Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.fredag 11. mai 2012

Wordfeud, noen tips

Jeg er en av de som ble hektet plutselig og heftig på wordfeud, og har spilt det nå i noen måneder, med kjente og ukjente. Et kjekt tidsfordriv, man kan ta det når det passer, man får brynt seg litt mens man stokker rundt på bokstaver og ord.

Jeg har sett at det er mange som dumper innom bloggen min på jakt etter C-ord og W-ord. Min erfaring er at de korte ordene er de greieste der. Det er sjelden man har nok bokstaver til de mer fancy C- og W- ordene, men ord som BOW, BOWL, WEB(B), WC, SCAN, COLA, SHOW, WIRE, WATT, KIWI, WOK, WON, FLOW, WHIG, SEC, SIC, CF, CIF, CD, CV, CUP, DISC, CURIE, CITE, TWIST, TECHNO kan være verdt å merke seg bak øret eller et annet sted. Også greit å vite at ord som  BH, TV, DVD kan brukes. Det er dessuten en del andre korte ord som er tillatt, som: OL, HYA, HÆ, HØA, FLUR, MI, ÆR, AH, EL, ÅA, ID, AG, EP, LP, UFS, SÆT, ISJ, NOS, GAG, HO, ÅH

Ellers har vel de fleste fått med seg at de oransje og røde feltene er verdt å gå etter, da man får doble eller triple ordpoeng her. Det mange derimot ikke har fått med seg er de geniale blå feltene. For en enkelt bokstav kan man her oppnå så mye som 48 poeng, om man bruker dem riktig. (ja faktisk 60 om man bruker C og W, men da skal man ha en stor porsjon flaks)
Men Æ og Y bør man ta godt vare på og spare til en anledning hvor man kan legge den på et blått felt og lage ord i to retninger. Dette er mye lettere på de blå feltene enn på de røde. Bruk også andre bokstaver med høyere bokstavpoeng her om du kan.

Jeg har tatt bilder av noen brett for å vise hva jeg mener:

Man legger brikkene så Y blir brukt to ganger og får dermed 48 poeng for bare denne ene bokstaven på blått felt.

Heldig med W som havnet på blå og får brukt den i to retninger.
Parallelle ord gir mer poeng, her er C på blått og gir 60 poeng. V blir også brukt i to retninger her.En annen variant hvor man får for ordene HUT og ÆR i tillegg til HÆ. Æ er på blåttGår selvsagt an å putte innimellom bokstaver, her er Y på blått. 
Det er mye å hente på å legge ord parallelt, ulempen er at man kan få veldig kompakte områder som er vanskelig å gjøre noe utav etterhvert.

Men kjekt er det!

2 kommentarer:

  1. Hektet

    Skjønner at du ikke har hatt tid til å skrive så mye på bloggen i det siste;-)

    SvarSlett
  2. ;-) Ja du kan så si... det har blitt litt lenge mellom innleggene ja. Kanskje litt på grunn av wordfeud, mer å gjøre på jobb, og litt skrivetørke.. Mye å skrive om selvsagt, men mye er så deprimerende at man helst vil glemme det. Som denne:

    http://www.document.no/2012/05/nar-toleranse-betyr-toleranse-for-overgrep/

    SvarSlett