Vi hadde hyggelig besøk i går, og bestemors sjokoladekake gikk unna som varmt hvetebrød.. eller kanskje heller rett og slett som sjokoladekake.(det går i alle fall vanligvis enda lettere unna her i huset)
Så jeg tenkte jeg kunne legge ut oppskriften her, dette er den kaken min bestemor pleide å bake, den var alltid populær, og er det tydeligvis ennå.
Den er dessuten enkel og rask å lage, så dette klarer alle.:
200 g malte mandler (med skall, kan gjerne males i food-prosessor med kniv)
Pisk eggedosis av:
2 store egg
200 gram sukker
Bland dette og ha over i en rund, smurt kakeform.
Stek på 180 grader nederst i ovnen i ca. en halv time, stikk i kaken for å sjekke om den er klar.
Sjokoladetrekk til å ha på kaken når den begynner å kjølne:
1,5 plate kokesjokolade (jeg bruker dronning kokesjokolade)
6 store ss med smør smeltes med sjokoladen
5 ss melis
noen ss med kaffe (utblandet)
1 ss vann
Rør sammen, hell over kaken og sett den litt kjølig.
Glemte å ta bilde av kaken, og vips var den vekke, skal prøve å huske det neste gang.
takk! Bra du deler oppskrifta. Kaka var fantastisk god! Ungene elska den også, men det var vel lett å se... :)
SvarSlettJa det var kjekt den falt i smak hos alle, ikke helt vant med det. Alltid greit å slippe å bli sittende igjen med en halv kake, som man pliktskyldigst stapper i seg, for man skal jo ikke kaste mat..
SvarSlett