Vi tar ostekaken i samme slengen.
250-300 gram Digestive kjeks knuses (gjerne med foodprosessor)
110-120 gram margarin smeltes og blandes med den knuste kjeksen
Dette presses ned i bunnen av en kakeform (24-26 cm) og settes kaldt en liten stund så det stivner (20 minutter pleier å holde)
I mens lager du resten:
250 gram Gourmet naturell ost
1 beger lettrømme
110 gram melis
1 ts vaniljesukker
Dette blandes godt, her og pleier jeg å bruke food-prosessoren for å få jevn blanding.
Lag gele av 1 pakke sitrongele, men bruk bare 2,5 dl vann. Jeg pleier å koke opp bare ca 1 dl vann, blande i gele'en, og så helle i resten for å få avkjølt den raskere.
Pisk 3 dl kremfløte.
Når geleen er avkjølt (men ikke begynt å stivne ennå, jeg bruker litt isbiter for å avjøle den raskere) blandes gele'en i den piskede kremen, og til slutt har man resten av osteblandingen oppi.
Rør godt, og hell over i formen over kjeksbunnen.
Sett kaldt så kaken stivner.
God kake som pleier å være populær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar