjeringen å oppnå med dette? Vil det norske folk bli like overbevist som over en Toska med lusekofte?

  Det forgylte statsbudsjett

  "Det lekker som en sil fra statsbudsjettet, som skal legges fram førstkommende mandag.

  Denne gangen er det Dagsavisen som har fått noen filmrelaterte nyheter ut av den nyslåtte kulturministeren Hadia Tajik (ironisk nok møter de henne på Eldorado kino, som til deres store overraskelse nå er nedlagt. Møtet ble derfor flyttet til Saga i all hast)."

  "På spørsmål om hva vi kan se fram til på dette feltet, svarer kulturministeren:

  - Kvalitetsdrama, jeg ser at vi har gode muligheter til å møte konkurransen fra Danmark. Der lages spennende serier som «Borgen» og «Forbrytelsen». Det må vi kunne matche."
  Kulltur, tullturk, tullruke

  Interessant, i denne forbindelse å se at NRK snakker om mye om og men om en dansk TV-serie - for å overdøve lekkasjer spesielt og fakta generelt fra statsbudsjettet? Ved en sterk injeksjon av avsløringer dansk TV skal det norske folk dopes ned for å la statsbudsjettet passere helt tilslørt, uten å henge seg opp i hva regjeringen faktisk driver med?

  Ganske finurlig tilsløring

  Man tager en god norsk suksess, Kon Tiki, blander inn norsk kultur ved Norsk folkemuseum på Bygdø, og lar det hele serveres ferskt av en pakistansk muslim blant historisk arkitektur i norsk oktobernatur, lett dandert med fallende løv i gult, oransje og rødt

  Vil dette kulturelle bildet overdøve de harde tall og andre fakta fra statsbudsjettet?

  (...Eldorado, El Dorado...den forgylte)  SvarSlett
 7. VG, Dagbladet og Aftenposten
  og det man ikke vil snakke om

  Hvorfor overfokusere på en Vågå-ordfører når man kunne snakke om statsbudsjettet? Fordi det ville være for ubehagelig å ta for seg statsbudsjettet. Alle forstår vel at Vågo-saken er viktigere enn statsbudsjettet..eller

  Og Entra. Mye lettere å be Statsminister og Giske-minister om å stille seg opp i veigrøften og glise ved et veiskilt som angir stedet Giske og be en VG-fotograf ta bilde av seansen.

  Tragisk gjennomsiktig propaganda

  SvarSlett
 8. Kan denne Vågå-dekningen også være for å "bevise" at det "kun er nordmenn som voldtar", og ikke "de andre"? Se også sak på document om voldtektsanmeldelser og faktiske voldtekter ikke omtalt i mediene.

  SvarSlett
 9. Ja det er greit å ha en avledningsmanøver..

  Veldig fokus på Vågå-saken, nå, men i starten gjorde man alt man kunne for å skjule hvilket parti denne mannen kom fra. Med tanke på mange andre alvorlige voldtektssaker som ikke får noen omtale blir det litt absurd.

  Som saken i Frankrike som har vært omtalt på document og hrs, men ikke nevnt med et ord andre steder, hvor så mye som 50 utelandske gjerningsmenn forgrep seg på unge, franske jenter i ghettoen, og hvor Franrike nå sender signalet om at dette er greit, ved å frifinne nesten alle, og gi de få som blir dømt latterlig lave dommer.


  http://www.document.no/2012/10/gjengvoldtekter-i-ghettoene-ryster-frankrike/

  http://www.rights.no/2012/10/gruppevoldtekter-i-frankrike-tiltalte-gikk-fri/

  SvarSlett