Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.lørdag 30. januar 2010

Fugler

Det er den store fugle-tellehelgen. Hagefuglene skal telles for å finne ut hvordan det går med bestandene.
Vi har matet fuglene en stund nå, og registerer at de er omtrent like kresne som katten vår. (apropos katten, gjett hvem som sitter i vinduskarmen mens halen går som en propell..Så nær, men likevel så fjern til de der hersens fuglene. En dag ble hun så ivrig at hun prøvde å hoppe gjennom vinduet, det gikk jo som det måtte gå, og begrepet "flau katt" fikk en helt ny dimensjon)
Vi kjøpte først en pakke med meisekuler, og en pose med fuglepeanøtter. Det var ikke den store suksessen med de meisekulene, men nøttene gikk unna. Blåmeisene og kjøttmeisene kom stadig på besøk.

En dag så jeg en svarttrost som prøvde, men ikke klarte, å sette seg på maten. Jeg syntes synd på den i kulden, det var på den tiden det var både 10 og 15 minus ute, så jeg fant frem havregryn, delfiafett og ofret mine egne solsikkefrø som jeg bruker når jeg baker brød. Jeg smeltet fettet, blandet i havregryn og solsikkefrø, og laget flott hjemmelaget fuglemat som skulle stå på verandakanten så også trosten skulle få seg mat. Men ikke det nei, trosten så jeg ikke mere til, og meisene ville fremdeles heller spise peanøtter.

Vi har hatt ganske bra besøk, de flyr frem og tilbake i ett sett, så om det er de samme som er bortom eller om det er flere er ikke så lett å si. Har vel sett 6-7 på en gang i alle fall. Men i dag, den store telledagen så jeg bare to.
Vi får krysse fingrene for bedre hell i morgen, og omskrive det gamle uttrykket litt:
Det er bedre med 10 fugler på taket enn en i hånden. Hva i alle dager skal man med en fugl i hånden?Ja påfugl har jeg altså ikke observert i hagen, men det var det fuglebildet jeg hadde..

...foruten dette, men det er så dårlig at det legges kun ved som dokumentasjon:


Her kan man registrere de fuglene man observerer i sin egen hage:

http://www.fuglevennen.no/

2 kommentarer:

  1. Vanskelig å telle fugler! Dei står jo ikkje i ro. Er dessuten veldig dårlig på å se forskjell på fugler. Lærte nettopp forskjell på kjøttmeis og blåmeis. Men å telle dei... det gav eg opp...

    SvarSlett
  2. Våre fugler må ha hørt eventyret om geitekillingen, for de har gjemt seg og vil ikke telles. Så to blåmeis på lørdag og en søndag, lurer på hvor alle de andre har gjort av seg.. Får ikke håpe katten er involvert på noen måte. :-/

    SvarSlett